Vigor 2700VGST - problem s nastavenim WAN

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
michalko58

Vigor 2700VGST - problem s nastavenim WAN

Příspěvekod michalko58 » 19 úno 2009 23:12

Caute!

Mam nasledovny problem a chcel by som sa spytat ci neviete, ako nan...

Dnes mi namontovali novy net (optiku od Orange, predtym som mal DSL od T-Com). K DSL som pouzival aDSL2/2+ Wifi router Draytek Vigor 2700VGST od T-Comu, ktory mu samozrejme dal do daru aj nim upraveny firmware. Tento router by som chcel pouzit aj s optikou. Ma v sebe WAN port s RJ-45 konektorom, takze zapojenie kabla nie je problem. Problem je s nastavenim pripojenia WAN, kedy si router nedokaze vypytat IP adresu.

S technikmi, co zapajali internet sme to nedokazali uspesne nakonfigurovat, aj ked vraveli, ze by to malo ist. Myslim, ze je to tym customizovanym firmwarom, ktory sa mi vobec nedari zamenit za necustomizovany (pravdepodobne je to nejak blokovane...).

Teraz sa tu jedujem kvoli tomu s dodavanym routrom D-Link DL-524, ktory je skor parodiou na router oproti tomu Vigoru :twisted:

Neviete niekto, ako dostat necustomizovany firmware do toho Vigoru, pripadne ako ho nastavit?

CeCo

Příspěvekod CeCo » 20 úno 2009 21:56

Kupit iny router. WAN konektor na routeri je totiz urceny pre DSL linku, nie pre LAN pripojenie.

C

Joynty
občas něco napíše

Příspěvekod Joynty » 13 bře 2009 00:24

Jednou je to roter, tak musi taky routovat, tady je potreba modem prevedcit aby prestal byt modemem a vyhradit mu jeden port pro wan, ADSL provider si zarizeni ktere poskytuje zakazniku nahrava firmware kterej se mu hodi a dalsi podpora uz pron neni dulezita, ted je na rade Vigor a jejich sikovny kluci. Firmware a nastaveni urcite prez vyrobce.

michalko58

Příspěvekod michalko58 » 13 bře 2009 23:43

To praveze nie. :cry: Toto je specialne verzia upravena pre T-Com (preto aj to ST na konci nazvu) a chlapci z vigoru sa k nej nepriznavaju. Bohuzial ten ADSL modem sa nejako nechce dat vypnut. Chcelo by tam nejako dostat originalny firmware ale to sa tiez akosi nedari... :roll:

Gogo
guru

Příspěvekod Gogo » 14 bře 2009 07:59

moc se mě nechce věřit že by jakýkoliv provider nahrával jakýkoliv firmware do routerů které prodává,ale u Slovak Telekom je možné všecko...sám jsem koupil ADSL modem s WiFi od t-mobile a šlape mě bez nejmenších problémů u Bluetone,dokonce se sám nastaví,není potřeba žádný zásah kromě zapnutí WiFi po nastavení modemu...chyba bude spíš někde jinde
možná je ho potřeba zresetovat,nezkoušels? tady bys mohl něco najít http://www.support.draytek.co.uk/router_faq.html
někde by tam měla být utilita na upgrade firmwaru i "nezávislý" firm
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno

michalko58

Příspěvekod michalko58 » 14 bře 2009 21:49

Bohuzial je to tak, ze aj ked nahravanie ineho firmwaru prebehne, ako ma tak po restarte routra tam zostane ten od ST. Vobec neviem co s tym... :cry:

Asi budem musiet nejaky cas vydrzat s tym D-Linkom a casom kupit nejaky normalny wifi router. :?

CeCo

Příspěvekod CeCo » 14 bře 2009 21:51

T-Com to blokuje na uplne najnizsej urovni. Prehratim FW nemas sancu vratit genericky stav. (riesil som to uz s T-Com i Attelom, distributorom zariadeni Vigor).

WAN konektor ma okrem ineho zabudovany HW menic z ADSL na LAN, zatialco ty potrebujes "obycajny" WAN port s cisto HW LAN rozhranim. Asi budes musiet kupit novy router.

C

Gogo
guru

Příspěvekod Gogo » 15 bře 2009 08:09

jinak nevím proč řešíš nějaký WiFi router,ten co máš nastavíš a jede,nebo snad ne? Já jsem koupil levný ADSL modem s WiFi routerem Huawei,všichni na něj nadávají,ale za rok se mě ještě nestalo že by mě spadlo připojení nebo byl jiný problém a to na něm jedou 3 notesy přes tři zdi

michalko58

Příspěvekod michalko58 » 15 bře 2009 23:27

2 Ceco: A smiem sa spytat co presne ti v T-Come odkazali? Predpokladam, ze to je kvoli spokojnosti zakaznikov, rovnako ako firmware v mobiloch od Orange... :twisted:

Uz som zmiereny s kupou noveho routra, treba mi len vybrat nejaky schopny.

2 Gogo: To vies... Vigor mal oproti D-Linku kopec nastaveni, na ktore som si uz celkom zvykol a nejako sa mi nechce o ne prist. Napriklad moznost vytvorit viacero nezavislych wifi sieti s vlastnym zabezpecenim. Priradenie IP k MAC adrese bez toho, aby si musel cokolvek nastavovat v PC. Skryt nazov SSID bez toho aby si musel prehrat firmware v routri + kopa dalsich veci...

Gogo
guru

Příspěvekod Gogo » 16 bře 2009 07:22

takové funkce má kdejaký novější a mnohem lacinější modem s WiFi,no ale když nemáš jiné na práci jen si hrát s rotuerem,tak budiž :D

CeCo

Příspěvekod CeCo » 16 bře 2009 17:29

michalko58:
Je to vraj kvoli dialkovej diagnostike; pri zapojeni T-Com verzie Vigoru sa dokazu dostat az do SET TOP boxu (preto musi byt ten v presne urcenom porte).

Btw, ja pouzivam doma 3Com, ak chces rozsirene nastavenia tak Linksys WRT54GL (ten som daval viackrat a plna spokojnost).

C

michalko58

Příspěvekod michalko58 » 17 bře 2009 00:47

To je pekna vyhovorka s tym settop boxom, ale v case kupy toho routra sa im o Magiu este asi ani nesnivalo. Taktiez, ked bol raz daky problem si pytali aj pristupove heslo do routra, takze dialkova diagnostika by sa s heslom dala vykonat uz na hocijakom routri.

Mne sa celkom paci Asus WL500 ci ako sa vola a Belkin N1. Uz by som chcel aj nejaky s n-kovou wifi (zatial do buducnosti, pretoze jedine zariadenie doma s nou je Asus Eee), kedze g-ckova vazne nedokaze preniest celych 30Mbit/s ale len nejakych 17Mbps (povodne som tym orangeakom neveril v tomto).

2Gogo: To nie je celkom len o hrani ale aj o tom, ze uz som si zvykol na nejaky standard a nechce sa mi nejako prechadzat na nizsi.

Zpět na „Hardware“