Toshiba použitelná venku?
Toshiba použitelná venku?
Ahoj, potřebuji si koupit notebook, který budu využívat na práci doma a venku na zahradě. Neplánuji ho přenášet, tak jsem si vybrala 17´´ TOSHIBA Sat P300-1GP. Někde jsem se dočetla, že by tento notebook s displejem TruBrite mohl být rozumně viditelný venku. Výkon se mi zdá dostačující, jen stále řeším, jak na něj bude vidět venku a zda to není něco, co se mi po roce rozpadne. Máte někdo s ním zkušenosti? Hlavně s prací venku?
Re: Toshiba použitelná venku?
veraki píše:využívat na práci doma a venku na zahradě
veraki píše:Neplánuji ho přenášet
Myslim že toshiba funkci "teleport na zahradu" ještě nevynalezla

Ale jinak k tvýmu dotazu. Tenhle notebook jsme měl náhodou včera v ruce a venku bych s nim pracovat nechtěl. Dělal sem s nim doma a musel sem si zatáhnout žaluzie abych na něj viděl. Hned vedle sem měl 17" Hewlett-Packard 6830s s matným displayem a s tim nebyl problem. HP kvuli tomu matnému displeyi mělo krapet menší jas ale zase se nic nelesklo.
Hewlett-Packard 6830s a Toshiba Satellite P300-1GP jsou oba 17" a ve stejné cenové relaci
DELL Precision M4500 / Intel Core i7-740QM(1.73GHz,6MB,Quad Core,45W / AntiGlare WLED LCD Panel (1920X1080) / NVIDIA Quadro FX 880M (1024 MB) / 8GB 1333MHz DDR3 / 320GB-7200RPM HDD /Backlit Keyboard / WIN 7 Ultimate (64bit)
na ven to chce displej s hodne velkym jasem (davaji se hl. do outdoor modelu), nebo s transreflexnim displejem (napr portege r500, r600), u nej se totiz vyuziva okolniho svetla na prosvetleni displeje, tzn. primo na slunku mas nadherny obraz. je to ale 12 uhlopricka (proste u 17 se nepocita s tim, ze to budes tahat na praci ven, 17 patri spise na stul)
coz je v teto cenove relaci trosku nerealne
jinak je uplne jedno, jesti mas leskly nebo matny displej, jka na to zasviti slunko, u bezneho leskleho displeje uvidis sebe a u matneho velky bily flek
ve stinu se ale pracovat da (pracovat - tzn. treba word - tam je velky kontrast - cerna a bila), me osobne se lepe dela na matnem
coz je v teto cenove relaci trosku nerealne
jinak je uplne jedno, jesti mas leskly nebo matny displej, jka na to zasviti slunko, u bezneho leskleho displeje uvidis sebe a u matneho velky bily flek
ve stinu se ale pracovat da (pracovat - tzn. treba word - tam je velky kontrast - cerna a bila), me osobne se lepe dela na matnem
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
veraki: P300 podla mna na pracu vonku vhodny nie je. prakticky cely jeho povrch je leskly vratane klavesnice takze ta budu hodne trapit odlesky okolia. lcd ma navyse na pracu vonku slabe podsvietenie. notebooky urcene na pracu vonku maju bud transreflexivne displeje (napr. mala Toshiba R500/R600) alebo potom silne podsvietenie lcd displeja. lacne leskle (trubrite) displeje ako ma ta toshiba na pouzitie vonku urcite vhodne nie su.
matny displej na 6830s bude mozno o nieco malo lepsi ale so slabym podsvietenim o moc pouzitelnejsi ako ta toshiba nebude vonku nebude (nebude akurat tak trpiet odleskami). pokial uz 17" Satellite tak aspon Pro verziu (napr. P300-1F1), ktora aspon nema leskly povrch.
pokial chces notebook na pouzitie vonku ta treba lcd so silnejsim podsvietenim (aspon LED alebo dvojlampove CCFL). otazne je nakolko ti to financne moznosti dovolia.
matny displej na 6830s bude mozno o nieco malo lepsi ale so slabym podsvietenim o moc pouzitelnejsi ako ta toshiba nebude vonku nebude (nebude akurat tak trpiet odleskami). pokial uz 17" Satellite tak aspon Pro verziu (napr. P300-1F1), ktora aspon nema leskly povrch.
pokial chces notebook na pouzitie vonku ta treba lcd so silnejsim podsvietenim (aspon LED alebo dvojlampove CCFL). otazne je nakolko ti to financne moznosti dovolia.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
alternativa
Děkuji. Ta Toshiba Satellite Pro P300-1F1 vypadá docela zajímavě. Finančně se do toho také vejdu. Výrobce udává, že je tento displej s vysokým jasem (konkrétní data jsem ale nenašla). PC budu venku využívat pouze na psaní textu a internet, takže si říkám, že bych něco na něm vidět mohla. Netrvám vyloženě na Toshiba (líbil se mi Dell, ale tam se nedostanu finančně). Co myslíte tedy na tento?
vysoky jas na tych toshibach je imho cisto marketing.
vid napr. Pro P300-1ES deklaruje Toshiba ako TruBrite® WXGA+ TFT hochheligkeitsdisplay http://de.computers.toshiba-europe.com/ ... ID=1059097 a realne pri merani ma ten displej rovnake priemerne hodnoty od 150 do 185 cd/m² (oproti LED dost podpriemerne) http://www.notebookjournal.de/storage/s ... 65a7e3133e (z recenzie http://www.notebookjournal.de/tests/not ... p300-807/1 ) ako ostatne bezne lcdcka bez oznacenia s vysokym jasom. pre porovnanie notebookove displeje urcene na pouzitie vonku maju 500 a viac cd/m².
odporucil by som radsej nieco mensie (15,4") a s LED podsvietenim. aj tie lacne maju bezne aspon 250 cd/m². ten rozdiel uvidis na prvy pohlad. napr. od spominaneho Dellu kupis Studio 1537 s LED podsvietenim lcd aj do 20tisic.
vid napr. Pro P300-1ES deklaruje Toshiba ako TruBrite® WXGA+ TFT hochheligkeitsdisplay http://de.computers.toshiba-europe.com/ ... ID=1059097 a realne pri merani ma ten displej rovnake priemerne hodnoty od 150 do 185 cd/m² (oproti LED dost podpriemerne) http://www.notebookjournal.de/storage/s ... 65a7e3133e (z recenzie http://www.notebookjournal.de/tests/not ... p300-807/1 ) ako ostatne bezne lcdcka bez oznacenia s vysokym jasom. pre porovnanie notebookove displeje urcene na pouzitie vonku maju 500 a viac cd/m².
odporucil by som radsej nieco mensie (15,4") a s LED podsvietenim. aj tie lacne maju bezne aspon 250 cd/m². ten rozdiel uvidis na prvy pohlad. napr. od spominaneho Dellu kupis Studio 1537 s LED podsvietenim lcd aj do 20tisic.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
Zpět na „Jaký vybrat notebook“