Downgrade Win Vista -> Win XP (HP Pavilion dv5 1120ec)
Downgrade Win Vista -> Win XP (HP Pavilion dv5 1120ec)
Omlouvám se, že zde zakládám na toto téma nové téma. Bylo to tu už mnohokrát řečeno a já se snažil vše pročíst, ale je toho mnoho a žádnou z Vašich rad jsem pořádně nepochopil. Inkludovat do instalačního CD/DVD s win XP žádný ovladač neumím a upřímě řečeno ani nevím který bych tam dal. Při instalaci win XP mi to hodí blue screen. Zkoušel jsem to asi ze 4 různých CD a vždy na stejném místě, ještě před samotným započetím instalace. (při načítání souborů -> před prvním restartem). Teď jsem stáhnul win XP (1.1gb) které vytvořil Glaster, vloži ltam prý různé ovladače. Tam mi vše šlo hladce. Po samotné úspěšné instalaci, ve chvíli kdy už najíždí win xp ale opět bsod a tentokrát pouze problikne a hned restart. V biosu jsem zkoušel přepnout nastevení native-SATA podle oficiálního návodu na hp.com (http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/docu ... ct=3812292) ale já tam tu možnost nemám. Na hp.com mi doporučují nějaký "slipstreaming" a " third-party tools". Vůbec nevím co to je. Prosím poraďte nebo mi sem hoďte odkaz na topic kde se tohle úspěšně vyřešilo, jsem mamlas.
skus napisať aky mas HW v NTB
chipset
zvukovka
GF
atd...
možno sa to bude dať poriešiť ale suhlasim z one je to zlozite a nemusi sa to podarit a je to na tvoju zodpovednost.
chipset
zvukovka
GF
atd...
možno sa to bude dať poriešiť ale suhlasim z one je to zlozite a nemusi sa to podarit a je to na tvoju zodpovednost.
Lenovo G560
Procesor: Intel® Pentium® Processor P6100 (3M Cache, 2.00 GHz)
Paměť: 4GB (2+2GB) PC3-8500 DDR3 SDRAM, (Max 4GB)/0x
Disk: 500 SATA 5400 ot.
Grafická karta: NVIDIA® GeForce® 310M 512MB
Procesor: Intel® Pentium® Processor P6100 (3M Cache, 2.00 GHz)
Paměť: 4GB (2+2GB) PC3-8500 DDR3 SDRAM, (Max 4GB)/0x
Disk: 500 SATA 5400 ot.
Grafická karta: NVIDIA® GeForce® 310M 512MB
No, mě příjde zvláštní že na hp.com právě jsou ovladače přesně pro můj NB a pro XP.
Jinak jsem nainstaloval everest a vyhážu vám tady screeny.
http://www.truhlicka.wz.cz/temp/HPpaviliondv5-1120ec/
kdyby byla potřeba nějaká další inofmace samozřejmě dodám.
procesor je tam Mobile DualCore AMD Turion X2 RM-72, 2074MHz (10.5 x 198)
Označení: Griffin-512
L1 64kB na jádro
L2 512kB na jádro
zvukovka fakt netuším jak zjistit...
Jestli to hold nepůjde tak nepůjde
ale můj selskej názor mi říká že by to jít mělo... bohužel/naštěstí počítače nejsou ovce...
Ještě stahuju win xp od jimmyjames ale je to pry pro SATA řadiče INTEL takže tomu moc nevěřím
Jinak zatím Vám moc všem děkuji
edit1: Ten win xp od JimmyJamese mi nejde. BSOD hned při začátku instalace, ale to se dalo čekat když psal že to je pro intel
edit2: Teď jsem na internetu četl že ovladače na SATA jsou v SP2 a SP3. Nestačilo by tedy hodit SP3 do té instalačky?
Jinak jsem nainstaloval everest a vyhážu vám tady screeny.
http://www.truhlicka.wz.cz/temp/HPpaviliondv5-1120ec/
kdyby byla potřeba nějaká další inofmace samozřejmě dodám.
procesor je tam Mobile DualCore AMD Turion X2 RM-72, 2074MHz (10.5 x 198)
Označení: Griffin-512
L1 64kB na jádro
L2 512kB na jádro
zvukovka fakt netuším jak zjistit...
Jestli to hold nepůjde tak nepůjde

Ještě stahuju win xp od jimmyjames ale je to pry pro SATA řadiče INTEL takže tomu moc nevěřím

edit1: Ten win xp od JimmyJamese mi nejde. BSOD hned při začátku instalace, ale to se dalo čekat když psal že to je pro intel

edit2: Teď jsem na internetu četl že ovladače na SATA jsou v SP2 a SP3. Nestačilo by tedy hodit SP3 do té instalačky?
Zpět na „Windows 11, 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“