Nazdar, mám dilema mezi několika NB, ale výběr jsem nakonec zkrátil na tyto dva:
Tecra S10-11A:
http://www.ribbon.cz/toshiba-tecra-s10-11a/
Lenovo R500
http://lenovo.mironet.cz/lenovo-thinkpad-r500-p7370--2gb--320gb--dvdrw--154quot-xpp+dp89390/
O Lenovu jsem už hodně četl, a vím, že to je kvalitní stroj, má DDR3 paměti, větší disk atd.
1) Ale jak je na tom ta tecra? narazil jsem na recenzi a chválili jí docela dost, jen trackpoint se jim nelíbil - prý hrůza nedá se s tím dělat atd. Ale já trackpoint asi často používat nebudu, ale občas určitě.
Je to opravdu taková hrůza? Prosím uživatele, aby se vyjádřili!
2) Další věc na pořadí je grafika - Tecra má Quadro NVS 150M a Lenovo ATI HD3470, která je o trochu lepší, to by mi nevadilo, stejně nepočítám na NB extra hrát a když, tak starší kousky - CoD2 (který mi jede i na momentální Go7300) a CS 1.6, popř. Source, ale to by neměl být problém. Na zbytek mám stolní komp.
3) Do třetice operační paměti. Myslíte, že má nějaký plus Lenovo, když má DDR3 paměti? Tecra má sice DDR2 na 800Mhz, ale myslím, že to bude dostačující a jako bonus je jich hned 2x tolik. Co myslíte?
4) Zpracování. U Lenova si uživatelé stěžují, že to není to co bývalo a po R61i ta kvalita šla rychle k zemi (Při psaní se lehce prohýbají plasty kolem klávesnice apod). A typická otázka: Co Tecra? Zpracování kvalitní, ale jak moc se plasty prohýbají? Je to opravdu velká kvalita?
Co klouby, jsou ocelové?
Osobně jsem více nakloněn té Toshibě a asi koupím tu, ale ještě pořád je to tak 60% pro Tecru 40% pro Lenovo..
Budu ho hodně přenášet - vesměs v batohu, váha mi nevadí, hlavně aby byl tvrdý a odolný, můj Asus má popraskaný klouby, takže hledám něco co vydrží déle jak 2,5 roku..
A jinak bude NB využíván na: Programování (Visual Studio, NetBeans), trochu Photoshop - lehké úpravy pro webové stránky, sem tam trochu úprava filmů, ale jen vyjímečně (1x 2x za rok a nic náročnějšího, žádné HD videa apod.), trocha toho hraní - CoD2, CS 1.6 a Source..
Dík
Tecra S10 versus Lenovo R500 - pomozte mi Toshibáci!
Tecra S10 versus Lenovo R500 - pomozte mi Toshibáci!
Toshiba Tecra A10-11M
Intel Core 2 Duo P8400, 2,26 GHz
Intel GMA X4500HD
3072 MB (DDRII, 800Mhz)
MS Windows 7 Professional 32bit
Intel GMA X4500HD
3072 MB (DDRII, 800Mhz)
pri postaveni techto dvou notebooku primo proti sobe neudelas chybu ani s jednim, jsou to kvalitni stroje.
pro toshibu hovori 3-leta zakladni zaruka, thinkpad ma jen 1 rok (pro fyz. osoby 2)
pro thinkpad tase hovori digitalni vystup z grafiky (displayport - pres redukci za par stovek jde vyvest hdmi nebo dvi)), ktery se muze hodit pri pripojovani velkych monitoru - wsxga-wuxga a pod., u toshiby je digital vyvedeny pres dokovaci stanici
grafika - vykonove budou na +/- stejne urovni,
rozhodl bych se podle toho, jestli potrebujes ten digital vystup
pro toshibu hovori 3-leta zakladni zaruka, thinkpad ma jen 1 rok (pro fyz. osoby 2)
pro thinkpad tase hovori digitalni vystup z grafiky (displayport - pres redukci za par stovek jde vyvest hdmi nebo dvi)), ktery se muze hodit pri pripojovani velkych monitoru - wsxga-wuxga a pod., u toshiby je digital vyvedeny pres dokovaci stanici
grafika - vykonove budou na +/- stejne urovni,
rozhodl bych se podle toho, jestli potrebujes ten digital vystup
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Když se podívám na nynější situaci, tak jsem NB prakticky k externímu monitoru nepřipojuji, respektive sem tam dvakrát do roka, ale k tomu mi postačí i klasické VGA(D-SUB), a pokud bych v budoucnu potřeboval, tak bych to určitě řešil pomocí dokovací stanice.
Navíc k mé TV můžu taky připojit pomocí D-SUB, tak asi není co řešit...
A nejvíc mě stejně přesvědčily ty 3 roky záruky, to je paráda..
Navíc k mé TV můžu taky připojit pomocí D-SUB, tak asi není co řešit...
A nejvíc mě stejně přesvědčily ty 3 roky záruky, to je paráda..
Toshiba Tecra A10-11M
Intel GMA X4500HD
3072 MB (DDRII, 800Mhz)
Intel GMA X4500HD
3072 MB (DDRII, 800Mhz)
cache píše:Este jeden detail: 4GB DDR2 je vzdy lepsie, ako 2GB DD3.. Ak teda neplanujes rychlo dokupit dalsie 2GB DDR3..
No v případě, že bych se rozhodl pro Lenovo bych samozřejmě ihned přikoupil další 2gb modul, ale vzhledem k tomu, že už to je investice navíc a určitě bych nekupoval za 3500Kč originál od Lenova, tak se stále více přikláním k Tecře, kde za 27000Kč mám komplet NB, nic nemusím přikupovat a ještě mám 36 měsíců záruky!
Toshiba Tecra A10-11M
Intel GMA X4500HD
3072 MB (DDRII, 800Mhz)
Intel GMA X4500HD
3072 MB (DDRII, 800Mhz)
Zpět na „notebooky Dynabook (dříve Toshiba)“