Ahojte,
chcel by som poradiť pri kúpe nového noťasa,
momentalne mam HP 6735s a plná spokojnosť, i ked to sashi a výdrž batérie by mohlo byť lepšie...
teraz uvažujem o kúpe lenova R500 (Odkaz) a o toshibe tecra A10 v konfiguracii kolo 630-640 €
a potrebujem pár porovnaní od skúsenejších:
1. R500 je skoro o 100 € drahší - oplati sa mi donho oproti tecra zainvestovať?
2. ktorý ma kvalitnejšie prevedenie čo sa týka prenašania (nb prenášam každý deň) (i ked dizajnovo sa prikláňam skôr k toshibe
3. výdrž na baterku (wifi, browsovanie a office)
4. prehrievanie - často mávam nb len tak na kolenach v posteli
5. hlučnosť - ktorý z nich je tichší ?
zatial sa prikláňam skôr k toshibe: cena, čítačka odtlačku prstov, fireware, dizajn, 3/5 ročná zaruka
ale na druhej strane o R500 sa tu hovorí dosť ako o legende takže si nechám poradiť
a využitie: hlavne kancelárska/školská praca: net, office, veľmi často pozerám filmy, občas nejaka staršia hra (cs 16 ... )
dakujem
lenovo R500 vs. toshiba tecra
-
- občas něco napíše
chybu neudelas ani s jednim.
tecra ma 3 letou zaruku.
thinkpad ma zase digitalni vystup z grafiky, o neco pevnejsi telo, osvetleni klavesnice a par sw vychytavek (jako nastaveni rizeni napajeni, chovani vetracku, atd), ma i tissi chlazeni
tecra ma 3 letou zaruku.
thinkpad ma zase digitalni vystup z grafiky, o neco pevnejsi telo, osvetleni klavesnice a par sw vychytavek (jako nastaveni rizeni napajeni, chovani vetracku, atd), ma i tissi chlazeni
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Re: lenovo R500 vs. toshiba tecra
TommyBoySVK píše:1. R500 je skoro o 100 € drahší - oplati sa mi donho oproti tecra zainvestovať?
2. ktorý ma kvalitnejšie prevedenie čo sa týka prenašania (nb prenášam každý deň) (i ked dizajnovo sa prikláňam skôr k toshibe
3. výdrž na baterku (wifi, browsovanie a office)
4. prehrievanie - často mávam nb len tak na kolenach v posteli
5. hlučnosť - ktorý z nich je tichší ?
dakujem
1. ANO
2.R500
3.R500
4.R500 vůbec bych se toho nebál
5.R500
ex: HP Compaq 6715s
now: DELL E6400
now: DELL E6400
-
- Moderátor
V případě, že sis vybral variamtu R500 s WXGA displejem, tak bych i vzhledem k tomu přenášení raději zvolil menší R400. Ta ti nabídne navíc trochu delší výdrž a slitinovou výstuhu displeje. bohužel ale přijdeš o digitální výstup, který budeš muset realizovat pouze přes dokovací stanici...
T420, X31
Prosím, nepište mi soukromé dotazy, otázky patří veřejně na toto fórum.
Prosím, nepište mi soukromé dotazy, otázky patří veřejně na toto fórum.
-
- občas něco napíše
do 14" sa mi veľmi isť nechce...neviem 15,4" s 1280x800 mam aj teraz a v pohodičke mi to vyhovuje...a ked moje prenašanie prežilo hp 6735s a predtým ešte jeden neznačkový sh**t tak myslim že vystužené lcd až taka nutnosť u mna neni...
a ako pozeram je teraz akcia že dostanem ešte 2GB ram plus takže budem môcť prejsť plne na 64bit system...
a ako pozeram je teraz akcia že dostanem ešte 2GB ram plus takže budem môcť prejsť plne na 64bit system...
-
- občas něco napíše
sry že needitujem svoj príspevok..ale potrebujem malý "up"...
ako je to s tým prehýbanim plastov vedľa touchpadu a iných miestach-a s ich priliehanim ku konštrukcii? a s klavesnicou? prechádzal som thread R400/R500 a zbadal som že týmto neduhom trpý veľmi veľká časť R500-oviek - neprešiel som to cele predsa len 75 stranový thread
a ešte ako je to s výkonom pri integrovanej grafickej...?
som tam kus čital že visty idu strašne pomaly...momentalne mam HP 6735s s ATI a 2GB ram a win 7 mi idu uplne v pohode aj s viac pustenými aplikaciami...
R500 sa mi pači kôli pevnosti, vydrži na baterku, ale po prečítaní toho threadu ostavam na pochybách či ho objednať....
tak pls dajte vedieť ako je to s tými plastmi/klavesnicou/výkonom
a začinam momentalne uvažovať aj nad acer travelmate : ACER TM5730G-653G32MN
ako je to s tým prehýbanim plastov vedľa touchpadu a iných miestach-a s ich priliehanim ku konštrukcii? a s klavesnicou? prechádzal som thread R400/R500 a zbadal som že týmto neduhom trpý veľmi veľká časť R500-oviek - neprešiel som to cele predsa len 75 stranový thread
a ešte ako je to s výkonom pri integrovanej grafickej...?
som tam kus čital že visty idu strašne pomaly...momentalne mam HP 6735s s ATI a 2GB ram a win 7 mi idu uplne v pohode aj s viac pustenými aplikaciami...
R500 sa mi pači kôli pevnosti, vydrži na baterku, ale po prečítaní toho threadu ostavam na pochybách či ho objednať....
tak pls dajte vedieť ako je to s tými plastmi/klavesnicou/výkonom
a začinam momentalne uvažovať aj nad acer travelmate : ACER TM5730G-653G32MN
je pravda,že plast okolo touchpadu sa troška prehýba aj na mojej R500,ale je to v dôsledku toho že pod touchpadom sú ramky a tam je proste prepad,žiadna konštrukcia,ale toho sa nemusíš báť..u niektorých modelov R500 vŕzgajú plasty na ľavej opierke ruky,ale to sa dá ľahko vyriešiť podložením papiera a bude to v poriadku...
ja som mal visty a tie boli úplné hrozné,nedokážem pochopiť,ako som s nimi vydržal 3 mesiace.teraz som na XPčkách..no nemyslím si,žeby integrovaná grafika,bola problémom spomaľovania Vist...
ja som mal visty a tie boli úplné hrozné,nedokážem pochopiť,ako som s nimi vydržal 3 mesiace.teraz som na XPčkách..no nemyslím si,žeby integrovaná grafika,bola problémom spomaľovania Vist...
Lenovo ThinkPad R500(intelGMA) + Advanced MiniDock
HP EliteBook 8540p(3y NBD) + HP Advanced Docking Station
HP EliteBook 8540p(3y NBD) + HP Advanced Docking Station
-
- Moderátor
-
- píše často
Zpět na „Jaký vybrat notebook“