Notebook do práce

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
D@ni

Notebook do práce

Příspěvekod D@ni » 30 čer 2009 13:44

Zdravím,
moje máma si hodlá koupit notebook do práce.

V podstatě ji nezáleží na paramatrech, ale aby to šlapalo a moc to nestálo (do 20 000).

Bude to přenášet, řekl bych téměř denně. Bude na tom dělat účetnictví, objednávky a podobný sračičky. Druhá věc je, že na tom bude dělat i hudbu, ale nic služitýho, stačí jack, na 2.0. Možná nějaká slušná zvukovka, ale myslím, že by měla stačit i základní. Stříhá si hudbu a tu si potom pouští v hodinách, když předcvičuje. Program mix meister zvládne v dnešní době snad většina počítačů.

Mělo by to mít wifi, připojení do sítě(internet). Vypalovačku a mělo by to být odolné, co si budeme povídat, jak to cestuje, tak se tomu člověk neubrání. Velikost obrazovky, může být i menší. Baterka by měla vydržet tak ty čtyři hoďky min.

mám tady:

http://www.aaronpc.cz/produkty/lenovo-t ... 00-nn921mc

http://interlink.tsbohemia.cz/?cls=stoitem&stiid=86114

kdyby jste mi k tomu něco řekli, nezlobil bych se

zivan
guru

Příspěvekod zivan » 30 čer 2009 14:16

R400 je asi ta nejodolnejsi varianta.

Kdyby chtela vyssi vydrz a nizsi vahu, tak by mohl byt zajimavy 14" Acer Timeline (pripadne 13" kdyby ji nevadila absence mechaniky). Jednojadrovy procesor by podle me v klidu stacil.
A kdyby chtela dost usetrit, tak by mohl byt zajimavy Fujitsu Esprimo M9400.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

D@ni

Příspěvekod D@ni » 30 čer 2009 15:08

no já nevím, ale acer moc nemusím... nevíte jaká je životnost baterky u toho lenova? je tam velkej rozdíl oproti tomu HP?

FT

Příspěvekod FT » 30 čer 2009 15:16

Pri kancelárskej práci dá to Lenovo na baterke v pohode aj 4-5 hodín. Inak, pokiaľ si chceš bližšie prečítať o tom HP ProBook, tak vyšla dnes recenzia - odkaz.

polo

Příspěvekod polo » 30 čer 2009 15:17

To lenovo bude mat lepsiu vydrz na baterie ako HP nieje problem u nho dosiahnut az 6h vydrze.(Pripadne sa da kupit vacsia baterka alebo baterka namiesto mechaniky)

Konstrukcia je velmi odolna navyse ten book ma dokovanie(co sa moze podobnemu cloveku hodit)

D@ni

Příspěvekod D@ni » 30 čer 2009 18:35

Asi si k tomu budu muset ještě sednou a něco přečíst a projednat to s mamkou. Pokusím se jí však přesvědšet na to lenovo, hodně lidí si to chválí a myslím si, že ta odolnost je důležitá.

polo

Příspěvekod polo » 30 čer 2009 18:50

Ono to ma aj velmi pohodlnu klavesnicu(malo co sa tomu moze rovnat).tychucke chladenie(Ten proBook je zase neuveritelne hlucny ) taktiez vodeodolna klavesnica ci trackpoint.(potesi aj moznost riadit nabyjanie baterie ci chod ventilatora)

Zpět na „Jaký vybrat notebook“