3 možnosti - který z nich bude "lepší"?

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
In-Quisitor
píše často

3 možnosti - který z nich bude "lepší"?

Příspěvekod In-Quisitor » 10 kvě 2007 10:59

Zdravím, tak jako každý bych se chtěl poradit o výběru notebooku. Vzhledem k tomu, že mám starší Acer Travelmate2001fxc (hodně hlučný větrák,běží furt, baterie nouzová, výkon po přidání 256 ram /celk. tedy 512/ žádná sláva a ktomu hdd se přehřívá, tzn. občas se vypne - NEDÁ SE BRÁT NA PŘEDNÁŠKY A NENÍ VŮBEC MOBILNÍ :)) tak rozhodně ne acer.

Chtěl bych dobrou výdrž baterie (asi vaio, že?), roznodně absolutně nehlučný a taky (ikdyž to není priorita, ale když už, tak už) aby se na něm daly hrát i nejnovější hry (asi taky vaio, ale hp se mi líbí víc) tak babo raď. Budu rád za každý názor....

Prostě se mi líbí

----HP PAVILION DV6397CZ----

http://www.alza.cz/notebook-hp-pavilion ... d72888.htm - hp pavilion dv6397cz

----NEBO V MENŠÍ KONFIGURACI (dal bych si tam 2x1GB ram)----

http://www.alave.cz/notebook-hp-pavilio ... m:p:197273

----NEBO JSEM NARAZIL NA TENTO SONY VAIO----(MOŽNÁ TAKY 2GB)

http://www.lan-shop.cz/notebooky/sony/33726

mata80
píše často

Příspěvekod mata80 » 10 kvě 2007 11:54

Ta výdrž na baterku, mobilita a zároveň silná grafika to nepůjde moc dohromady.. V jednom budeš muset slevit záleží co bude u toho nb prioritou jestli ta mobilita nebo výkon..

CeCo

Re: 3 možnosti - který z nich bude "lepší"?

Příspěvekod CeCo » 10 kvě 2007 12:04

Chtěl bych dobrou výdrž baterie (asi vaio, že?), roznodně absolutně nehlučný a taky (ikdyž to není priorita, ale když už, tak už) aby se na něm daly hrát i nejnovější hry (asi taky vaio, ale hp se mi líbí víc) tak babo raď. Budu rád za každý názor....

Takze:
Absolutne nehlucny notas nebude ziadny - pokial bude mat notas vetrak, tak sa ten vetrak spustat BUDE.
Najnovsie hry na VAIO - zabudni; ti tam daju GF7400 a to je maximum aj pri Pavilionoch predavanych v CR/SR. Ibaze by si mal rad hranie pri najnizsich detailoch a nie vzdy vysokom framerate...
Dobra vydrz baterie - bezne je 3-3,5 hodiny pri textovej praci a 1/3 jase v takejto cene. S hranim hier exponencialne klesa.

Vyber si teda, co je pre teba dolezitejsie a pokial mozno upresni hry; mozno ti bude GF7400 stacit, mozno ti vsak X2600 bude malo...

C

jimmyjames
guru

Příspěvekod jimmyjames » 10 kvě 2007 15:39

Máš dost protichůdné požadavky...

Pokud chceš dlouhou výdrž, co zkusit ThinkPad R60 [odkaz]? ;) Udávaná výdrž 5,2hod, údajně velmi tichý (větrák se spíná jen občas), velmi kvalitní šasí, matný displej s rozlišením 1400x1050px....

Případně, pokud chceš wide (1680x1050px), tak je tu ThinkPad Z61m [odkaz]. Má výkonnější procesor, ale zase o hodinu kratší udávanou výdrž, větší rozměry a hmotnost.

Problém jsou jen ty hry... X1400 není zrovna herní grafika... (Jinak problém ThinkPadů v hrách už je vyřešen, takže to bych nebral jako směrodatné.)

In-Quisitor
píše často

Příspěvekod In-Quisitor » 12 kvě 2007 11:00

Dobře, chápu.... Tak to upřesním... Ta výdrž nemusí být zas až tak velká(dnes už nové ntb určitě mají výdrž aspon 2 hodky pri obycejne praci jako prohlizeni pdf, net nabo programovani napr v Eclipse).

Ohledně toho větráku - vzhledem k tomu, že tomu Aceru co mám (2.6 GHz) jede vetřák furt (a doost hlučně) jen občas se zpomalí, ale pořád to je hodně slyšet, tak by mi stačilo, aby to nebyl takový větřák jak u tohoto, protože na něm se fakt pracuje blbě, když má člověk něco dělat a přemýšlet a ono mu pořád hučí větřák....

To že bych chtěl aby na tom šli i hry, nemyslím zrovna Doom3 v nejvyšších detailech, ale aby to obstojne zvladlo treba NFS MW a tak... Rozhodně to nebude ntb na hry. Jinak ty thinkpady od ibm sou sice dobré, ale nelíbí se mi. Nejpravděpodobněj si zvolím ten HP dv6397, jestli si na nej do konce prazdnin shrabu penízky...

Jo a možná ještě dotaz - byl by velký rozdíl mezi hp dv6134 a dv6397 ve výkonu (kdybych si dal do dv6134 2GB ram?), nebo už je výhodnější koupit ten dv6397? díky za odpovědi...

A jeste doplněk - je možné sehnat ten dv6397 s OS XP nebo jsou všude Visty, které bych rozhodně nechtěl, popř. kdybych požádal v obchodě, kde by mi ho objednávali, jestli jsou ochotni XP přeinstalovat.... thanks

CeCo

Příspěvekod CeCo » 12 kvě 2007 11:17

dv6397 je len s Vistou.
Na XP potrebujes dokupit licenciu.

C

In-Quisitor
píše často

Toshiba

Příspěvekod In-Quisitor » 12 kvě 2007 12:48

A co tahle toshiba? Byla by lepší než hp dv6397 (popř. dv6134cz s 2 GB ram)? Grafika je tam lepší(je velký rozdíl v GF7400 a 7600?), hdd, win XP a cenově levnější...

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41368

má někdo zkušenost s tímto notebookem? Hlučnost? Výdrž, kvalita (každý týden by se přenášel do školy)?

In-Quisitor
píše často

Tak asi jsem se rozhod

Příspěvekod In-Quisitor » 12 kvě 2007 19:38

Tak jsem se asi "zatím" rozhodl pro tu Toshiba Satellite A100-847 (2GB ram).

Sice si ho budu kupovat až tak v září. Ikdyž se mi zatím moc nelíbí design, ale není to nejhorší, jde spíš o výkon.

Nejprve jsem chtěl ten hp pavilion dv6134 nebo dv6397, ale u toho lepšího mě odradilo to, že je dodávaný pouze s Vistama a u toho míň výkonného (vlastně u obou) pískání (sice to jde vyřešit podle fora s nejakym programem, ale přehřívá to prý cpu a snižuje výdrž baterky).

Budu vděčný za každý názor :)

Warp
občas něco napíše

Příspěvekod Warp » 12 kvě 2007 20:25

Pokud to budeš vybírat až v září, tak teď nemá smysl vybírat konkrétní typ. Je velmi pravděpodobné, že v září už třeba nebude.

Ghost
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Ghost » 12 kvě 2007 21:57

u a100-847 to je viac nez pravdepodobne. ten model sa uz len dopredava.

Zpět na „Jaký vybrat notebook“