Novy notebook do 20.000 vcetne DPH. Vykon a vydrz:-)
-
suwer
- občas něco napíše
Novy notebook do 20.000 vcetne DPH. Vykon a vydrz:-)
Hledam novy notebook do 19.000 az max. 20.000 vcetne DPH. Ty penize nejsou zase az takova slava, ale poridit uz se da neco slusneho.
Jde mi predevsim o vykon a vydrz. Hodne s nim cestuju a ne vsude je elektrina. Vyuzit je jak na "kacelarskou" praci, tzn. dokumenty, internet, email apod., tak i na programovani, vyvoj apod. Navic pouzivam i narocnejsi hudebni programy, ktere hodne zatezuji pamet a procesor. Hry nehraju, CAD aspol. neresim, takze nepotrebuju zadnou super grafiku.
Abych to shrnul: vykony notebook bez zbytecnych "blbosti", dlouha vydrz baterky, "pevnejsi" sasi, mene hlucny a dobre chlazeny, vetsi disk, wifi, lan, 4x usb, kamera, DVD-RW, prip. tv out a ctecka karet. Ze znacek preferuju napr. Lenovo, Dell apod. Ne Asus, Acer, MSI aspol.
Predem diky za rady a navrhy.
Btw. dival jsem se treba na Lenovo SL500, ale ta grafika je zbytecne vykonna = zrout baterky. Navic nepotrebuju nejaky snimac otisku apod.
Jde mi predevsim o vykon a vydrz. Hodne s nim cestuju a ne vsude je elektrina. Vyuzit je jak na "kacelarskou" praci, tzn. dokumenty, internet, email apod., tak i na programovani, vyvoj apod. Navic pouzivam i narocnejsi hudebni programy, ktere hodne zatezuji pamet a procesor. Hry nehraju, CAD aspol. neresim, takze nepotrebuju zadnou super grafiku.
Abych to shrnul: vykony notebook bez zbytecnych "blbosti", dlouha vydrz baterky, "pevnejsi" sasi, mene hlucny a dobre chlazeny, vetsi disk, wifi, lan, 4x usb, kamera, DVD-RW, prip. tv out a ctecka karet. Ze znacek preferuju napr. Lenovo, Dell apod. Ne Asus, Acer, MSI aspol.
Predem diky za rady a navrhy.
Btw. dival jsem se treba na Lenovo SL500, ale ta grafika je zbytecne vykonna = zrout baterky. Navic nepotrebuju nejaky snimac otisku apod.
-
Python.P
- Moderátor
-
suwer
- občas něco napíše
Acer
Nemam dobre zkusenosti z Acerem, MSI aspol. Prosel jsem tyhle znacky a oproti tem "prestiznejsim" byly problemy a nespokojenost jak se sasi, tak predevsim poruchovosti a vykonem baterky. Tak bych mohl pokracovat dal:-).Python.P píše:a co acer TravelMate za neakých 19 tisíc kvalitní zpracování a výdrž kolem 4 hodinbtw proč nechceš Acer?
-
Python.P
- Moderátor
jestli ti přijde 4hodiny na wifi a netu málo tak to budeš asi těžko něco hledat
možná HP EliteBook ale tam už je cena trochu jinde + jaký jsi měl acer? extansu? aspire? to je trošku jiná třída než TM
ale jak chceš je to tvoje volba
X301 - "WKS"
T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)
past: X220,T420,T400,X60,X31....
T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)
past: X220,T420,T400,X60,X31....
-
suwer
- občas něco napíše
Acer
Pravda, ze Acer jsem mel uz nejak 4 roky zpatky. Pokud se konecne posunuli vice ke kvalite a spolehlivosti, tak bych si to mozna i rozmyslel:-).Python.P píše:jestli ti přijde 4hodiny na wifi a netu málo tak to budeš asi těžko něco hledatmožná HP EliteBook ale tam už je cena trochu jinde + jaký jsi měl acer? extansu? aspire? to je trošku jiná třída než TM
ale jak chceš je to tvoje volba
-
Napster10
- píše často
Re: Novy notebook do 20.000 vcetne DPH. Vykon a vydrz:-)
Pokud byste premyslel o SL500, tak s pevnou sasi rozhodne nepocitejte. Video na konci clanku mluvi za vse.suwer píše:Btw. dival jsem se treba na Lenovo SL500, ale ta grafika je zbytecne vykonna = zrout baterky. Navic nepotrebuju nejaky snimac otisku apod.
https://swarm.cz/blog/technika/postrehy ... nebo-asus/
-
suwer
- občas něco napíše
DELL Studio 1537
Co byste rekli na tenhle model? Vice mene splnuje vse, co bych pozadoval. Navic je i bez OS apod. Dell Studio 1537 na alze https://www.alza.cz/dell-studio-1537-cerny-d112694.htm
Recenze na https://notebook.cz/clanky/recenze-note ... tudio-1537
Recenze na https://notebook.cz/clanky/recenze-note ... tudio-1537
-
GR!nCh
- píše často
Doporučuji ThinkPad R500 https://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-r50 ... 118528.htm
Fedora @ Lenovo ThinkPad T460s
-
jackson
- píše často
Re: Acer
No tak to je hodně dlouhá doba nemá cenu nad takhle starýma zkušenostma přemýšlet,acer se prej docela dost zlepšili -zatím to moc nemůžu posoudit protože ho mám měsíc a půl ale zatím držíPravda, ze Acer jsem mel uz nejak 4 roky zpatky. Pokud se konecne posunuli vice ke kvalite a spolehlivosti, tak bych si to mozna i rozmyslel:-).
ACER Aspire 6920G-582G32MN Gemstone Blue,Intel Core 2 Duo T5800,NVIDIA GeForce 9500M GS s až 1280 MB v TurboCache,320 GB, 5400 RPM, WINDOWS 7 beta
-
suwer
- občas něco napíše
Re: Acer
Nicmene i tak se hodne dalsich lidi kloni spise k tem Lenovum, Dellum apod. Je to vice vseobecna kvalita a spokojenost. Acer sel sice o dost velky kus dal, ale porad mu nejspis par krucku chybi:-).jackson píše:No tak to je hodně dlouhá doba nemá cenu nad takhle starýma zkušenostma přemýšlet,acer se prej docela dost zlepšili -zatím to moc nemůžu posoudit protože ho mám měsíc a půl ale zatím držíPravda, ze Acer jsem mel uz nejak 4 roky zpatky. Pokud se konecne posunuli vice ke kvalite a spolehlivosti, tak bych si to mozna i rozmyslel:-).
Btw. chtel bych znat neci nazor na ten Dell Studio 1537 https://www.alza.cz/dell-studio-1537-cerny-d112694.htm . Zatim me presvedcil ze vsech nejvic.
-
GR!nCh
- píše často
-
suwer
- občas něco napíše
...
Jenze kdyz se pak podivam na ten ThinkPad R500, tak uz docela prekracuje cenu (19.000 az max. 20.000 vcetne dane, pricemz lepsi se drzet niz) a taky to vypada na stejnou sasi, jako SL500, ktera je dost mizerna.GR!nCh píše:suwer:
V této ceně je už Pentium Dual Core dost špatný procesor. Najít cokoliv jiného s C2D není problém. Výhoda toho DELLu zas může být display s LED, který ale vypadá příšerně leskle stejně jako celý notebook. No na práci bych to nechtěl.
-
Napster10
- píše často
Re: ...
Rekl bych ze R500 je na jine urovni nez SL500.suwer píše:Jenze kdyz se pak podivam na ten ThinkPad R500, tak uz docela prekracuje cenu (19.000 az max. 20.000 vcetne dane, pricemz lepsi se drzet niz) a taky to vypada na stejnou sasi, jako SL500, ktera je dost mizerna.
-
suwer
- občas něco napíše
Lenovo Thinkpad R500
Tak po dalsim studovani dostupnych modelu v mnou pozadovane cene jsem dospel k tomu, ze to nejspis opravdu bude ten Lenovo Thinkpad R500. Specifikace na https://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-r50 ... 118528.htm
Ma par drobnych much, ktere mi nesedi, ale za tyhle penize se holt musi vybrat par nejlepsich kousku a pak jit cestou nejmensiho zla. Dokonale to nebude nikdy, to bych musel mit vic penez.
R500 se zda byt nejlepsi volbou a doufam, ze i ostatni budou souhlasit
.
Ma par drobnych much, ktere mi nesedi, ale za tyhle penize se holt musi vybrat par nejlepsich kousku a pak jit cestou nejmensiho zla. Dokonale to nebude nikdy, to bych musel mit vic penez.
R500 se zda byt nejlepsi volbou a doufam, ze i ostatni budou souhlasit