Pomůžete mi s výběrem mininotebooku (hlavně ne Acer)

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
BBP
občas něco napíše

Pomůžete mi s výběrem mininotebooku (hlavně ne Acer)

Příspěvekod BBP » 07 dub 2009 12:58

Ahoj pomůžete mi s výběrem správného mininotebooku pro mě ?
sháním mininotebook do 10000kč + externí vypalovačku za 1400kč = 11400kč

zalíbil se mi tento Toshiba NB100 8,9/Atom N270/160GB/1GB/c/BT/XPH/Gol
a vypalovačka tato SAMSUNG SE-S084B černá (black) slim - DVD±R 8x, DVD+R9 6x, DVD-R DL 4x, DVD+RW 8x, DVD-RAM 5x, externí USB2.0

jde o to aby byl tichý(funkce vypnutí větráčku je vítána)
moje podmínky pro mininotebook(pořizuji si ho místo normál pc a tak na jen chci aby zvládal v pohodě tyto funkce)
win.xp home,internet(wifi),psaní,stahování,občas připojit monitor a mrknout na nějaký avi film(video) , písničky(asi k němu připojít repráky 2.1 ) ,aby zvládal připojení přes usb 2.0 - externí hdd,tiskárnu.
Co se týče aplikací na převádění dvd do avi - používám ted programy TMPGEnc DVD Author,virtualdubmod a autogordianknot (chtěla bych se zeptat zda v mini notebooku tyto aplikace půjdou(pokud ano a půjdou pomaleji to mi nevadí ,vadilo by mi kdyby nešli vůbec nebo se pc vždy sekl) neznáte náhodou požadavky těchto programů jako ram ,procesor atd..

děkuji za odpovědi i za tipy na nový mininotebook

Michal.Maniak
píše často

Příspěvekod Michal.Maniak » 07 dub 2009 13:22

Jste si jist svou volbou? Narážím na to, že jej chcete mít jako hlavní PC - sám jeden atomový mininotebook vlastním a nemůžu si jej vynachválit, ale používat jej jako hlavní PC si nedokážu příliš představit. (pro to je třeba minimálně externí monitor - atomové mininotebooky mají pouze VGA výstup, klávesnice, myš...). Navíc pracovat s videem? Čiré utrpení, atom je na takové věci velmi slaboučký. Prohlížení webu a XP není problém, stejně jako připojení USB 2.0 zařízení.
Co se vypalovačky týče, je to celkem jedno. Ty menší (včetně zmíněného samsungu) nemají přídavné napájení, tudíž mívají nižší rychlosti, pokud vám to nevadí, není důvod ji nekoupit.
Q6600, 4GB RAM, 8800GT, Windows Vista x64 a Ubuntu 8.10 x64 + EEE901, Windows XP Home 32

BBP
občas něco napíše

Příspěvekod BBP » 07 dub 2009 13:40

no já právě nevím -nakupovat notebook se chystám někde ve svém okolí a tak jsem zvolila firmu http://obchod.iisservis.cz - pokud tedy tam objevíte notebook který by byl levný a splňoval by všechny mé požadavky tak by to bylo skvělé.Možná bych si i něco málo připlatila.

Ješte co se týče té toshiby-líbilo se mi ,že právě u sebe měla hodně sw příslušenství.
A jak jste psal že práce s videem je čiré utrpení jak jste to přesně myslel -pomalé? nebo něco nejde?zkoušel jste převod -jak dlouho trvá?

BBP
občas něco napíše

Příspěvekod BBP » 09 dub 2009 12:37

Toshiba L300 15.4/T3400/DVD±RW/250GB/2+1G/cam/VHP - tenhle si asi koupím -snad bude tichý

BBP
občas něco napíše

Příspěvekod BBP » 10 dub 2009 10:28

ahoj takže jsem se rozhodla pro výše uvedený tip ,všem děkuji za rady atd.. pokud chcete,můžete téma klidně uzavřít

Zpět na „Jaký vybrat notebook“