Jak ztisit ACER Aspire 3023 WLMi??

notebooky Acer (Aspire, TravelMate) a vše kolem
abernas
občas něco napíše

Jak ztisit ACER Aspire 3023 WLMi??

Příspěvekod abernas » 15 kvě 2007 10:52

Zdravim vsechny, co maji tento notebook (ale i ty ostatni)
Byl bych s timhle ntb docela spokojeny, kdyby tak nehlucel. Jakmile ho pustim a trochu se zahreje, vetrak se uz nezastavi. Proto me nadchlo, kdyz jsem si tady http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-P5 ... ?ansid=410 precetl, ze updatem biosu na 1.18 se tohle podstatne zmeni k lepsimu a ze uz bude jen spinat pokud bude potreba. Nahral jsem 1.20 a zda se mi, ze se vetrak toci jeste rychleji nez driv. A samozrejme se opet nezastavi. Moc ho nepouzivam a tak asi neni vevnitr moc zaneseny a tak me zajima, jestli ma nekdo podobne zkusenosti a jak na to..

mbelas
guru

Příspěvekod mbelas » 15 kvě 2007 21:40

tak trebas ho zkus vyfouknout vysavačem.....prach dělá hodně tepla....nebot se lebí na chlazení (na ventilátor) a zpusobuje ze notebook porad hreje jak prase.... :D no viz desktopy...ktere je dobre cas od casu vysát.... :arrow: jinak chladící podložka ikdyz nevim nevim....

roman3
píše často

Příspěvekod roman3 » 16 kvě 2007 13:27

mbelas: ten vysavac by som moc neodporucal, pripadne velice opatrne - raz som tak vyfukoval prach z 4cm vetracika na grafickej a dopadlo to este horsie ako to bolo predtym... vetrak sa pri tom vyfukovani roztocil na take brutalne otacky, ze sa poskodila os... teraz mam na grafike gumickami pripevneny 8cm vetrak :)

abernas: tiez mam 3023WLMi, bios 1.11... neviem ako moc huci ten tvoj vetrak, ale ja som to riesil takto (teda hlavne kvoli teplote, nie kvoli hlucnosti): kupil som si chladiacu "podlozku" http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=6221416, ta je priblizne rovnako hlucna ako ked ten vetrak v NB slape na najnizsich otackach. Potom som este nahodil programcok RMclock, v ktorom som jednak znizil napatie na procaku a jednak som ho nastavil na stalych 800MHz (Win totiz pouziva Performance-on-demand, cize pri zatazeni procaku ho prepne na vyssi takt, ktory bohuzial omnoho viac hreje; pre programy to staci, pre hry to prepnem na plnych 1,8GHz). S takymto nastavenim sa ten vetrak v NB pri beznom pouzivani ani nezapne (samozrejme v hrach slape na plne otacky, to je jasne) a NB je krasne vlazny (uz sa nepopalim na touchpade :D ). A este aby som nezabudol - treba znizit aj nastavenie PowerPlay na grafike na Battery Optimized.

Zpět na „notebooky Acer“