Notebook pro studenta, kolem 40 000Kč
-
- občas něco napíše
Notebook pro studenta, kolem 40 000Kč
Dobrý den,
vzhledem k tomu, že můj domácí stolní pc odchází hledám náhradu. Stolní pc opět nechci z důvodu nulové přenositelnosti. Moje požadavky jsou:
- malá velikost (14" považuju za velikou krávu)
- mála hmotnost ( maximálne 2kg s 9-cell baterkou)
- velká výdrž ( cca 10-12 hodin s 9-cell)
- kvalitní klavesnice
- pokud možno minimální hlučnost
- dobrá kompabilita s linuxem
Používané programy by byly:
- Adobe PS CS3/4 a běžné jako Opera, MS Office/OO.o,
Po noteboocích sem se díval. Nejlépe mi vyšel HP Elitebook 2530p a Lenovo X200s. Který by byl lepší, případně jiné návrhy?
Děkuju za každou radu
vzhledem k tomu, že můj domácí stolní pc odchází hledám náhradu. Stolní pc opět nechci z důvodu nulové přenositelnosti. Moje požadavky jsou:
- malá velikost (14" považuju za velikou krávu)
- mála hmotnost ( maximálne 2kg s 9-cell baterkou)
- velká výdrž ( cca 10-12 hodin s 9-cell)
- kvalitní klavesnice
- pokud možno minimální hlučnost
- dobrá kompabilita s linuxem
Používané programy by byly:
- Adobe PS CS3/4 a běžné jako Opera, MS Office/OO.o,
Po noteboocích sem se díval. Nejlépe mi vyšel HP Elitebook 2530p a Lenovo X200s. Který by byl lepší, případně jiné návrhy?
Děkuju za každou radu
Asi Lenovo
No tak som pozrel na tvoje poziadavky a nie som si isty ci najdes notebook co dokaze bezat 10 hodin na 9 cell bateriu. Ja mam R61ku 14" a na 9 clankovu bateriu to da 5 aj nieco mozno 6. Ak pojdes do tychto ultra prenosnych notebookov tak prides o dost vela vykonu a dost si priplatis ale to asi vies. Tiez prides o DVD mechaniku. Ja na tvojom mieste by som mozno pouvazoval o 13".
Ak ide o Linux tak Lenovo ma vybornu podporu a pokial viem tak napr. ubuntu bezi na Rkach a Tckach hned out-of-box.
S toho co si spominal by som bral lenovo. Lepsia podpora Linuxu aj ked neviem ako to bude na tej X200ke lebo je to tabletpc, spracovanie je vyborne a aj prislusenstvo je za dobre ceny.
Ak ide o Linux tak Lenovo ma vybornu podporu a pokial viem tak napr. ubuntu bezi na Rkach a Tckach hned out-of-box.
S toho co si spominal by som bral lenovo. Lepsia podpora Linuxu aj ked neviem ako to bude na tej X200ke lebo je to tabletpc, spracovanie je vyborne a aj prislusenstvo je za dobre ceny.
-
- Moderátor
-
- občas něco napíše
Dle testů, co sem se tak zběžně díval na notebookreviews.com(nebo jak to je), neměl ani 2530p ani X200s s 9-cell problém s výdrží kolem 9 hodin při kancelářské práci, což by snad stačilo.
Samozřejmě je mi jasné, že za LV procesory se platí slušné častky ale o výkon mi niak nejde hlavně ať to zvládne v photoshopu převod RAWu, což bude asi nejnáročjněší věc jakou budu na tom noťasu dělat.. Rovněž chybějící mechanika mi nedelá niaké problémy. Ide mi hlavně o hmotnost do 2kg, takže pokud bych se s niakou 13" dostal s i baterkou pod 2 kg nebyl by problém. Ale 14" už je fakt moc.
S linuxem by neměl být ani na jednou problém, oba používají podobné komponenty a všechno jsou to intelácké záležitosti, tudiž plně podporované.
Ten Latitude splňuje taky podmínku kvalitní klávesnice? Protože poslední Dell Latitude. na kterém sem dělal měl dost blbou klávesnici (Oproti R400, s kterým sem měl čest srovnávat)
Samozřejmě je mi jasné, že za LV procesory se platí slušné častky ale o výkon mi niak nejde hlavně ať to zvládne v photoshopu převod RAWu, což bude asi nejnáročjněší věc jakou budu na tom noťasu dělat.. Rovněž chybějící mechanika mi nedelá niaké problémy. Ide mi hlavně o hmotnost do 2kg, takže pokud bych se s niakou 13" dostal s i baterkou pod 2 kg nebyl by problém. Ale 14" už je fakt moc.
S linuxem by neměl být ani na jednou problém, oba používají podobné komponenty a všechno jsou to intelácké záležitosti, tudiž plně podporované.
Ten Latitude splňuje taky podmínku kvalitní klávesnice? Protože poslední Dell Latitude. na kterém sem dělal měl dost blbou klávesnici (Oproti R400, s kterým sem měl čest srovnávat)
este jedna vec
Nebude ti vadit ze rozsiritelnost pri 12" bude minimalna?
14" Rka a Tcka od Lenova maju ultrabay a tam sa da kadeco napchat. Ci uz dalsia baterka alebo disk. Dokonca je aj modul so seriovim a paralelnim prtom pre priemyselne pouzitie.
14" Rka a Tcka od Lenova maju ultrabay a tam sa da kadeco napchat. Ci uz dalsia baterka alebo disk. Dokonca je aj modul so seriovim a paralelnim prtom pre priemyselne pouzitie.
-
- občas něco napíše
CeCo: výborca udáva 12 hodín, oni hovoria 9 hodín a mám počítať zo 7? No neviem ale, že by sa výrobce sekol o 5 hodín?
bABRAK: nebude, lebo ultrabay by aj tak ležala buď doma alebo na intráku na stole. Je to možno výhoda ale ultrabay opravdu kupovať nebudem, lebo by som ho asi aj tak vobec nevyužil.
bABRAK: nebude, lebo ultrabay by aj tak ležala buď doma alebo na intráku na stole. Je to možno výhoda ale ultrabay opravdu kupovať nebudem, lebo by som ho asi aj tak vobec nevyužil.
proc? baterka navic se dycky hodi, obzvlast pokud nepresahuje notebook a mechaniku i tak v dnesni dobe temer nepouzivas...
sam zvazuju druhou baterii misto mechaniky, 3-4 hodiny vydrze navic... (+ s deviticlankovou primarni bych se dostal na 10h celkove, ale bylo by to nyni na me uz dost penez - momentalne mam jine veci ke kupovani, s vyssi prioritou... jen chci rict, co je na ultrabay spatneho?
edit:
vydrz udavana vyrobcem vetsinou byva tak, ze je uplne vsechno vyple, jas na minimum, atd. a nic, proste nic na ten notebook ani nesahne... a tam nekde mas vydrz dle vyrobce... v testech se casto pouzivaji testy vydrze pracujici napr. na principu zapisu na hdd kazdych 30sec.
realne byva vydrz jeste nizsi
sam zvazuju druhou baterii misto mechaniky, 3-4 hodiny vydrze navic... (+ s deviticlankovou primarni bych se dostal na 10h celkove, ale bylo by to nyni na me uz dost penez - momentalne mam jine veci ke kupovani, s vyssi prioritou... jen chci rict, co je na ultrabay spatneho?
edit:
vydrz udavana vyrobcem vetsinou byva tak, ze je uplne vsechno vyple, jas na minimum, atd. a nic, proste nic na ten notebook ani nesahne... a tam nekde mas vydrz dle vyrobce... v testech se casto pouzivaji testy vydrze pracujici napr. na principu zapisu na hdd kazdych 30sec.
realne byva vydrz jeste nizsi
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
-
- občas něco napíše
Jde spíš o to, že opravdu bych se rád dostal pod ty 2 kila s baterkou, protože to ocení především moje záda. Stačilo, že sem jednou musel sebou táhnout 3kg krávu a to jen kousek. Neříkám, že ultrabay je špatný nebo je na něm něco špatného, ale já mám osobně trošku specifické požadavky na notebook(hlavně ohledně hmotnosti) .
Ad výdrž: no tak to budu muset asi poresit jinak
Ad výdrž: no tak to budu muset asi poresit jinak
http://www.edcz.cz/main.aspx?cls=Produc ... id=280941#
+ 3 roky NBD a máš dvě kila i s baterkou ... s 8 článkovou píšou přes 8 hodin na stránkách Aceru
+ 3 roky NBD a máš dvě kila i s baterkou ... s 8 článkovou píšou přes 8 hodin na stránkách Aceru
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno
-
- občas něco napíše
MatoSVK: práve 2,5kg 15,4" Asus + adapter + myška+ niake dokumenty a to som to niesom na ramenej brašne asi pol kilometra. Potom som mal možnost chvíľu pracovať s X61s a od tej doby nechce nic vačšie ani ťahšie. Tá hmotnosť je silno návyková.
Gogo: Promiň, že budu trochu kritický ale niak si se nestrefil do mých požadavek:-) Jelikož ten Acer určite nesplňuje kritérium kvalitní klávesnice a nevím jak je na tom s hlučností. Navíc oproti navrhnutým HP a Lenovo nema trackpoint, kovové výstuhy tela a displaye a další drobnosti jako třeba lampička a pod.
Otázka do pléna:
Takhle, který tech 2 noťasů (X200s vs Elitebook 2530p) bych si teda měl koupit aby mi vyhovoval, co nejlíp?
Gogo: Promiň, že budu trochu kritický ale niak si se nestrefil do mých požadavek:-) Jelikož ten Acer určite nesplňuje kritérium kvalitní klávesnice a nevím jak je na tom s hlučností. Navíc oproti navrhnutým HP a Lenovo nema trackpoint, kovové výstuhy tela a displaye a další drobnosti jako třeba lampička a pod.
Otázka do pléna:
Takhle, který tech 2 noťasů (X200s vs Elitebook 2530p) bych si teda měl koupit aby mi vyhovoval, co nejlíp?
-
- Moderátor
Tady už jde asi spíš o sympatie k těmto značkám, pokud si někkdo zvykne pracovat s ThinkPadem, tak už u něj většinou zůstává. Pokud nejsi fanoušlem ThinkPadu, tak tě možná osloví pro mnohé zajímavější vzhled u elitebooku...
T420, X31
Prosím, nepište mi soukromé dotazy, otázky patří veřejně na toto fórum.
Prosím, nepište mi soukromé dotazy, otázky patří veřejně na toto fórum.
brasna
unknown_hacker píše:MatoSVK: práve 2,5kg 15,4" Asus + adapter + myška+ niake dokumenty a to som to niesom na ramenej brašne asi pol kilometra.
No ja mam taku skusenost, ze akykolvek notas sa zle nosi v brasni na rameno. Mal som moznost to porovnat na jednej sluzobke a od vtedy nosim notas v batohu. Nemam problem ho nosit na chrbte aj cely den.
Z toho co si ponukol na vyber tak ja by som bral lenovo. Proste mam s nimi dobre skusenosti a aj spusta mojich znamich na lenovo neda dopustit.
Zpět na „Jaký vybrat notebook“