MSI GT729
MSI GT729
Tak MSI uvedlo dalsi notebook s ATi HD4850. Rozdil oproti GT725 je podle vseho "pouze" ve velikosti graficke pameti. Starsi GT725 mela 512MB GDDR3 a novy GT729 ma 1GB DDR3.
Snad konecne MSI uvede tento notebook i v CR a snad nejde jen o marketingovy trik a velikost graf. pameti se nejak projevi v narustu vykonu.
Snad konecne MSI uvede tento notebook i v CR a snad nejde jen o marketingovy trik a velikost graf. pameti se nejak projevi v narustu vykonu.
Asus ROG Strix G18
Podle vyjadreni MSI pro CR budou tyto modely asi za mesic (konec cervna, zacatek cervence):
Na ceste do CR jsou modely GT729X-022CZ, GT627X-299CZ a GX623X-015CZ.
Naskladnit by se mely a byt k dispozici v horizontu cca mesice, tedy v druhe polovine mesice cervna.
Podrobnejsi informace o produktech naleznete zde: http://global.msi.eu/index.php?func=pro ... at2_no=271
Myslim, ze pujdu do GT729, pokud dopadne rozumne v nejakem testu.
Zdravim.
Na ceste do CR jsou modely GT729X-022CZ, GT627X-299CZ a GX623X-015CZ.
Naskladnit by se mely a byt k dispozici v horizontu cca mesice, tedy v druhe polovine mesice cervna.
Podrobnejsi informace o produktech naleznete zde: http://global.msi.eu/index.php?func=pro ... at2_no=271
Myslim, ze pujdu do GT729, pokud dopadne rozumne v nejakem testu.
Zdravim.
Prakticke vykonove testy jsou na notebookjournal.com, kde je recenze.
At je to s podivem, tak tam maji stejnou konfiguraci, co bude v CZ, ale na pente pisou ve specifikaci grafiky pamet 1GB DDR3, ale v recenzi je 512MB GDDR3.
Jinak ve vsech testech her je konfigurace se ctyrjadrem Q9000 horsi nez verze s procesorem P9500, coz se divim...dokonce i v GTA 4, kde je pry ctyrjadro nutnost
I v testech procesoru je ctyrjadro horsi...asi to bude malou frekvenci ctyrjadra, nejspis nepujde o nejaky vykonny procesor a brzdi zbytecne grafiku.
Jestli Penta dodrzi cenu tech 35tis s DPH, tak je to super kauf.
At je to s podivem, tak tam maji stejnou konfiguraci, co bude v CZ, ale na pente pisou ve specifikaci grafiky pamet 1GB DDR3, ale v recenzi je 512MB GDDR3.
Jinak ve vsech testech her je konfigurace se ctyrjadrem Q9000 horsi nez verze s procesorem P9500, coz se divim...dokonce i v GTA 4, kde je pry ctyrjadro nutnost
I v testech procesoru je ctyrjadro horsi...asi to bude malou frekvenci ctyrjadra, nejspis nepujde o nejaky vykonny procesor a brzdi zbytecne grafiku.
Jestli Penta dodrzi cenu tech 35tis s DPH, tak je to super kauf.
Naposledy upravil(a) orgasmic dne 19 čer 2009 08:09, celkem upraveno 1 x.
Asus ROG Strix G18
Myslis tady: http://www.notebookjournal.de/tests/msi ... 7vhp-815/1 ?
Diky za odkaz, jinak jsem to skoro nemohl najit. Jdu to procist.
Diky za odkaz, jinak jsem to skoro nemohl najit. Jdu to procist.
http://www.notebookjournal.de/tests/rev ... 9000-909/2
PS: Vykon je opravdu u novych karet ATi perfektni na notebook. A navic v teto cenove relaci...ve vsech hrach se dotahuje na GTX280M a nekde je i lepsi.
A za cenu 35tis bomba. polovicni cena oproti notebooku s GTX280M
PS: Vykon je opravdu u novych karet ATi perfektni na notebook. A navic v teto cenove relaci...ve vsech hrach se dotahuje na GTX280M a nekde je i lepsi.
A za cenu 35tis bomba. polovicni cena oproti notebooku s GTX280M
Naposledy upravil(a) orgasmic dne 19 čer 2009 08:21, celkem upraveno 1 x.
Asus ROG Strix G18
Diky, koukal jsem na C2D
Taky mam radost, ze ta cena je vazne v rozumne rovine, ani me nemrzi, ze ten Qcore the zanedbatelne pomalejsi. Pokud penta nabidne za 35 tis. tenhle kousek tak do nej vazne jdu. Jen jsem zvedav jak se bude hrat a jak bude hlucnej, doufam, ze tu GT729 notebook.cz otestuje co nejdriv.
Taky mam radost, ze ta cena je vazne v rozumne rovine, ani me nemrzi, ze ten Qcore the zanedbatelne pomalejsi. Pokud penta nabidne za 35 tis. tenhle kousek tak do nej vazne jdu. Jen jsem zvedav jak se bude hrat a jak bude hlucnej, doufam, ze tu GT729 notebook.cz otestuje co nejdriv.
Jen me tak napadlo co se tyce pameti na te karte (HD 4850) je to GDDR3 a nebo jenom DDR3, protoze na penta.cz pisou DDR3.
MacBook 2.2 GHz Intel Core 2 Duo, 4GB 667 MHz SDRAM, 320 GB HDD; FS Amilo Pi1556 (upravene chlazeni ale jsem stejne zvedav kdy odejde nadobro ; Cekam na novy MacBook Pro a prozatim to vypada na Asus G73JH
ati 4850
Podelsim premitani o pripadnem novem NB mi tenhle stroj vychazi jako idelani kompromis. Jedine co se mi nedari nikde vystrachat je zhodnoceni toho LCD v 729. tj co je to zac jake ma podsviceni a jak na tom je s obrazem.
Ve spouste obchodu se objevil v cenicich s tim ze prijimaji predobjednavky, evidentne je o nej nejspis zajem...
Dalsi zajimavosti je, ze by udajne mel mit take tlacitko turbo. Vzhledem k pouzitemu 4 jadru by to chtelo vedet jestli jen zvysi freq z tech 2GHz a pripadne o kolik a o kolik to zvysi hluk a teplotu.
Ve spouste obchodu se objevil v cenicich s tim ze prijimaji predobjednavky, evidentne je o nej nejspis zajem...
Dalsi zajimavosti je, ze by udajne mel mit take tlacitko turbo. Vzhledem k pouzitemu 4 jadru by to chtelo vedet jestli jen zvysi freq z tech 2GHz a pripadne o kolik a o kolik to zvysi hluk a teplotu.
srovnani
Kazdopadne je otazka, jestli MSI dava do vsech gx7.. NB stejny dispalay. CO jsem pohledal po netu tak napriklad uz 725ky (kterou u nas z neznameho duvodu ani neprodavali) bylo v nabidce vice variant a levnejsi 1280*800 vylozene odsoudili s tim ze ten 1680*1050 je mnohem kvalitnejsi. Na druhou stranu co jsem procital diskuze a recenze tak ten LCD z 735ky v jedne oznaceli jako "nejvetsi zklamani".
Ono je to srovnani velice relativni, bohuzel se na rozdil od stolnich LCD nikdo nenamaha s objektivním měřením a co je pred rokem ok je za rok uz zasto sunt. Sam vim ze jsem byl hodne zklaman kvalitou LCD na poslednim NB (3roky z5) ktery byl ovsem pri srovnani s panelem z roku 2003 znacne kvalitnejsi (zvlaste kontrast a berevne podani). Minimalne by potesilo LED podsviceni, ale obavam se ze tady nebude.
Ono je to srovnani velice relativni, bohuzel se na rozdil od stolnich LCD nikdo nenamaha s objektivním měřením a co je pred rokem ok je za rok uz zasto sunt. Sam vim ze jsem byl hodne zklaman kvalitou LCD na poslednim NB (3roky z5) ktery byl ovsem pri srovnani s panelem z roku 2003 znacne kvalitnejsi (zvlaste kontrast a berevne podani). Minimalne by potesilo LED podsviceni, ale obavam se ze tady nebude.