Hluk trafa na 5220
Hluk trafa na 5220
Ahoj. Mám notebook 522O. Když nabíjím ze sítě, tak trafo ( nabíjecí zdroj) začne po nějaké chvilce cca. když je baterie na 40 % nabití vydávat hrozný vysokofrrekvenční tón. Je to normální ? Po úplném nabití to přestane. Není to důvod k reklamaci ?
Jsem v elektronice laik, ale vím, že podobné věci dělali i staré televizory, co měli vzadu na obrazovce také měděné vinutí. To se stářím zřejmě nějak uvolnilo a pak to vydávalo taky hrozný zvuk. Řešilo se to tím, se se vinutí zastříkalo lakem a bylo ticho. Zřejmě uplně stejně to bude i tady a trafo je špatně navinuté.
pred vanocema jsem kupoval 2x extensa 5220 a u obou piska trafo.
Jedno jsem vymenil s kamosem kterej ma doma jedno uplne stejne a nepouziva ho, a druhe ted chci nahradit zdrojem od HP, jen musim sehnat koncovku.
nechce se mi nikam posilat celej komp jen kvuli trafu.
Ale pokud nekdo vyzkousi, zda se neda reklamovat pouze zdroj, tak bych teto moznosti take vyuzil
Jedno jsem vymenil s kamosem kterej ma doma jedno uplne stejne a nepouziva ho, a druhe ted chci nahradit zdrojem od HP, jen musim sehnat koncovku.
nechce se mi nikam posilat celej komp jen kvuli trafu.
Ale pokud nekdo vyzkousi, zda se neda reklamovat pouze zdroj, tak bych teto moznosti take vyuzil
Taky mi zdroj k Extense 5220 slaboulince piska. Ale je to slyset do 50cm od adapteru, tak to neresim. Uz jsem nahluchly. Ale ze zkusenosti se spinanyma zdrojema vim, ze pokud piska, pracuje na hranici svych moznosti a je pretizeny. Ten originalni adapter ma 60W a je opravdu miniaturni. Kdyz jede notebook a jeste nabij, tak ma asi dost, protoze je zhavy, jak opekac topinek. )