Lenovo N200 - Probém - Pokračování aneb inteligence Mironetu

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
djrr
píše často

Lenovo N200 - Probém - Pokračování aneb inteligence Mironetu

Příspěvekod djrr » 21 bře 2009 18:52

Hoj, mám takový problém s mým lenovem, asi na začátku ledna jsem si všiml že mi v XP furt něco vytěžuje CPU na 35-50% i v absolutním klidu, přes program process explorer jsem zjistil že to vytěžuje Deffered procedure calls, později jsem si všiml že to tahá jen když je zaplé něco co využívá flash player, už jsem vyzkoušel všechno, dokonce i přeinstalování XP,... dneska už jsem se rozhod že to vyzkoušim s tovární vistou, tedy vytáhnul jsem recovery media a vistu tam hodil, hned po nainstalování flash playeru a následném spuštění stránky co potřebuje flash player notebook hoidl BSOD, tohle se opakovalo ještě 3x, tedy z toho jsem usoudil že bude problém v HW, co může být asi tak poškozeno? Já bych to tipnul na grafiku, nebo deska? Zítra nebo pozítří s tím jedu do mironetu, to jsem sám zvědavej jak dopadnu, a jestli nepochodim u nich, tak půjdu do českýho servisu, tam už snad budou vstřícnější. Díky za všechny rady co by to mohlo bejt.
Naposledy upravil(a) djrr dne 02 dub 2009 18:28, celkem upraveno 1 x.
 MacBook Pro 13" 
Intel C2D 2,4 Ghz, 4 Gb ram, nVidia 320m

djrr
píše často

Příspěvekod djrr » 02 dub 2009 18:38

Takže dnes jsem byl v mironetu pro notebook, dorazil jsem tam, technik mi tam začal předčítat vyjádření servisu: "Uvedena zavada se ani jednou neprojevila, Doporucujeme doinstalovat posledni ovladace a MS aktualizace. Internet OK." Poté došel pro krabici a notebook mi dal, asi si myslel že si ho prostě vezmu a odejdu s neopravenym notebookem, tak jsem řekl že si ho chci vyzkoušet, on že OK. Tak ho zapnu, naběhne vista, k wlan se připojit nejde, tak že si to veme vedle na kabel, dobře vzal šel vedle, za pět minut se vrátil a řekl že se omlouvá že je to jejich chyba, roztrhl starou reklamační fakturu, dal mi novou a že to tam posílají znovu, řekl jsem jim všechno o tom problému, všechno si to tam psali do reklamačního formuláře, říkám jim nejmíň 3x že byl notebook 3x přeinstalován (2x XP, 1x recovery vista) a že pod XP tahá proces Deffered Procedure Calls, řekl že to všechno má, tak OK odcházím, ještě mu řeknu jestli tam má ty přeinstalace OS a problém s DPC pod Windows XP, on že jo, OK odcházím. Příjdu domů, hned jdu na mironet, reklamace a nestačím se divit, cituji: "Reklamace opravy
Po přeinstalování OS Win Vista, padá ihned při spuštění internetu do modré smrti (projevuje se to od instalace Flash Playeru).
Heslo : *** " - toto je stará část, z první reklamace, následující text dole je druhá část z dneška:

"internet nejde pres firefox. Zkontrolovat. hlasi chybu sitovky. nejde flash plazer, taha hodne za procak, nejde ani pres wifi
Reklamace opravy. NTB je pomaly."

Já osobně lituji ty techniky, když jim to tam pošlou a napíšou že "taha hodne za procak" to je jako by jim řekli "je to rozbity" pač to je tak širokej pojem, to jako nějaká kráva tahá za procák nebo jak? A žádnej program Flash Plazer neznám. NTB je pomaly? To je asi jasné když je tam tovární vista a ram jede na 83%. Taková je moje dnešní zkušenost s mironetem, docela jsem si o nich něco pomyslel :roll: . Prý to ještě do 22.4 (tak dlouho na to mají čas) stihnou. No uvidíme, co napíšou za 10 dní, sám se na to docela těším.
 MacBook Pro 13" 

vladvlad
občas něco napíše

Příspěvekod vladvlad » 03 dub 2009 10:35

Ja celkom nechápem, čo myslíš, že ti servisáci opravia na tom notebooku?
Podľa popisu je to podľa mňa softwarový problém nespolupráce ovládačov (neviem čoho) a aplikácie tretej strany (Flash Player,...), tým pádom je reklamácia neopodstatnená, pretože Lenovo s tým nič nemá. Je na tebe, čo si tam doinštaluješ a to ti vôbec nemusí fungovať.
Ale zase, keď sa nestihnú vyjadriť do toho 22.4.(čo pochybujem) tak ti vrátia peniaze alebo nový notebook.

djrr
píše často

Příspěvekod djrr » 03 dub 2009 17:50

Co by na tom asi tak měli opravovat že? :roll: jen když je tam nějaká odpálená síťovka, viz screen BSOD: http://i41.tinypic.com/2570dns.jpg , já nevim jestli je normální když mi před 3 měsícema jelo všechno normálně a najednou to prostě začalo padat (viz na Win XP problém s taháním procesoru procesem DPCs a pod vistou rovnou bsod, ale to je asi normální, že?)
edit// A navíc když ta vista byla z recovery media, ze kterýho mi to před 3 měsícema jelo vše OK, i FF, i flash player, žádný problémy.
 MacBook Pro 13" 

Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“