Jakou chladící podložku pod notebook
Jakou chladící podložku pod notebook
Čaute potřeboval bych poradit nějakou dobrou chladicí podložku pod notebook. Jaké jsou výhody aktivních a pasivních chlazení?? Díky
HP Pavilion 6680, C2D 1,5GHz, 4GB RAM,GeForce 8400M GS, Windows Vista
aktivni (s vetrakem) ti bude ofukovat notebook a vice chladit.
pasivni se dle me spise hodi na to, aby umoznily pristup vzduchu pod notebook, popr. neucpani jeho nasavacich otvoru (napr kdyz chces notebook pouzivat v posteli)
jinak dobra je napr. zalman nc1000, v cene okolo 1000kc, je z hliniku, ma velkou "dirkovanou" plochu, takze se hodi univerzalne teemr na jakykoliv notebook
(je fajn, kdyz ty diry na podlozce, kudy proudi vzduch zhruba sedi na pruduchy notebooku)
jinak ja pouzivam jen takovou home-made pasivni, ktera jen nadzvedne zadni nozky notebooku, tim padem se lepe pise a kdyz vezmu notebook do postele, ma vzduch pristup pod cely notebook a neucpe se perinou.
predtim jsem mel na stul jen kolecka od lepici pasky, ale neco to do te postele chtelo, no
pasivni se dle me spise hodi na to, aby umoznily pristup vzduchu pod notebook, popr. neucpani jeho nasavacich otvoru (napr kdyz chces notebook pouzivat v posteli)
jinak dobra je napr. zalman nc1000, v cene okolo 1000kc, je z hliniku, ma velkou "dirkovanou" plochu, takze se hodi univerzalne teemr na jakykoliv notebook
(je fajn, kdyz ty diry na podlozce, kudy proudi vzduch zhruba sedi na pruduchy notebooku)
jinak ja pouzivam jen takovou home-made pasivni, ktera jen nadzvedne zadni nozky notebooku, tim padem se lepe pise a kdyz vezmu notebook do postele, ma vzduch pristup pod cely notebook a neucpe se perinou.
predtim jsem mel na stul jen kolecka od lepici pasky, ale neco to do te postele chtelo, no
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
A co treba tahle...mate nekdo zkusenosti? Diky
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=56644
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=56644
-
- píše často
tu mam já, ale jelikož se mi notebook moc nezahřívá, tak nedokážu posoudit, jaký má chladící efekt, ale u zalmana bude asi 2x větší. ale do postele bude lepší, jelikož má nasávání zezadu, ten zalman má nasávání zespoda, takže v posteli nic neuchladí. také je výhoda, že 15ti palcový notebook se na ní vejde v pohodě, u zalmana bude přečuhovat po stranách.
Toshiba Satellite A210-19J + 1GB RAM + Windows 7 Professional
IBM ThinkPad T42
IBM ThinkPad T42
podlozka
urcite mozem odporucit zalman nc1000 mam ho rok a chladiaci ucinok ma znatelny a nie zanedbatelny. Podla mojho info to je zatial to naj z chladiacich podloziek na trhu co sa da kupit. Vyhral niekolko testov a pravom ma 2 tiche ventilatory regulaciu otacok siroke dierkove vyfukovanie vzduchu dalsi volny usb port na podlozke ako nahrada za obsadeny. Do nedavna som zalman pouzival na starsej pentium 4 este northwood na 1.8 ghz, ktora mala casto problem s prehrievanim a zalman je podal doslova pomocnu ruku. Objektivne mi bezne znizil teplotu cpu pri beznej zatazi surf+mp3 aj o 12 c. Dnes na novom nb centrino2 uz nieje tak zivotne dolezita pre spolahlivy chod booku no rozhodne by som ju nepredal a kazde c dole niesu na zahodenie.
hp elitebook 6930p- c2d t9400 2.53 ghz, 4096 mb ddr2 800 mhz ram, 320 gb hdd sata2 wd 3200 bekt + zalman nc 1000 +aspireone 522 amd ontario c-50
http://www.coolermaster.com/products/pr ... eid=000016
dobra stranka na podlozky komplet popis ale v anglictine (len firma coolermaster)
vzane rozmyslam o podlozke
http://www.coolermaster.com/products/pr ... =1&id=2581
myslim ze fakt za dobru cenu...a vypada ze ny mohla aj "chladit"
dobra stranka na podlozky komplet popis ale v anglictine (len firma coolermaster)
vzane rozmyslam o podlozke
http://www.coolermaster.com/products/pr ... =1&id=2581
myslim ze fakt za dobru cenu...a vypada ze ny mohla aj "chladit"
re
Ja mam Zalman NC2000 a mozem doporucit....
Ma dve regulovatelne ventilatory,jeden USB port,kovove sasi a vzduch ide po celej podlozke,..
Mal som viac podloziek (Akasa,Manhattan atd) a mozem povedat ze Zalman je absolutna spicka,...
Stoji 50€
Ma dve regulovatelne ventilatory,jeden USB port,kovove sasi a vzduch ide po celej podlozke,..
Mal som viac podloziek (Akasa,Manhattan atd) a mozem povedat ze Zalman je absolutna spicka,...
Stoji 50€
NB Acer AS6935G Core 2 duo 2,26Ghz,320GB HDD,RAM 4GB
NB Asus F2HF Celeron 1,8Ghz, 80GB HDD RAM 2GB
NB Asus F2HF Celeron 1,8Ghz, 80GB HDD RAM 2GB
taky mám Zalmana jako kolega nahoře.
Pro lepší chlazení si podložku mužeš přizpusobit tak že ucpeš ty zbytečné díry, které by ofukovaly např. baterku. Nasměruješ si vzduch tam kde ho ty, přesněji nasávání chlazení potřebuje. Po upravě se této podložce, podle mě, už žádná jiná nevyrovná.
Pro lepší chlazení si podložku mužeš přizpusobit tak že ucpeš ty zbytečné díry, které by ofukovaly např. baterku. Nasměruješ si vzduch tam kde ho ty, přesněji nasávání chlazení potřebuje. Po upravě se této podložce, podle mě, už žádná jiná nevyrovná.
Macbook Pro 13" (i5-Ram8gb1600MHz-120SSD+320HDD)-iPhone 4
-
- občas něco napíše
Enermax Aeolus
Já zase můžu doporučit Enermax Aeolus, viz http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... hp?t=19451
-
- píše často
http://www.alza.cz/hlinikova-chladici-p ... d85363.htm tam by se měl vejít v pohodě.
Toshiba Satellite A210-19J + 1GB RAM + Windows 7 Professional
IBM ThinkPad T42
IBM ThinkPad T42
Tziky: Pro topici notasy doporucuju Zalmana. Kdyz jsem mel FSC, tak dokazal prijemne ochladit notas, ale bohuzel to byl herni multimedial a pasivne se s podlozkou nedokazal uchladit. Zalman je ale horsi z hlediska ergonomie... Nasavani je blbe resene... Muzes to pouzit jen na stole.
Btw: Ver mi, ze v lete teploty pujdou rapidne nahoru. Klidne o 10C, pokud nebudes v klimatizovane mistnosti.
Btw: Ver mi, ze v lete teploty pujdou rapidne nahoru. Klidne o 10C, pokud nebudes v klimatizovane mistnosti.
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012
zdravim, kupil som Fujitsu Siemens Amilo Xa3530 - 17" lcd
mne predajca doporucil toto:
[odkaz]
je medzi tym nejaky rozdiel a mam ju vobec brat? cenu som ratal do 1500kč takze neviem ci ju brat, alebo hladat zalmana na 17" (podla testov naj chladice).
ide mi o to, aby to bolo docela skladne (vaha, pripadne moznost hodit to i do postele) a zaroven vykon + nizska hlucnost. usb porty vyhodou.
ak viete o niecom lepsom, budem vdacny za kazdu radu.
mne predajca doporucil toto:
[odkaz]
je medzi tym nejaky rozdiel a mam ju vobec brat? cenu som ratal do 1500kč takze neviem ci ju brat, alebo hladat zalmana na 17" (podla testov naj chladice).
ide mi o to, aby to bolo docela skladne (vaha, pripadne moznost hodit to i do postele) a zaroven vykon + nizska hlucnost. usb porty vyhodou.
ak viete o niecom lepsom, budem vdacny za kazdu radu.