Nazdar,
přemýšlím o R500, konkrétně o těchto NB:
LENOVO ThinkPad R500 P8400
a o tomto
LENOVO ThinkPad R500 P7370
U toho prvního se mi líbí CPU, které je na 2,26Ghz, ale nelíbí se mi rozlišení 1280x800.
1) Záruka - někde (třeba na CZC mají u tohoto NB záruku 36 měsíců, u Mironetu je záruka jen 12 měsíců, jak to teda je? Pokud koupím NB na firmu, tak budu mít 12 měsíců? Nebo je standartně těch 36?
2) Rozlišení 1680 x 1050 je někde i u jiných R500? Neexistuje varianta P8400 (první odkaz), ale aby měl rozlišení 1680 x 1050?
3) Upgrade operační paměti - oba mají, jak jsem pochopil jeden slot volný, tak bych chtěl rovnou přikoupit nějaké paměti, které mi na 100% pojedou, nechci kupovat originál Lenovo za 3500Kč. Můžete mi doporučit nějaké slušné, které v něm půjdou?
Ještě dodatek, oba NB jsou totožné, jen mají jiné rozlišení, jinou grafiku, disk a ten "slabší" má navíc lepší CPU, jinak jsou totožné (kdyžtak mě opravte). Tak bych chtěl slyšet Váš názor.
Vyplatí se připlatit 10000Kč za lepší grafiku, disk, rozlišení a horší CPU?
Jakej bude rozdíl například ve výkonu těch grafik, nebude se ta ATI Mobility Radeon HD 3470 třeba nějak přehřívat?
Co ventilátor - hluk apod.?
Doporučíte mi obecně zainvestovat do série R500? Chci NB na delší dobu, z kvalitního zpracování, na kterého bych se mohl spolehnout!
Ještě hodně přemýšlím o NB TOSHIBA Tecra S10-11A, která je hodně nadupaná, kvalitní a za dobrou cenu:
Tady je Tecra S10-11A
Pokud by jste se na tyto NB měli podívat, které by jste nakonec zvolili. R500 a přikoupit paměti, nebo tu Tecru? Jediné co na té Tecře hanili je trackpoint, který je prý strašný, ale jinak prý ok NB.
Díky
Lenovo R500 (záruka + rozlišení + upgrade operační paměti)
Lenovo R500 (záruka + rozlišení + upgrade operační paměti)
Toshiba Tecra A10-11M
Intel Core 2 Duo P8400, 2,26 GHz
Intel GMA X4500HD
3072 MB (DDRII, 800Mhz)
MS Windows 7 Professional 32bit
Intel GMA X4500HD
3072 MB (DDRII, 800Mhz)
No žádný pařby se konat nebudou, maximálně CS 1.6 a Source, nebo CoD2, jinak mám doma stolní komp. NB bude výhradně na následující činosti:
1) Programování (Visual Studio a NetBeans) - to nebude problém
2) Trochu Photohop - lehké úpravy fotek pro web
3) Klasika - Word, Internet, Skype atd.
Ale chci NB, který mi hlavně vydrží. Já denně přenáším - jezdím busem do školy, takže tahám brašnu nebo batoh - ale jsem zvyklý na 15,4 Asuse, takže váha taky nehraje roli.
Spíš aby to něco vydrželo - hlavně ta kvalita šasi, u mého Asusu odešly klouby - popraskaly a teď už raději vybírám nový, který mi vydrží déle - cca minimálně 3, 4 roky by byly OK.
Ta Tecra se mi fakt hodně líbí a hodně o ní přemýšlím, protože je za dobrou cenu, a hlavně bych už nemusel přikupovat další paměti. V recenzi si akorát stěžují na trackpoint, který má prý strašný a s lenovem se nedá srovnávat. Já ale trackpoint v životě nezkoušel a moc používat nebudu, takže to nebude věc která by mě odradila.
Navíc to psali lidi, který byli zhýčkaný perfektním trackpointem, co mají Lenova, tak měli s čím srovnávat..
1) Programování (Visual Studio a NetBeans) - to nebude problém
2) Trochu Photohop - lehké úpravy fotek pro web
3) Klasika - Word, Internet, Skype atd.
Ale chci NB, který mi hlavně vydrží. Já denně přenáším - jezdím busem do školy, takže tahám brašnu nebo batoh - ale jsem zvyklý na 15,4 Asuse, takže váha taky nehraje roli.
Spíš aby to něco vydrželo - hlavně ta kvalita šasi, u mého Asusu odešly klouby - popraskaly a teď už raději vybírám nový, který mi vydrží déle - cca minimálně 3, 4 roky by byly OK.
Ta Tecra se mi fakt hodně líbí a hodně o ní přemýšlím, protože je za dobrou cenu, a hlavně bych už nemusel přikupovat další paměti. V recenzi si akorát stěžují na trackpoint, který má prý strašný a s lenovem se nedá srovnávat. Já ale trackpoint v životě nezkoušel a moc používat nebudu, takže to nebude věc která by mě odradila.
Navíc to psali lidi, který byli zhýčkaný perfektním trackpointem, co mají Lenova, tak měli s čím srovnávat..
Toshiba Tecra A10-11M
Intel GMA X4500HD
3072 MB (DDRII, 800Mhz)
Intel GMA X4500HD
3072 MB (DDRII, 800Mhz)
noje pravda, ze thinkpadí trackpoint je tak jediny, ktery stoji za to, ostatni vyrobci (hp,dell,toshiba, atd...) pouzivaji tzv. "pointsticky" od jinych vyrobcu, je to hodne velky rozdil - s thinkpadem se obejdu bez touchpadu, u d630 se stim malym flekem uvnitr klavesnice nejak moc pracovat neda
pokud mas doma na hrani desktop, tak smele do notebooku s integrovanou grafikou, pokud budes delat ve photoshpu, napojis si pred displayport ten displej, co mas k desktopu a neni co resit
(notebookove displeje - jak sam vis - nejsou nic moc, wsxga+ jsou sice co do barev a uhlu lepsi, no i tak proti stolimu displeji je to jen mensi zlo v notebooku)
jinak R400 dava na baterku i 5hodin, R500 s integrovanou grafarnou pujde urcite taky pres 4 hodiny levou zadni.
jinak ta R400 by tez nemusela byt marna, ono ten cpu co tam je staci.. proti R500 ma navic i vyztuhu displeje, takze je pevnejsi, zase ji ale chybi digitalni displayport vystup, ma jen analogovy d-sub, takze s fullHD monitorem by to jaksi moc neslo... na druhou stranu, da se dokoupit dokovaci stanice (luxusni vecicka), pres kterou je z R400 vyvedene DVI..
to uz je ale dost penez navic proti R500 v zakladu...ja bych vzal asi ji, nestoji to moc a je to spolehlivy notebook...
pokud mas doma na hrani desktop, tak smele do notebooku s integrovanou grafikou, pokud budes delat ve photoshpu, napojis si pred displayport ten displej, co mas k desktopu a neni co resit
(notebookove displeje - jak sam vis - nejsou nic moc, wsxga+ jsou sice co do barev a uhlu lepsi, no i tak proti stolimu displeji je to jen mensi zlo v notebooku)
jinak R400 dava na baterku i 5hodin, R500 s integrovanou grafarnou pujde urcite taky pres 4 hodiny levou zadni.
jinak ta R400 by tez nemusela byt marna, ono ten cpu co tam je staci.. proti R500 ma navic i vyztuhu displeje, takze je pevnejsi, zase ji ale chybi digitalni displayport vystup, ma jen analogovy d-sub, takze s fullHD monitorem by to jaksi moc neslo... na druhou stranu, da se dokoupit dokovaci stanice (luxusni vecicka), pres kterou je z R400 vyvedene DVI..
to uz je ale dost penez navic proti R500 v zakladu...ja bych vzal asi ji, nestoji to moc a je to spolehlivy notebook...
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
alfah4ns: Lenovo pouze používá své silně upravené ovladače (UltraNav), které mimo jiné používají nějaký regulátor na zpracování pohybu (předpokládám, že prostě počítají se zpožděním mezi zrakem a pohybem prstu), aby dosáhly lepší přesnosti. Asi to budou mít patentované a ostatní výrobci to nesmí použít.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
tak já mohu tu r500 vřele dpoporučit (s grafikou INTEL). Také sem váhal mezi těmito parametry (rozlišení, a grafika ATI) ale priplacet za to takovou kupu penez:( kdyz chci poradne rozliseni tak si pripojim LCD.No a tato grafika celkem také zvladne mnohé aplikace ( obas modelování menších sestav v Invertoru)..
No já bych raději tu Tecru, ale myslíte, že to rozlišení je zbytečné? Jako na běžnou práci, a ve photoshopu taky nebudu dělat neustále..
Mám teda raději ušetřit a koupit něco levnějšího?
Mezi levnýma Tecrama jsem vybral ještě třeba tento:
Toshiba Tecra A10-12L
Ta má leský displej, což nevím, jak moc bude, nebo nebude na škodu, protože já mám momentálně leský displej také. Rozlišení 1280x800, C2D na 2.0Ghz, a integrovanou inteláckou grafiku, u které nevím jak bude pracovat. Každopádně asi je hodně slabá a nevím jak bude reagovat na starší hry..
Ale zarazila mě výdrž, čekal bych větší, ale má jen cca 2hodiny.
Mám teda raději ušetřit a koupit něco levnějšího?
Mezi levnýma Tecrama jsem vybral ještě třeba tento:
Toshiba Tecra A10-12L
Ta má leský displej, což nevím, jak moc bude, nebo nebude na škodu, protože já mám momentálně leský displej také. Rozlišení 1280x800, C2D na 2.0Ghz, a integrovanou inteláckou grafiku, u které nevím jak bude pracovat. Každopádně asi je hodně slabá a nevím jak bude reagovat na starší hry..
Ale zarazila mě výdrž, čekal bych větší, ale má jen cca 2hodiny.
Toshiba Tecra A10-11M
Intel GMA X4500HD
3072 MB (DDRII, 800Mhz)
Intel GMA X4500HD
3072 MB (DDRII, 800Mhz)
Zpět na „Jaký vybrat notebook“