Toshiba Satelitte A350 vs. FS AMILO PA3530

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
onne
guru

Příspěvekod onne » 07 kvě 2009 07:55

Maxi: Máš notebook? To co tady říkáš je pěkná ptákovina. Podle tebe je lepší si koupit obyčejný plasťák a chovat se k němu slušně, než si koupit kvalitní notebook a chovat se k němu slušně? Notebooky přenášením opravdu trpí. Bál bych se mít v brašně nějaký levný plast, protože tam velice snadno hrozí promáčnutí atd.
ThinkPad T420

FT

Příspěvekod FT » 07 kvě 2009 08:10

Maxi, rovnako ako sa môže v Acery pokaziť "všetko od sieťovej karty cez grafiku, hdd až po dosku", to všetko sa ti môže pokaziť aj v Toshibe, Lenove a podobne. Tieto súčasti z veľkej časti nie sú produktom Acer-u. Holt, Acer-u sa dostalo v minulosti nepekných hodnotení, z čoho sa čiastočne poučil, no nálepky kazového a nekvalitného stroja sa nezbavil a tak skoro ani nezbaví. Posledné modely Aspire a špeciálne TM sú kvalitou už omnoho vyššie. V podstate veľa ľudí ani ten Acer nikdy nemalo, no aj tak už všade vyhlasujú: "Acer nikdy!". Prečo? No, lebo je to Acer a to podľa nich stačí.

To, že s notebookom nebudeš zaobchádzať hrubo a podobne je pekná vec, no treba si uvedomiť, že v každodennom živote sa stávajú aj neplánová veci. Únava materiálu na taške, pošmyknutie sa, všetko môže spôsobiť neplánovaný pád notebook-u na zem. A vtedy budeš sakramensky rád, že nemáš len obyčajný plast, ale že to dačo vydrží. Mám multimediálnu Toshibu A200 a aj keď sa mi zdajú plasty dostatočne kvalitné, moc nevŕzgajú a ani sa neprehýbajú, narábam s ním opatrne, už pri prenose v ruke z izby do izby mi povolil plast pri ľavom reproduktore, kde je mierna prasklina. A myslím, že nepredpokladaný pád na zem by bol pre neho okamžitá smrť. Lepšie telo lepšie ochráni komponenty vo vnútri, nedochádza k namáhaniu vnútorných častí.

onne
guru

Příspěvekod onne » 07 kvě 2009 08:35

Acer na mě poslední dobou působí velmi kladně. V té trojici Acer, Asus, MSI, bych zvolil zřejmě Acer.
ThinkPad T420

zivan
guru

Příspěvekod zivan » 07 kvě 2009 10:42

Ano, neplanovane veci se stavaji. Ja se ke svemu Lenovu chovam jak k domacimu mazlickovi :) Ma i vlastni neoprenovy futralek proti poskrabani. Dneska jsem jel busem z Brna a v centru Prahy mu vjel do cesty cyklista. Ridic na to necekane prudce hamtnul a ntb v tasce letel z cca pul metru na podlahu :(
Takze chovat se clovek muze jak chce opatrne, ale stejne mu to nekdy nepomuze a pak se slusna konstrukce vyplati.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 07 kvě 2009 12:46

Maxi:
co vim, tak kdyz odchazely stare acery, ve vetsi polovine pripadu to melo neco do cineni s nekvalitou sasi (viz kamosovo stare aspire - praskle panty, telo se prohyba, krouti, tim, pochopitelne hodne trpi veskere soucastky....)

jinak, pri dennim noseni je po dvou letech videt na notebooku, jestli je (byl) kvalitni, nebo ne (rozvrzane telo, panty v haji, ...), nerikam, ze ta a350 je smejd, rikam, ze neni uplne tak stavena na denni noseni (i u horcikove d630 jsem asi po pul roku dotahoval sroubky, pac se povolily, coz svedci o namahani celeho tela, i kdyz jsem to nosival pokazde v brasne) mno a displej ti brasna/batoh nezachrani, pokud neni pevny, bude se prohybat i tak a trpet displej (resp. trochu se prohybat muze, nesmeji se delat duchy na lcd pri tlaku na nej)

2 dokumenty vedle sebe na 1366x768 uprimne nedas. (u 1440x900 je to tak tak na hranici citelnosti, idealnejsi je 1680x1050, jinak na 16:10 se pohodlne vlezou dve a4 vedle sebe a lista start na levy bok svisle, tech par centimetru, o kolik je cely notebook sirsi, skoro jak 17-ka, se hodi tak max. pro ICQ, apod.)
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

Zpět na „Jaký vybrat notebook“