leon píše:taky myslim, že pro práci je to zásadní (čim větší rozlišení tim více informací) ... naopak pro filmy to nemá vůbec žádnej význam, protože rozlišení DVD je nižší než rozlišení LCD
....tady si dovolím oponovat, i pro filmy platí, že čím vyšší rozlišení displeje, tím lépe. Pokud to ten stroj zvládne, tak je vždy lepší filmy pri přehrávání resamplovat na nejvyšší zobrazitelné rozlišení, když se to přejede ješně navrch nějakým deblock filtrem, tak je obraz zpravidla výrazně lepší.
leon píše:no ale vydava uz nekdo DVD v takove kvalite?
Ne, ale kdyz vis odkud stahovat... Nejsou to DVD, jsou to treba 15 gigovy soubory s priponou .ws nebo ridceji klas. .mpg, to si za dve hodky sosnu a odpoledne se na to podivam, proste bomba....
Také se domnívám, že displeje a zobrazení je velmi důležité. Zatím jsem si udělal malý průzkum a za nejlepší co jsem viděl byl diplej SONY X-Black. Na takovém notebooku by se už dala dělat i třeba webová grafika nebo zpracovávat obrázky. X-Black je určitě lepší než CrystalBright od Aceru (viděl jsem je vedle sebe). Fujitsu jsem viděl samé bídné. Dneska se pojedu podívat na MaxBright od IBM. Zajímalo by mě srovnání Bright technologie od Dellu se sony X-Black. Bright View od HP jsem taky ještě neviděl.
Pro svojí práci a webovou grafiku jsem si vybral 15,4" 1280x800. Myslím, že je to kompromis mezi přenositelností počítače (17" LCD už je hodně velké) a dobrou čitelností písma (i malého na webu apod.).
tady si dovolím oponovat, i pro filmy platí, že čím vyšší rozlišení displeje, tím lépe. Pokud to ten stroj zvládne, tak je vždy lepší filmy pri přehrávání resamplovat na nejvyšší zobrazitelné rozlišení, když se to přejede ješně navrch nějakým deblock filtrem
Peca-on-line: <no flame> můžeš mi prosím nějak vysvětlit jak by jakýkoliv výpočet mohl zvýšit obrazovou kvalitu na lepší než má zdroj?Tedy jak by se dalo vypočítat to co v originále není?</no flame>