Když jsem o loňských Vánocích přemýšlel, kde bych mohl utratit své těžce vydělané zlaťáky, rozhodl jsem se, že rozšíření našeho rodinného "výpočetního parku" o nějaký ten nový model by nebylo od věci.
Aby jste rozuměli, doma mám starou Babičku (CPU 90 MHz, GPU Voodoo2 8 MB RAM, 2x 8 MB RAM, HDD 500 MB + 2GB, WIN 98 ), už pomalu Dědečka (CPU 1.8 GHz, GPU GeForce FX5500 256 MB, 2 GB RAM, HDD 80 GB, WIN XP) a jednoho mladíka Notebook MSI (2 roky starý).
Chtěl bych si pořídit nový Notebook. Po zkušenostech se starým Notebookem a 4 měsících strávených čtením fór o Noteboocích jsem došel k závěru, že je dnes daleko snazší "vystřihnou a slepit si nový Notebook z papíru", než najít ten správný na internetu.
Tak mě napadlo, co takhle se zkusit obrátit na veřejnost s mými požadavky. Třeba se najde někdo "znalý" a poradí mi. Kdo ví ...
Nuže pokud jste se pročetli až sem, možná Vás bude zajímat po čem že to pátrám ...
Hledá se Notebook
- kvalitně zpracovaný
- žádný designový hit
- do 20.000,- Kč +/- 5.000,- Kč
- DELL, HP, Lenovo
- k serfování na internetu
- ke sledování filmů
- k poslouchání hudby
- ke kancelářské práci
- k úpravě obrázků (vekt. a bit. editory) a videa (střih, změna formátu)
- jako hodnotný šachový protivník, až se bude z CPU&RAMek kouřit!
- hledaný je přibližně 14" nebo 15" velký s matným displayem
- rozlišení obrazu u 14" WXGA+ 1440 x 900, popř. u 15" WSXGA 1680 x 1050
- hledaný má minimální výdrž baterie 3,5+ hodin serfování na internetu, resp. 3+ hodiny sledování filmu
A co že by to měl mít hledaný "pod kapotou" ?
Procesor
Intel Core 2 Duo - alespoň 2.0+ GHz (nejlépe 2.4 GHz)
Operační paměť
2+ GB DDR2 (lépe DDR3)
Grafická karta
Integrovaná
Pevný disk
Min 80 max 200 GB
Alespoň 5400 otáček (Raději 7200)
Optická mechanika
Kdyby byla CD/DVD vypalovačka O=) ...
Na hledaném Notebooku plánuji provozovat UBUNTU 8.10, takže kvalitní podpora Linuxu je samozřejmostí.
Hledaný by neměl být žádný samotář - čím více portů a vstupů, tím lépe.
Tak by mě zajímalo, zda-li někde na světě existuje Notebook, který by alespoň z 80% splňoval můj popis. Heh ...