vista i xp
vsak windowsy at uz xp nebo visty i kdyz se snazej o user friendly, tak porad si clovek musi na system zvyknout/naucit se ho....porad jsme se nedostali do ty faze kdy citim, ze idealne by se mela operace provest tak a tak a mam zaruceno, ze se tak provede, tenhle pocit mam hlavne v linuxech, proto v nich jsem vetsinu casu
Acer Aspire 6920G-6A4G25MN, 2GHz Intel Dual Core,4096MB RAM, NVIDIA GeForce 9500M GS.
Backtrack 3 mod final Linux
TV karta AverTV Hybrid Express A577, myš Razer Diamondback
Backtrack 3 mod final Linux
TV karta AverTV Hybrid Express A577, myš Razer Diamondback
chtěl bych se zeptat, zda by šlo provozovat, aby byl na disku co je v notesu nainstalovaná Vista a když bych chtěl XP, tak bych připojil externí disk na kterém je nainstalované XP, samozřejmě je nutný restart (a v biosu boot z USB na prvním místě, že?)
fungovalo by to tak? protože já XP nepotřebuju, ale kdyby žena měla potřebu, ať je i toto vyřešeno...
mám teď na jednom disku oba a celkem mě už rozčiluje při každém startu potvrzovat, že chci Vistu, když se to XP spouší tak 2-3x do měsíce...
fungovalo by to tak? protože já XP nepotřebuju, ale kdyby žena měla potřebu, ať je i toto vyřešeno...
mám teď na jednom disku oba a celkem mě už rozčiluje při každém startu potvrzovat, že chci Vistu, když se to XP spouší tak 2-3x do měsíce...
DELL VOSTRO 1500
T7250 - 2,5 GB - WD3200BJKT - UltraSharp™ WSXGA+ TrueLife™ - 8600M GT - XP SP3 & Vista Business - 9 cell - VX Nano
+ external WD3200BEVT
T7250 - 2,5 GB - WD3200BJKT - UltraSharp™ WSXGA+ TrueLife™ - 8600M GT - XP SP3 & Vista Business - 9 cell - VX Nano
+ external WD3200BEVT
tak jsem to vyzkoušel... nainstaloval xp na externí disk a když došlo na bootování z něj tak blik a bluescreen, bo se to asi na chvíli vypne při startování winu (přestane svítit světýlko)
DELL VOSTRO 1500
+ external WD3200BEVT
+ external WD3200BEVT
A proc musis pri kazdem startu potvrzovat, ze chces spustit Vistu? Staci ji nastavit jako defaultni system a cas na potvrzeni snizit treba na 3s. Pak ti bude nabihat Vista a kdyz budes chtit XP, tak na to mas 3s
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Aha, takze problem je "zena chce automaticky poustet XP a ja chci Visty"?
A misto toho, aby se naucila 2x do mesice hned pri startu vybrat OS, tak by mohla pripojovat USB disk?
A misto toho, aby se naucila 2x do mesice hned pri startu vybrat OS, tak by mohla pripojovat USB disk?
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
nene, já chci aby se mi pouštěla automaticky Vista a kdyby náhodou by chtěla žena hrát, tak by se připojil externí disk, restart -> jednorázové nabootování z usb a najelo by XP
ale takhle to nelze...
ale takhle to nelze...
DELL VOSTRO 1500
+ external WD3200BEVT
+ external WD3200BEVT
zdravim, vedle jsem resil, jak na dualboot vista a xp, ale po precteni tohoto fora verim ze existuje lepsi reseni proto prosim o radu (pouze vas zkusenejsi prosim;)
mam koupeny Thinkpad R400 se 4 GB DDR3 s predinstalovanymi Vistami Business, dale vytvorene R&R disky pro Visty i XP a solo instalacky pro XP. Potrebuji maximalne stabilni, osekany a nenarocny OS (XP) s moznosti nastaveni co nejnizsi latence pouze na muziku - hudebni vystoupeni (Ableton Live, Traktor Scratch + dalsi hud. software), ale zaroven bych ntb rad v pripade potreby pouzival i na bezne cinnosti (internet, ofice...). Co mi poradite krom uvedeneho dualbootu??? Co treba dual XP + XP? Linux jsem nikdy nezkousel.
Predem diky za odpovedi!
mam koupeny Thinkpad R400 se 4 GB DDR3 s predinstalovanymi Vistami Business, dale vytvorene R&R disky pro Visty i XP a solo instalacky pro XP. Potrebuji maximalne stabilni, osekany a nenarocny OS (XP) s moznosti nastaveni co nejnizsi latence pouze na muziku - hudebni vystoupeni (Ableton Live, Traktor Scratch + dalsi hud. software), ale zaroven bych ntb rad v pripade potreby pouzival i na bezne cinnosti (internet, ofice...). Co mi poradite krom uvedeneho dualbootu??? Co treba dual XP + XP? Linux jsem nikdy nezkousel.
Predem diky za odpovedi!
vLite-nuta Vista + nLitenute XP. Osobne by som este vistu nahradil sedmickami, avsak musel by si setsakra vediet, co zo systemu odoberas, aby si si nenarusil stabilitu ci kompatibilitu. Ak vydrzis, posledne dni dokoncujem podrobny tutorial na vLite, tak si ho potom mozes precitat a nechat sa inspirovat.
Toshiba A200 1M8: C2D 7100, 4GB RAM, HD2600 500/400, 160GB,
SB X-fi Surround 5.1, Logitech Z-2300 + G51, Razer Lachesis + Steelpad Qck
SB X-fi Surround 5.1, Logitech Z-2300 + G51, Razer Lachesis + Steelpad Qck
Zpět na „Windows 11, 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“