ASUS, nebo MSI ?

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
iksdefm
občas něco napíše

ASUS, nebo MSI ?

Příspěvekod iksdefm » 11 bře 2009 01:18

Dobrý den,

vybral jsem si dva moje favority,

Moje předpoklady:
- časté nošení ze školy a domů
- většinou bych byl připojen pomocí adaptéru (tím chci říct, že msi zde má pomocí turba navrch, ikdyž teplota...)
- hraní gta 4

Který by jste mi doporučili ?

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=57659
http://msi.mironet.cz/msi-gx620x061cz-- ... i+dp87172/

Chvíli jsem uvažoval nad Asusem a chvili zase nad MSI, berte také, že MSI nemá OS. I když Visty bych nějak nechtěl.

Další moje otázka: Pro NB je potřeba speciální Win ?
- podle tohodle obrázku http://www.czechcomputer.cz/uploadimg/U ... 516514.jpg to tak vyplývá

Poslední otázka: Kde nejlevněji sehnat případný OS XP pro notebook ?

Výhody:
MSI: turbo, výkonější grafická karta, myš (batoh i hru bych nevyužil)
ASUS: OS, levnější, myš s brašnou, výkonější procesor

Můj názor je takový, že MSI je celkově lepší, ale musel bych ještě obstarat brašnu a OS. Což jsou opět tisíce navíc. Možná ovšem, někdo z Vás zná ještě výhodnější notebook.

Děkuji za všechny názory.

Michal27
zlobivá kočička

Příspěvekod Michal27 » 11 bře 2009 01:46

Tak nevim no. Pises, ze notebook bude casto prenasen a tudiz je dulezita kvalita. Oba tyto notebooky jsou ale nekvalitni. Jsou to bezne plastaky, kde se hraje jen na Gb,GHz. Pokud je GTA4 podminkou, tak ti nikdo nemuze kvalitni notebook doporucit.
Poloz si dve zakladni otazky. Potrebujes aby ti notebook vydrzel? A potrebujes opravdu hrat nesmyslne optimalizovanou hru (GTA4 - kterou si solidne stejne na zadnem notebooku nezahrajes)?
Tady si precti napriklad tento clanek mistniho moda http://www.techsupport.sk/clanok/135/my ... ticle.html , ktery objasnuje par dulezitych skutecnosti.
http://www.techsupport.sk/clanok/127/no ... ticle.html
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012

iksdefm
občas něco napíše

Příspěvekod iksdefm » 11 bře 2009 10:04

Chytrá hlava, to je mi jasné, každy herní notes není moc odolný. Mě jen zajímá, ktery z těchto notebooku by jsi mi doporučil ?? Hodně lidi, říká ASUS, že je pěvnější a tak. Tak prosím, chcí slyšet Váš názor.

Chlebovnik
guru

Příspěvekod Chlebovnik » 11 bře 2009 10:28

Žádný herní notes není moc odolný. Souhlasím s Michalem, pro tvé využití bych nedoporučil ani jeden.

Jinak ten batoh a brašnu bych jako výhodu nepovažoval. Notebook kupuju kvůli notebooku a ne kvůli tomu, že je k němu zdarma brašna. Navíc ta brašna od Asusu je pěkný hadr (vidím ji často na přednáškách) a nedá se vůbec porovnat ani s mojí nejlevnější brašnou od Targusu, která stála $15. ten batoh od MSI taky nic moc.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p

roman2277
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod roman2277 » 11 bře 2009 11:09

Michal27 píše:Tak nevim no. Pises, ze notebook bude casto prenasen a tudiz je dulezita kvalita. Oba tyto notebooky jsou ale nekvalitni. Jsou to bezne plastaky, kde se hraje jen na Gb,GHz. Pokud je GTA4 podminkou, tak ti nikdo nemuze kvalitni notebook doporucit.
Poloz si dve zakladni otazky. Potrebujes aby ti notebook vydrzel? A potrebujes opravdu hrat nesmyslne optimalizovanou hru (GTA4 - kterou si solidne stejne na zadnem notebooku nezahrajes)?
Tady si precti napriklad tento clanek mistniho moda http://www.techsupport.sk/clanok/135/my ... ticle.html , ktery objasnuje par dulezitych skutecnosti.
http://www.techsupport.sk/clanok/127/no ... ticle.html
MSI je z velké části v kovu.Takže žádný plasták.Opravdu Tvoje překrucování pravdy nemá chybu.Já bych koupil z těchto 2 modelů radši MSI.A batoh od MSI je na výlety super.
Naposledy upravil(a) roman2277 dne 11 bře 2009 11:10, celkem upraveno 1 x.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

Warhawk
guru

Příspěvekod Warhawk » 11 bře 2009 11:10

Když pominu, že stopro souhlasím (je to tu neustále dookola) s tím co napsali dva kolegové výše, tak já bych doporučil asus - nikdy jsem neměl problém se servisem a vždy mi vyšli vstříc.

K zamyšlení ale zůstává, proč byl notebook v servisu 4x za rok a půl....

Kvalitou to bude prašť jak uhoď. Je to s prominutím oboje stejný šmejd. Jen servis MSI (podle toho co jsem zde četl a slyšel) není tak příjemný, jako servis ASUS, který ti občas vymění poškrábané víko, klávesnici, panty atd. (toto mám ověřeno na 3 modelech ze svého okolí :-) )

Tziky
guru

Příspěvekod Tziky » 11 bře 2009 11:22

Chlebovnik píše:Žádný herní notes není moc odolný. Souhlasím s Michalem, pro tvé využití bych nedoporučil ani jeden.

Jinak ten batoh a brašnu bych jako výhodu nepovažoval. Notebook kupuju kvůli notebooku a ne kvůli tomu, že je k němu zdarma brašna. Navíc ta brašna od Asusu je pěkný hadr (vidím ji často na přednáškách) a nedá se vůbec porovnat ani s mojí nejlevnější brašnou od Targusu, která stála $15. ten batoh od MSI taky nic moc.

Tak nevím, mám batoh od MSI a přijde mi Ok. ale ty jsi jej měl asi doma a x měsíců používal, že? Měl jsem možnost to porovnat s více výrobci a jsem rád že mám batoh od MSI, za prvé je kvalitní(páteřní vyztužení, bederní výztuha), za druhé se bezvadně nosí a za třetí byl zdarma...... :lol:
MSI GT735

swarm
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 11 bře 2009 14:03

MSI má dost labilní šasi. Je to měkký plasťák (ozdobený dvěma plátky slitiny na vnější straně víka na opěrkách rukou). Vzhledem k tomu, že ti jde vlastně primárně o hraní GTA4 na různých místech, tak ti nemá cenu doporučovat nějaký lépe odolný notebook. Osobně bych šel raději do ASUSu. Ten sice taky není žádná sláva, ale jsem si téměř jist, že ta konstrukce bude kvalitnější.

EDIT: Batoh od MSI byl docela v pohodě, i když dokázal bych si představit silnější výztuhy u té části na notebook (extra když vemu v potaz, o jaký notebook jde). Rozhodně je to nepoměrně kvalitnější, než ty chlebníky, co se dávaj k ASUSu. Na druhou stranu batohy dodávané k VBI notebookům (ty s intel logem) jsou mnohem lepší (jeden teď používám každý pondělí, protože je velký a vejde se mi do něj notebook, svačina, pití a věci do posilky).
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)

Tziky
guru

Příspěvekod Tziky » 11 bře 2009 14:16

O jaké modelu mluvíš? Mě to šásko přijde pevné dost, a to mám možnost porovnání s HP, Acer i Asus
MSI GT735

swarm
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 11 bře 2009 14:31

Tziky: Mluvim o tom na který odkazuje OP: MSI GX620.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)

Tziky
guru

Příspěvekod Tziky » 11 bře 2009 14:33

Hm, já měl za to že je to stejné jako u GT 735, tak asi není.....
MSI GT735

Michal27
zlobivá kočička

Příspěvekod Michal27 » 11 bře 2009 16:43

Roman,Tziky: Vite, ja nevim, kolik notasu vam proslo rukama. Ale verim recenci na svethardware, ci kde to bylo. A tam psali, ze konstrukce i GT je nic moc. A uprimne receno, by asi tazatel mel verit Swarmovi, kteremu proslo rukama tolik notasu, kolik jste vy dva videli jen na obrazku. Tzn. on uz si o kvalite umi udelat obrazek. Jsou veci, ve kterych se uzivatelum, chorobne vychvalujici vlastni stroj, neda verit. Kazdy notebook ma sve chyby a nic neni idealni....At stoji treba pul milionu... :roll:

iksdefm
občas něco napíše

Příspěvekod iksdefm » 11 bře 2009 17:04

Koukal jsem, na více webech, kde bylo několik porování. Žádný notes není dokonalý, a každý má nějakou tu vrozenou chybu. Ale žádný lepší (stejně výkonný) ve stejné cenně jsem nenašel.

Známý má právě ASUS z této řady (M51VA) ovšem 28c (rozdíl pouze v procesoru).

A GTA se nějak moc nechytá, na minimální detaily plynule, střední/vysoké nehratelné. Bude to u MSI jinak ?

Můj stolní PC půjde do kytek, proto také chci herní notebook.

Windows a jiné záležitosti už řešit nemusím. Už jde jen výkon/cena. Máte ještě nějaký jiný návrh ?

Michal27
zlobivá kočička

Příspěvekod Michal27 » 11 bře 2009 17:17

GTA4 ti dobre nepujde tak jako tak... Pocitej s tim, ze ti pojede dost osekane na kazdem notasu.. To chce desktop s Quad-Core a dvema GTX 280 v SLI. A podrizovat vyber notasu jedne hre... Jestli to mas do skoly, tak bych moc nekoukal na co nejlepsi pomer cena/vykon, ale radeji si zahral neco starsiho a mel zaruku dobreho chlazeni a vetsi zivotnosti toho notebooku. To MSI i ASUS jsou vylozene plastaky, kde se hraje jen na vykon - kvalita je na poslednim miste. Navic pokud se ti rozbije, muzes byt klidne mesic bez nej, coz pri skolnim vyuziti neni nikterak prijemne... A ze se tyto herni topidla hodne casto porouchaji...

iksdefm
občas něco napíše

Příspěvekod iksdefm » 11 bře 2009 17:23

MSI turbo dělá divy, nevím co je na tom pravda na tomto videu, ale tak řekněte sami.

http://www.youtube.com/watch?v=HWTLUHhHV5Q Přijde mi to divné. Ale je to točené fotákem, že by pravda ?

Zpět na „Jaký vybrat notebook“