Neprobehne instalace Matrix storage manageru DELL M4300
Neprobehne instalace Matrix storage manageru DELL M4300
Ahoj, mel jsem problemy s plynulm prehravanim medii a tak jsem chtel nainstalovat Matrix storage manager. Bohuzel mi instalator neustale hlasi, ze muj NB nesplnuje minimalni pozadavky. Stalo se to nekomu z Vas?
Dell Precision 4300 - 15,4" WUXGA,T9300, 4GB RAM, FX360, XP Pro, 200GB/7200 HDD
Ano stalo.
Klasicky problem instalacie, plati asi pre vsetky intelacke dosky.
Mas totiz nastaveny Compatibility mod pre SATA a vtedy sa odmietne matrix nainstalovat.
Ak vsak prepnes do AHCI modu, nenabehnu win (bsod).
Riesenie je relativne jednoduche. Tento postup bol pre Toshibu Satellite A300, fungoval aj u mna pre U400 (identicky severny mostik na doske), snad bude aj tebe.
Stiahni tento archiv: http://klutz.sk/files/toshibaA300.zip
Rozbal a postupuj podla howto (skopiruj, spusti, prepni mod, instaluj drivery regulerne).
Robis to ale na vlastne riziko, ked sa daco poserie, nieje to na mna
A najprv si v biose najdi, kde sa ti to prepina do AHCI nez zacnes daco robit.. A takisto si skus najprv prepnut do AHCI modu, ci uz nahodov driver nemas nainstalovany (ak si XP instaloval sposobom dodaneho recovery DVD od vyrobcu notasu).
P.S. nieje to presne ten archiv co som mal aj ja, bohuzial som ho uz zmazal (spravil som si radsej po instalacii XP vlastne recovery DVD), ale myslim, ze som nasiel ten isty, resp. kopiu.. Aj predtym som to stiahol z nejakeho fora, aj teraz a tentoraz uchoval.
P.S.2. este mas moznost pohladat tu vo fore iny navod, bolo to tu riesene isto mnoho krat, zda sa mi ze som nasiel aj siahodlhy podrobny navod postupu..
Klasicky problem instalacie, plati asi pre vsetky intelacke dosky.
Mas totiz nastaveny Compatibility mod pre SATA a vtedy sa odmietne matrix nainstalovat.
Ak vsak prepnes do AHCI modu, nenabehnu win (bsod).
Riesenie je relativne jednoduche. Tento postup bol pre Toshibu Satellite A300, fungoval aj u mna pre U400 (identicky severny mostik na doske), snad bude aj tebe.
Stiahni tento archiv: http://klutz.sk/files/toshibaA300.zip
Rozbal a postupuj podla howto (skopiruj, spusti, prepni mod, instaluj drivery regulerne).
Robis to ale na vlastne riziko, ked sa daco poserie, nieje to na mna

P.S. nieje to presne ten archiv co som mal aj ja, bohuzial som ho uz zmazal (spravil som si radsej po instalacii XP vlastne recovery DVD), ale myslim, ze som nasiel ten isty, resp. kopiu.. Aj predtym som to stiahol z nejakeho fora, aj teraz a tentoraz uchoval.
P.S.2. este mas moznost pohladat tu vo fore iny navod, bolo to tu riesene isto mnoho krat, zda sa mi ze som nasiel aj siahodlhy podrobny navod postupu..
Toshiba Satellite Pro U400-15O