předem bych chtěl říct, že počítače obecně vnímám pouze jako pracovní prostředek. Nemám k nim takový vztah jako možná někteří z vás; prostě chci jen, aby se mi s počítačem dobře pracovalo a uměl to, co potřebuji.

1) Notebook má sloužit ke studiu (tudíž ho budu přenášet... představuji si váhu tak do 2,7 kg), k práci (věnuji se tvorbě webů... budu pracovat s Photoshopem), internet, klasické kancelářské práce, pohodlné psaní, občas nějaké ty filmy... hry nehraji! (a když už, tak jedině online flash blbosti

2) Jak jsem už řekl, hmotnost si představuji tak do 2,7. Dislpay jedině matný; 15,4" nebo 15,6" s raději větším rozlišením (práce s grafikou atd). Dále by měl obsahovat DVD vypalovačku, WiFi, Bluetooth, numerickou klávesnici, webkameru, 3-4 USB, VGA výstup a kdyby se poštěstilo, byl bych rád za TV výstup (S-video). Dále RAM bych potřeboval minimálně 3 GB (případně 2 GB + aby šla pamět pohodlně dodat), disk minimálně 250 GB a grafickou kartu integrovanou (nehraji hry, spíš potřebuji delší výdrž baterky)... Byl bych sice rád, kdyby notebook nehučel jak cirkulárka, ale vzhledem k tomu, že přecházím z poměrně hlučného PC, mi nebude vadit i (pro vás) mírně hlučnější stroj.

3) Jak jsem se již zmínil v nadpisu, byl bych rád, kdybych se vlezl do 20 000,- ovšem pokud by ste mi doporučili notebook, který by mi opravdu seděl, připlatil bych si.
Prakticky nevíce se mi líbí notebooky HP Compaq. Hlavně tedy HP Compaq 6735b http://www.alza.cz/hp-compaq-6735b-d98991.htm Ten se mi líbí i designově, bohužel nemá numerickou klávesnici. Tak nevím. Byl bych taky rád, kdybyste vyjádřili svůj názor na nutnost numerické klávesnice... jestli je opravdu tak nutná, jak si já myslím.
Pak mě hodně zaujaly notebooky HP Probook, např. - http://www.alza.sk/hp-probook-4510s-d126777.htm ... ty už num. klávesnici mají, četl jsem ovšem na nějaké diskusi, že jsou hodně hlučné (mně by to asi nevadilo)... Budu rád, když se mi vyjádříte k oběma mnou zmíněným notebookům a případně doporučíte jiné. Nebráním se jiným značkám, ale přiznávám se, že HP dávám přednost. Předem dík.