MSI GX620X - mrznutie klavesnice
Mrznuti klavesky
Caues cetl jsem vse sice polovine nechapu ale neva mam gx620 jsem spokojeny hry rozjedu bez problemu staci prepnout kompalibita na sp2 xp ale mam problem stim zamrznutim co teda konkretne musim udelat aby to nedelalo uz jsem si vsiml ze to dela asi kazdemu a je to jen pri hre..? pls odpovezte mi sem nebo na icq 468555791... jeste jednou diky
na msi stranke konkretne pre teba http://global.msi.eu/index.php?func=pro ... od_no=1529
mas hore bios a firmware updaty. tie si nainstaluj podla tu popisanych postupov a malo by ti to prestat. tak sme to robili vsetci
mas hore bios a firmware updaty. tie si nainstaluj podla tu popisanych postupov a malo by ti to prestat. tak sme to robili vsetci
sNeXx: Tezko ti poradit, jednodusejc uz to rozepsat ani nejde, cti ten postup pozorne a zkus se ho drzet, eventuelne si ho vytiskni, nebo prepis do tobe srozumitelne podoby...
tomas101: obavam se ze s tim ti neporadime, zkus notebook zanest k prodejci, co na to rekne on, pocitej s tim ze ho mozna bude muset poslat do servisu...
iksdefm: mno jo, nekdy byva vyhodnejsi (a rychlejsi) hledat nez zakladat dalsi diskuzi
tomas101: obavam se ze s tim ti neporadime, zkus notebook zanest k prodejci, co na to rekne on, pocitej s tim ze ho mozna bude muset poslat do servisu...
iksdefm: mno jo, nekdy byva vyhodnejsi (a rychlejsi) hledat nez zakladat dalsi diskuzi
Prikazovi raidok
Co to EC vlastne je? Naco je dobre ho preinstalovat? NEstaci len bios?
Stiahnut to a urobit z toho boot cd by nemal byt problem. Staci asi len cez nero napalit na cd rozbalene subori zo stranky MSI. Hodit do mechaniky restart ale potom neviem, co dalej. Ak som spravne pochopil, tak sa asi potom automaticky objavi prikazovi riadok a tam treba nieco napisat. Lenze ja neviem ako ma ten prikaz vyzerat. A co treba preinstalovat skorej Bios alebo EC?
Viete sem niekto napisat presne znenie prikazov do prikazoveho riadka?
Stiahnut to a urobit z toho boot cd by nemal byt problem. Staci asi len cez nero napalit na cd rozbalene subori zo stranky MSI. Hodit do mechaniky restart ale potom neviem, co dalej. Ak som spravne pochopil, tak sa asi potom automaticky objavi prikazovi riadok a tam treba nieco napisat. Lenze ja neviem ako ma ten prikaz vyzerat. A co treba preinstalovat skorej Bios alebo EC?
Viete sem niekto napisat presne znenie prikazov do prikazoveho riadka?
Hovorim pozri si ten navod na tej stranke!!! ja som preinstalova bios a to mi nepomohlo az ten firmware ked som tan nainstaloval. http://global.msi.eu/html/pdf/How%20to% ... 20mode.pdf
Kdyz uz v tom flashovani jsi tak neni problem preflashovat si i BIOS i EC, coz je vlastne rizeni "lidskeho rozhrani" (tedy veskere periferie zabudovane primo v sasi ntb - klavesnice, LCD, touchpad, takovy ten panylek nahore apod.) a to je tedy zdrojem problemu, BIOS jako takovy zajistuje komunikaci komponent mezi sebou... (tedy aby z disku dorazily textury vasi oblibene hry prez zakladni desku do grafickeho adapteru apod.)
co se tyce bootu z USB Flash, vyvarovala bych se toho, podle toho co mi bylo receno neni to nejspolehlivejsi zarizeni pro bootovani, je pomala a navic ta moje to ani neumi, navic lepsi zahodit CD (spise uschovat - boot CD se hodi vzdy) za pet korun nez letet do servisu s ntb zejo...
co se tyce bootu z USB Flash, vyvarovala bych se toho, podle toho co mi bylo receno neni to nejspolehlivejsi zarizeni pro bootovani, je pomala a navic ta moje to ani neumi, navic lepsi zahodit CD (spise uschovat - boot CD se hodi vzdy) za pet korun nez letet do servisu s ntb zejo...
takze JESTE JEDNOU a doufam ze NAPOSLED, krucek po krucku, jak preflashovat problemove EC u GX 620:
Tip: vrele doporucuji cele zneni navodu vytisknout, jelikoz k nemu nebudete mit ve vsech bodech pristup
1 ) stahneme a vypalime image soubor zde: http://leteckaposta.cz/876522292 , dale se ujistime ze je akumulator plne nabity
2 ) zkopirujeme adresar EC z nove porizeneho bootovaciho disku kamkoliv na MISTNI DISK, napriklad do korenoveho adresare jednotky C:
3 ) nechame vlozene bootovaci CD, restartujeme NTB a az se vam ukaze bios post, zmackneme klavesu F11
4 ) zvolime boot z opticke mechaniky, to by melo vychrlit spoustu textu a zavest DR-DOS
5 ) az uvidime prikazovou radku (A:\>_) tak do ni napiseme nasledujici prikazy:
6 ) vyckame dokud nebudete vyzvani k odpojeni NTB od vsech zdroju el. energie
DULEZITE: ZA ZADNYCH OKOLNOSTI NEVYPINEJTE NTB V PRUBEHU FLASHOVANI, JINAK V IDEALNIM PRIPADE MUZETE JIT DO SERVISU, V TOM MENE IDEALNIM VAM JEJ VRATI S TIM AT SI POVESITE ZAKLADNI DESKU NA HREBICEK!
7 ) ucinte tak, a vypojte jak nabijecku tak akumulator vyckejte chvili a alespon jedno pripojte zpet
8 ) stisknete tlacitko power, problem by mel byt zcela odstranen
Tip: vrele doporucuji cele zneni navodu vytisknout, jelikoz k nemu nebudete mit ve vsech bodech pristup
1 ) stahneme a vypalime image soubor zde: http://leteckaposta.cz/876522292 , dale se ujistime ze je akumulator plne nabity
2 ) zkopirujeme adresar EC z nove porizeneho bootovaciho disku kamkoliv na MISTNI DISK, napriklad do korenoveho adresare jednotky C:
3 ) nechame vlozene bootovaci CD, restartujeme NTB a az se vam ukaze bios post, zmackneme klavesu F11
4 ) zvolime boot z opticke mechaniky, to by melo vychrlit spoustu textu a zavest DR-DOS
5 ) az uvidime prikazovou radku (A:\>_) tak do ni napiseme nasledujici prikazy:
Kód: Vybrat vše
C:
cd EC
flash.bat
6 ) vyckame dokud nebudete vyzvani k odpojeni NTB od vsech zdroju el. energie
DULEZITE: ZA ZADNYCH OKOLNOSTI NEVYPINEJTE NTB V PRUBEHU FLASHOVANI, JINAK V IDEALNIM PRIPADE MUZETE JIT DO SERVISU, V TOM MENE IDEALNIM VAM JEJ VRATI S TIM AT SI POVESITE ZAKLADNI DESKU NA HREBICEK!
7 ) ucinte tak, a vypojte jak nabijecku tak akumulator vyckejte chvili a alespon jedno pripojte zpet
8 ) stisknete tlacitko power, problem by mel byt zcela odstranen
Zdarec lidi. Tak jsem taky rozhodl k tomuto kroku. A flashnul jsem jak bios tak i EC. U obou mi to napsalo v příkazovém řádku END, tak jsem odpojil jak baterku tak i zdroj. Chvily počkal a pak znovu vše zkompletoval. K mému údivu když jsem najel do biosu zjistit verzi (datum) měl jsem tam pořád to samí jako na začátku. Je to tak správně?
Moje vznášedlo je plné úhořů.
SGN
SGN
Super bios by byl. Konečně vše proběhlo tak jak má. Konečně dobrý navod. Diky
SGN
SGN
Verze 23.3.09. něco mi tam vyjelo s cmos a pak dole moznost F1 a F2. jinak vše funguje.
SGN
SGN