Modrý pruh
Modrý pruh
Ahoj, můžete mi poradit, čím může být toto http://i204.photobucket.com/albums/bb77 ... 8343_2.jpg způsobeno a kolik by stála oprava? Díky.
-
- píše často
vadny display. pokud mas ntb v zaruce, tak te to nic stat nebude
Naposledy upravil(a) kryspin.motyczka dne 19 čer 2009 14:03, celkem upraveno 1 x.
Apple Macbook Pro 13"
Linux is like Teepee - no Windows, no Gates - Apache inside
Linux is like Teepee - no Windows, no Gates - Apache inside
modrý a červený pruhy
na notebooku se mi objevily podobné pruhy jak u kolegy, před 1,5 rokem kdy končila záruka notebooku jsem ještě nechal vyměnit monitor s vadnými pixely.
je ještě v záruce tento monitor ?
na rádu odborníku kteří tvrdili že je přelomený pouze kabel k monitoru jsem teda sundal plasty kolem monitoru a zjistil že ze 14 zalitých matiček je plně funkčních pouze 3 a zbytek jakoby naznakem držely.
Jak teda pokračovát dál ?
je ještě v záruce tento monitor ?
na rádu odborníku kteří tvrdili že je přelomený pouze kabel k monitoru jsem teda sundal plasty kolem monitoru a zjistil že ze 14 zalitých matiček je plně funkčních pouze 3 a zbytek jakoby naznakem držely.
Jak teda pokračovát dál ?
Ahoj,
mám takový "problém" se svým HP 6715b, necelý rok starý:
začalo se to projevovat asi měsíc po nákupu (dřív jsem to nejspíše jen neviděl), ale neměl jsem čas s tím zajít na RMA a tak se chci ještě s někým poradit, jestli to na RMA je. Mám na mysli ten modrý proužek cca uprostřed, vada je nejspíše v podsvícení nebo v elektronice co "počítá" barvy, neboť barvy displeje jsou OK, akorát to je mírně do modra.
PS: Pokud to na té fotce neuvidíte tak se omlouvám, mám tu teď jen HTC Kaisera a blbě se to fotí. (to vlevo je rozmazaný kurzor)
PPS: Horní víko promáčklé není, jen je mírně poškrábáno, ale na druhé straně, než jsou ty fleky.
Za nějaké info (je to na RMA/není to na RMA) díky.
mám takový "problém" se svým HP 6715b, necelý rok starý:
začalo se to projevovat asi měsíc po nákupu (dřív jsem to nejspíše jen neviděl), ale neměl jsem čas s tím zajít na RMA a tak se chci ještě s někým poradit, jestli to na RMA je. Mám na mysli ten modrý proužek cca uprostřed, vada je nejspíše v podsvícení nebo v elektronice co "počítá" barvy, neboť barvy displeje jsou OK, akorát to je mírně do modra.
PS: Pokud to na té fotce neuvidíte tak se omlouvám, mám tu teď jen HTC Kaisera a blbě se to fotí. (to vlevo je rozmazaný kurzor)
PPS: Horní víko promáčklé není, jen je mírně poškrábáno, ale na druhé straně, než jsou ty fleky.
Za nějaké info (je to na RMA/není to na RMA) díky.
...ty svisly modry ci jinak-barevny pruhy (nekdy v sirce jednoho pixelu, jiny sirsi) jsou obvykle zpusobeny spatnym kontaktem mezi elektronikou displaye a vlastni LCD matrici. vetsinou nezbyde nic jinyho nez display vymenit. nekdy to ale jde i "opravit" - ackoliv je to takova oprava neoprava a predpokladem je, aby se pruhy pri mechanickym krouceni LCD menily / mizely. ve zkratce jde o to najit misto se spatnym kontaktem a nasledne v nem zvysit pritlak (obvykle vlozenim neceho mezi kontakt a ramecek). je to sice pytlikovani, ale pritelkyni jsem takhle "vypodlozil" LCD na HP nx5000 a uz rok bezi bez problemu...
...co se tyce tech modrych flicku respektive svetlejsich mist, pokud se tyto objevuji i na jinem nez cernem pozadi (nejlepe jsou videt na jednobarevnem pozadi), jedna se o kaz na reflexni folii podsviceni displaye. obvykle k tomu dojde pri nadmernym promacknuti LCD krytu a jeho kontaktu se zadni stranou LCD (kde je reflexni folie)...
...co se tyce tech modrych flicku respektive svetlejsich mist, pokud se tyto objevuji i na jinem nez cernem pozadi (nejlepe jsou videt na jednobarevnem pozadi), jedna se o kaz na reflexni folii podsviceni displaye. obvykle k tomu dojde pri nadmernym promacknuti LCD krytu a jeho kontaktu se zadni stranou LCD (kde je reflexni folie)...
Tak to tu "vykopu" a jen řeknu, že kdyby měl někdo podobný problém, tak se ho nebojte reklamovat - já jsem to 11. dal v CZC na RMA a dnes mi volali, že si ho můžu vyzvednonut. Vyměnili displej, takže i ten vadný pixel je pryč .
U HP jsem věřil, že to vymění, ale u jiných značek, levnějších (Acer, ASUS) nevím nevím.
U HP jsem věřil, že to vymění, ale u jiných značek, levnějších (Acer, ASUS) nevím nevím.
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Chybu tohoto charakteru by měli vyreklamovat všichni výrobci.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“