Dilema.. aky notebook?

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Ujo Fretka
občas něco napíše

Dilema.. aky notebook?

Příspěvekod Ujo Fretka » 30 bře 2009 00:40

Zdravím... mám akurát pekne veľkú dilemu. V máji odlietam do Grécka na 4 mesiace a chcel by som si tam zobrať nejaký ten notebook s wi-fi ( ktoré má už skoro každý NB) ktorý by bol dobrý na multimédia (filmy, foto, hudba) a zároveň dobrý na nejakú tu hru ( nič ma nenapadá možno tak Warcraft, novšie hry moc nehrávam keďže mám starší desktop no bolo by pekné keby NB zvládol aj tie novšie =)) notebook hľadám na splátky (quatro/home credit) od 20 do 30 000 SK,-- s DPH. Notebook by bol dosť používaný takže by mohol vydržať zapnutý v priemere 8hodín denne (pre istotu)

Zatiaľ ma zaujali tieto mašinky ale bol by som rád keby ste mi poradili.

Číslo1: HP strašne sa mi ľúbi design tohto notebooku po multimediálnej stránke je tiež zdatný no bojím sa prehrievania o ktorom som sa na tomto fóre dočítal. No mimo oného som sa dočítal že HP su kvalitné notebooky a záruka je predsa len 2 roky s možnosťou predĺženiahttp://www.pc-komponenty.sk/?Mode=Sti&StiId=-90

Číslo2: MSI no mám obavy so servisom http://www.tomsta.sk/product/notebook-msi-gx701x-288sk-t5800-4gb-250gb-vga-20616/

Číslo3: ACER o ktorom som sa dočítal že je to nekvalitný kus plastu http://www.tomsta.sk/product/notebook-acer-as6530g-804g32bn-zm80-4g-320g-vhp-20623/

Ďalej sa obávam krádeže notebooku preto som pozeral rôzne bezpečnostné prvky ako zámky na notebooky prípadný software na vystopovanie notebooku po pripojení na sieť. Sorry za vyčerpávajúcu otázku ale mám v tom hokej. Ďakujem za odpovede :wink:

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 30 bře 2009 00:52

no, uprimne pavilion taky moc kvalita neni, prumerne plastove, ne moc pevne telo, absence mezinarodniho servisu (bez toho bych na tak dlouho do zahranici nejel)

za me bych doporucoval poohlednout se po nejakem business modelu, ktery bude mit urcite pevnejsi telo, taky si u nich muzes dokoupit i rozsireni zaruky s pokrytim odcizeni, musel bys ale obetovat trochu grafickeho vykonu
hp compaq
lenovo thinkpad
toshiba tecra

slusne zpracovani bys mohl najit i u notebooku acer travelmate, ty bi ti mohly nabidnout i trochu toho vykonu.

jinak, uprimne - i "herni" notebooky teto cenove tridy maji vykon grafiky nekde na urovni desktopove karty za 1000-1500kc.
to jen tak na okraj, takze pouvazuj, jestli bude treba hrat nove hry i v tom recku, pac by te vyslo lepe upgradovat desktop (i starsi desky s AGP muzou nabidnout dostatek vykonu za malo penez ve srovnani s notebookem)
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

Ujo Fretka
občas něco napíše

Příspěvekod Ujo Fretka » 30 bře 2009 01:16

Ano len záleží od toho koľko by som musel od grafiky upustiť.. skúsim teda niečo kuknúť
+ načo pevnejšie telo? ja s ním tenis hrať nemienim myslíš že by sa tak rýchlo rozpadol?

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 30 bře 2009 10:19

zalezi, jak casto to budes tahat, jestli to bude vicemene lezet na stole, staci ti cokoliv.
jestli to budes denne prenaset, chce to vyztuzene telo, nebo aspon kvalitni plasty.
(napr. notebook s mekkym vikem muzes mit klidne v brasne, no kdyz tam mas hodne veci, bude to na notebook tlacit a bude trpet displej, atd...)
nektere notebooky s nekvalitnim sasi se daji i kroutit do vrtule.

idealni by bylo, kdyby sis zasel do nejakeho obchodu a pozkousel.
notebook by se nemel ohybat pri uchopeni za roh, pri tlaku na displej by se nemely objevovat duchy na displeji (viko se prohnout lehce muze, ale nesmi tim trpet displej, atd...)
taky pocitej s tim, ze cim silnejsi grafika, tim vyssi zahrivani -> vyssi naroky na chlazeni -> nebude to nejtissi a vydrz na baterii taky nebude uplne idealni.

ale jak rikam, treba si rozmyslet, na co to budes mit - viz.prvni odstavec tohoto postu

jinak travelmate 5730g ma vykon (ati hd3650) i pevne telo (horcikove slitiny), takze jestli budes chtit neco na noseni i hrani, bral bych ten.

takove ty lowendove karty 9300gs, ati hd3470, atd, staci na starsi a mene narocne hry, tzn. mimo tech nejnovejsich rozjedes cokoliv.
v teto cene bys uz mohl neco s business tridy s tim najit.

zalezi na tobe a tvych preferencich

Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

Ujo Fretka
občas něco napíše

Příspěvekod Ujo Fretka » 30 bře 2009 16:29

Ďakujem moc za radu napísal som predajcovi pár otázok ohľadom toho HP notebooku pretože som viac-menej rozhodnutý pre tento typ. To ako často ho budem prenášať ešte ani sám neviem no najskôr bude stále na jednom mieste. Možno budem ľutovať a možno budem spokojný je to predsa len môj prvý notebook a pri ďalšej kúpe budem vedieť presnejšie čo mi bude slúžiť najlepšie :wink:

možno si to ešte rozmyslím a rozhodnem sa pre iný model a inú značku každopádne ešte raz ďakujem za radu :) ešte sa skúsim popýtať majiteľov tohto notebooku ako sú s ním spokojný. :wink:

CeCo

Příspěvekod CeCo » 30 bře 2009 16:47

Ujo Fretka píše:no najskôr bude stále na jednom mieste

Nebude lepsi desktop? Lacnejsi a vykonnejsi, jedinym negativom bude horsia mobilita, trochu vyssia spotreba a viac zabrateho priestoru. Plusom bude daleko vyssi vykon, lepsia ergonomia atd.

C

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 30 bře 2009 16:51

ceco:
no desktop by se mi to recka tahat nechtelo (predpokladam, ze poleti letadlem, tam by byl s desktopem problem)

jinak ale souhlasim...za polovinu penez je u desktopu dvojnasobny vykon...

kazdopande, 30k je uz dost na to, abys mel nejaky kancelarsky notebook na tahani + potom na doma nejake delo. za 15k poskladas PC, ktere vydrti notebook za 40 a ani se nezapoti... a ze zere vic? ono i tak neprozere vic, nez bude delat rozdil porizovaci ceny vzhledem ke srovnatelnemu notebooku.

takze tu mas tedka o moznost vice, vyber si :)

Ujo Fretka
občas něco napíše

Příspěvekod Ujo Fretka » 31 bře 2009 07:55

Tak som sa rozhodol pre úplne iný variant a tým je že do Grécka pôjdem bez NB a keď prídem domov uvidím či kúpim notebok alebo desktop.. o pol roka budu predsa len iné stroje a lepšie ceny (dúfam).. dík :wink:

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 31 bře 2009 11:51

jo, taky moznost, nebo si muzes vzit jen nejaky netbook vylozene na internet a komunikaci a pak domu desktop.

Zpět na „Jaký vybrat notebook“