NTB pro studenta informatiky

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
gigadisk
občas něco napíše
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod gigadisk » 22 kvě 2007 22:34

To neviem odkial mas tuto informaciu, ale co viem, tak VSETKY Lenova, HP, Delly a ASUSy maju WiFi i BT riesene cez pridavny modul (vynimkou mozno bude nejaky ultrasupertenkolahky notebook, ktory tvori tak 0,05% obratu vyrobcu)...

Neco na tom bude, budu si muset prostudovat základní desky notasů, v tom něco musí bejt, když na to ta sleva je. Pro mě stejně žádnej význam sleva 1000,- nemá, kupoval jsem notas za 38500,- bez daně na konci prosince a ted je o tisícovku levnější, dalo by se říct, že když počkáš 3 - 4 měsíce, máš taky slevu, ale v konečným efektu nemá cenu čekat, to bych čekal furt na něco, novej super rychlej disk, grafiku, procák, zadarmo to a to, isic mám, ale kupovat VBI proč ? Chci notas na takových 5 - 10 let a moje děcka at si pak na studium koupí svoje :lol:
IBM/Lenovo Z61m 9450-HAG T7200 C2D 2GHz/320/3G RAM/Win 7, WSXGA+ TFT(1680x1050), ATI X1400 128MB Stále 24/7 online.

Zaal
občas něco napíše

Příspěvekod Zaal » 23 kvě 2007 13:38

Je sice pěkné, že jste tu rozebrali význam slov "Zadarmo" a "Sleva", ale já bych fakt potřeboval poradit... Jinak na tom NTB budu provozovat Linux - Ubuntu... takže kdybyste mohli poradit i s tímto

Warp
občas něco napíše

Příspěvekod Warp » 23 kvě 2007 13:50

Sice jsem už ve čtvrtém ročníku, ale řešil jsem stejný problém typu "notebook pro Linux". Měl jsem omezenejší rozpočet, takže jsem sáhnul po jediném modelu Lenova co nabizí bez Windows. Lenovo N100 za necelých 22000 + RAM + BT myš + brašna jsem nakonec skončil na 24500. Podpora v Linuxu je velmi dobrá a běží prakticky vše, hlavně potěšila Intel WiFi, která moc v tomhle segmentu není. Kdyby jsi chtěl nějaké podrobnosti, můžu se rozepsat.

Crabik
guru

Příspěvekod Crabik » 23 kvě 2007 13:52

Zaal: Tak jako prvni krok si muzes precist 2 prispevek a odpovedet.

Potrebujes to na neco konkretniho? Vis na co to budes potrebovat a co na tom budes chtit provozovat (hry, filmy, 3D grafika)? Je pro tebe podstatna graficka karta, vykon procesoru, velka odolnost nebo vydrz baterie? Precetl jsi si sekci VBI a zjistil, co to vsechno obnasi?

Podle toho, co jsi zatim napsal (ten 1 radek) vykon toho HELu vubec nepotrebujes, cili to proste musis vice specifikovat.

Zaal
občas něco napíše

Příspěvekod Zaal » 23 kvě 2007 14:15

to Crabik: ok, ok... Bude to programování hlavně, 3D objekty(CAD, Inventor) ne, filmy ano(na cesty z kolejí k domovu), výdrž stačí 2h, občas i nějaké náročnější hry... berete jako náročnou hru Vampire - The Masqeurade Bloodlines, nebo WoW?

+ wi-fi na přednášky ve škole
+ BT

Zpět na „Jaký vybrat notebook“