Notebookove displeje, co mozem dostat v NB atd
najdou se....nekere HP business rady, nebo dell inspirion 6400, v zakladu ma matny 1280/800, ale vetsi rozliseni uz jen leskle
Naposledy upravil(a) alfah4ns dne 21 kvě 2007 19:27, celkem upraveno 1 x.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
-
- guru
Teď jsem si udělal malý průzkum a zjistil jsem, že mimo ThinkPadů (ty mají všechny matné), má matné displeje ještě hodně HP business třídy (nx7300/7400, nc6320 apod.), a to i v cenové kategorii pod 30 000kč. Viz [řada nx7300], [řada nx7400] nebo [řada nc6320]...tam, kde NENÍ vedle rozlišení displeje uvedeno BrightView, se jedná o matný displej.
Jinak narazil jsem také na tohle skvělé HP 6710b s matným WSXGA+ v ceně 30 000kč! [odkaz] Škoda, že má jen integrovanou grafiku a že ještě není na trhu...
Jinak s nákupem noťasu doporučuju počkat, až budou na trhu nově oznámené modely! Teď může kupovat noťas snad jen můj táta, který nedokáže pochopit, že u elektroniky se střídají doby, kde je výhodné nakupovat a kdy to není výhodné Třeba taky kvůli tomu, aby pak kupující neutrpěl nervový šok, když se po měsíci podívá, jak šla cena staršího modelu, který právě koupil, brutálně dolů, protože se zrovna vyrojilo hafo nových modelů...
EDIT: opravena chyba na kterou upozornil CeCo níže
Jinak narazil jsem také na tohle skvělé HP 6710b s matným WSXGA+ v ceně 30 000kč! [odkaz] Škoda, že má jen integrovanou grafiku a že ještě není na trhu...
Jinak s nákupem noťasu doporučuju počkat, až budou na trhu nově oznámené modely! Teď může kupovat noťas snad jen můj táta, který nedokáže pochopit, že u elektroniky se střídají doby, kde je výhodné nakupovat a kdy to není výhodné Třeba taky kvůli tomu, aby pak kupující neutrpěl nervový šok, když se po měsíci podívá, jak šla cena staršího modelu, který právě koupil, brutálně dolů, protože se zrovna vyrojilo hafo nových modelů...
EDIT: opravena chyba na kterou upozornil CeCo níže
Naposledy upravil(a) jimmyjames dne 21 kvě 2007 12:36, celkem upraveno 1 x.
jimmyjames:
Wide Viewing Angles - WVA su vsak MATNE displeje a znamena to siroke pozorovacie uhly.
Jedinou vynimkou je 17" WSXGA+ monitor pri rade 9xxx a po novom aj 87xx, ktory ma tak matnu, ako aj lesklu variantu (rovnaky panel, akurat ina povrchova uprava). Ostatne WVA panely (6kove rady, 15,4" 8ickove rady) su matne.
6710b bude na trhu coskoro.
Otcovi ukaz krivky napr. na www.czechcomputer.cz (vyber si nejaky produkt, kde cena riadne kolise; to uz necham na tebe), tam je prehlad cien za poslednych par mesiacov. Mozno to pochopi
C
Wide Viewing Angles - WVA su vsak MATNE displeje a znamena to siroke pozorovacie uhly.
Jedinou vynimkou je 17" WSXGA+ monitor pri rade 9xxx a po novom aj 87xx, ktory ma tak matnu, ako aj lesklu variantu (rovnaky panel, akurat ina povrchova uprava). Ostatne WVA panely (6kove rady, 15,4" 8ickove rady) su matne.
6710b bude na trhu coskoro.
Otcovi ukaz krivky napr. na www.czechcomputer.cz (vyber si nejaky produkt, kde cena riadne kolise; to uz necham na tebe), tam je prehlad cien za poslednych par mesiacov. Mozno to pochopi
C
Naposledy upravil(a) CeCo dne 21 kvě 2007 12:43, celkem upraveno 1 x.
-
- guru
-
- guru
No tohle je myslím marný... asi před 2 měsíci přišel s tím, že do 4 dnů si musím vybrat noťas...tak jsem ho v rychlosti vybral (ThinkPad R60 s ATi X1400 a SXGA+) s tím, že jsem se na něj ani nestihl jet podívat.. Očekával jsem, že teda do pár dnů bude, když to tak strašně spěchalo s vybíráním... No a výsledek je takovej, že ještě doteď není Hlavně on mi prostě nemůže říct, kdy přesně bude...to mě úplně žere. Tudíž jsem ho doteď neviděl, páč jednak jsem to v Praze nikdy nestihl a za další jsem počítal s tím, že už by měl každou chvílu být, takže už je zbytečné se na něj chodit dívat. Sranda je, že doteď jsem se nedočkavě ptal, kdy už bude....a teď mu zase začnu říkat, ať s tím počká
Tohle je fakt hrozný.. na jednu stranu můžu být rád, že nemusím platit noťas ze svého... ale zase alespoň by mi jasně mohl říct, kdy ho hodlá kupovat...a ne tohle... To je to, že doma vždycky elektroniku vybírám já...takže moc nechápe, jak je tohle komplikované...
Tohle je fakt hrozný.. na jednu stranu můžu být rád, že nemusím platit noťas ze svého... ale zase alespoň by mi jasně mohl říct, kdy ho hodlá kupovat...a ne tohle... To je to, že doma vždycky elektroniku vybírám já...takže moc nechápe, jak je tohle komplikované...
No business třída je sice hezká, ale zase ta grafika je tam povětšinou hanebná. To už asi pak jedině Dell a vzít to od podlahy kompletně. Každopádně díky moc za rady. Jinak co se týče toho čekání - jaké nové modely máš na mysli? Konkrétně jako HP, nebo se teď očekává nová vlna notebooků obecně, prototože po nových typech pravda netoužím a každá koruna dolu dobrá. Jen je otázka, kdy to bude .. docela ho už potřebuju
cepouch:
Celkovo, vsak ide Santa Rosa (nova platforma) aj s novymi cenami. Oproti novembru zlacnenie kludne aj o 20 000 Sk (merane na nc6320 s T7200, 1GB RAM, 120GB, SXGA+) a za tu sumu aj novsi model (WSXGA+, 1GB, T7300, 160GB) ... Samozrejme cim nizsia cena povodneho modelu, tym nizsie zlacnenie. Ale pridu nove modely.
Ono business sektor celkovo nevyzaduje specialne grafiky - ta X1400 je na firemne pouzitie casto az-az. Navyse dedikovane grafiky produkuju teplo, ktore je v zaujme zachovania stability a odolnosti redukovane na co mozno najmenej). A na graficke vypocty su tu workstationove modely (Precision/vyssie Latitude pri Delli, modely s koncovkou w, resp. zacinajuce na nw pri HP, koncovky p pri Lenove), ktore su samozrejme patricne nacenene...
C
Celkovo, vsak ide Santa Rosa (nova platforma) aj s novymi cenami. Oproti novembru zlacnenie kludne aj o 20 000 Sk (merane na nc6320 s T7200, 1GB RAM, 120GB, SXGA+) a za tu sumu aj novsi model (WSXGA+, 1GB, T7300, 160GB) ... Samozrejme cim nizsia cena povodneho modelu, tym nizsie zlacnenie. Ale pridu nove modely.
Ono business sektor celkovo nevyzaduje specialne grafiky - ta X1400 je na firemne pouzitie casto az-az. Navyse dedikovane grafiky produkuju teplo, ktore je v zaujme zachovania stability a odolnosti redukovane na co mozno najmenej). A na graficke vypocty su tu workstationove modely (Precision/vyssie Latitude pri Delli, modely s koncovkou w, resp. zacinajuce na nw pri HP, koncovky p pri Lenove), ktore su samozrejme patricne nacenene...
C
Tak tomuhle http://forum.thinkpads.com/viewtopic.php?t=43774 http://pg.photos.yahoo.com/ph/piano_wiz ... pg&.src=ph rikam poradny displej. ThinkPad R50p s 15" QXGA (2048x1536) IPS panelem. Jen samotny panel vazi 1kg
Velmi dobra recenze Lenovo N200 s 15" WSXGA+ kde jsou fotografie srovnajici displej s T60 15" SXGA IPS. Neni treba dalsi komentar
když už se tu bavíme o kvalitách displejů, tak u Apple MacBook Pro 15" recenzent uvádí, že lepší displej ještě neviděl... Je použita technologie LED
Dell Latitude XT