ASUS K50AB
No tak Turion je trosku vykonejsi, ale nikde to nepoznas. Nevyhodou proti Athlonu je, ze nehorazne topi - teploty kolem 100° jsou bezne. Ja bych ti doporucil tuto http://www.alza.cz/asus-k50ab-sx031c-d126757.htm variantu, ma origo widle, vic ram a hlavna ma Athlon II, ktery uz je vyraben 45nm procesem.
Já bych řekl, že turiony by měli naopak topit méně, protože mají poloviční spotřebu. Ale usuzuju jen na základě toho. Jinak ten athlon II je podle benchmarku http://www.cpubenchmark.net/cpu_list.php podstatně rychlejší než turion, který je v modelu co se ti líbil předtím.
Tak pro info:QL64 X2 je cista k9,zm80,82 a rm72 jsou kombinaci k9-k10,a az budu mit na zm82 100 stupnu,dam vedet,pri overclock z 2,2 na 2,6 ghz mam pri maximalni zatezi 80,v klidu 60,(pretaktovano jen kvuli mereni)na beznem taktu 2,2 mam max 75 (x hodin hrani tc hawx) tak az priste budes placat,tak prosim uved nejake argumenty podporujijici tve tvrzeni,(ono nestaci si nekde na foru neco precist)
MSI GT735
Je pravda, ze osobni zkusenosti s tim nemam, usuzuji podle uzivatelu tohoto notebooku na ostatnich forech/diskusi. A tam si prave jeden stezoval, ze mi teploty kolem 100°, ten co mu odpovidal mu rekl, ze to neni nic neobvykleho a ze jeho kamos se dostal az nekam ke 110°, ja tohle nemohu potrvdit ani vyvratit, protoze s tim nemam zkusenosti, mozna mely oba dva vadne, ci znecistene chlazeni, to nevim, ale prislo mi vhod to jsem napsat, kazdy nazor se pocita. Nevim, ale neco mi rika, ze ten turion je jeste 65nm proces, takze ten Athlon II by se mel zdat jako nej volba a za tu cenu si myslim, ze vykonejsi ntb nelze sehnat, navic + originalni widle co jsou k tomu. Ja jsem o nem taky uvazoval, ale absence eSATA, FireWere, ExpressCard a bluetooht me nakonec odradila. Clovek holt nemuze chtit vse.
hoši, na mě nesmíte takhle moudře, jsem jen prostej žabař. .
ten NB co zaslal javak810i , je taky hodně v poho, osobně bych řekl , že jsou stejné, akorát je tam rozdíl v ramce (3GB vs. 4GB Ram)
Zeptám se tedy laitsky
K50AB-SX031C
K50AB-SX025C
Co by jste volili vy??
Edit:tak jsem pohledal. .
BenchMarK : výsledky
CPU z K50AB-SX031C
CPU Type : AMD Athlon Dual-Core QL-64
Passmark CPU Mark : 1072
(higher is better)
Rank
(lower is better) : 240
CPU z K50AB-SX025C
CPU Type : AMD Turion X2 Dual-Core Mobile RM-74
Passmark CPU Mark : 1115
(higher is better)
Rank
(lower is better) : 226
z výsledků opravdu vyplývá, že ta Turion, by na tom měla být líp (jen tak light) jslti jsem to dobře pochopil...
ten NB co zaslal javak810i , je taky hodně v poho, osobně bych řekl , že jsou stejné, akorát je tam rozdíl v ramce (3GB vs. 4GB Ram)
Zeptám se tedy laitsky
K50AB-SX031C
K50AB-SX025C
Co by jste volili vy??
Edit:tak jsem pohledal. .
BenchMarK : výsledky
CPU z K50AB-SX031C
CPU Type : AMD Athlon Dual-Core QL-64
Passmark CPU Mark : 1072
(higher is better)
Rank
(lower is better) : 240
CPU z K50AB-SX025C
CPU Type : AMD Turion X2 Dual-Core Mobile RM-74
Passmark CPU Mark : 1115
(higher is better)
Rank
(lower is better) : 226
z výsledků opravdu vyplývá, že ta Turion, by na tom měla být líp (jen tak light) jslti jsem to dobře pochopil...
Tak to už záleží na tobě, já bych si ale nevybral žádnýho. Před chvílí mi odepsal jeden jeho majitel (turion verze) a stěžoval si na velmi nepříjemné zahřívání v oblasti num. klávesnice a má ho pár dní, takže zaneseným chlazením to asi nebude. Mě osobně by taky vadila absence firewere, bluetooht, expresscard a esata na mobilní počítač je to výbava mizerná a tahat s sebou kdejaké usb adaptéry by se mi nechtělo. Já tě od něho nechci odrazovat, ale koupi ntbooku bych neuspěchával. Bohužel jsem za tu cenu nenašel výkonově podobnou variantu, tedy krom MSI EX623, to je na tom výkonostně o něco líp, ale zas k tomu nedostaneš widle a taky nwm, jak na tom bude se zpracováním. Já bych asi chvíli počkal, nebo si připlatil do těch 20k a nebo bych o něco slevil z nároků. Do 15k totiž můžeš sehnat pěkného FS Amilo Pi3540, nebo nějaké HP s hd3200.
http://www.nove-notebooky.cz/notebooky/ ... 9300m-vhp/ nad tímto jsem se také pozastavil, ale něják se mi nelíbilo, že je bílej. protože podle mého by se dokázal hned zasvinit no ne?
jinač noťas, si budu kupovat nejspíš v srpnu jak to tak vypadá, ale chtěl bych mít jasno. .
jinač noťas, si budu kupovat nejspíš v srpnu jak to tak vypadá, ale chtěl bych mít jasno. .
MaRRwIN píše:http://www.nove-notebooky.cz/notebooky/fs-amilo-pi3540-c2d-p7350-15-4-3gb-250-gf9300m-vhp/ nad tímto jsem se také pozastavil, ale něják se mi nelíbilo, že je bílej. protože podle mého by se dokázal hned zasvinit no ne?
Spolužák ve třídě ho má a je to v pohodě ntb, hlavně zpracováním je na tom líp než asus, acer a msi dohromady. Zasviní, mno, kdyby si ho polik kávou tak to bude vidět víc, než na nějakym černym, to jo, ale normálně ani ne. Rozhodně neni tak ultra lesklej jako ten asus. Podle mě by to byla volba bez kompromisů. Navíc si přičti: lepší procesor, grafika s ddr3, kvalita šasi, klávesnice odolná proti polití, esata, fw a expresscard. poměr kvalita/mobilita/výkon/cena je super. Jediné v čem je horší než asus je grafická karta, ale ta má zas ddr3 paměť a díky super chlazení si ji půžeš i pěkně poladit a pak ti pude plynule i GTA4 (samo na nejnižší)
Tziky píše:Mrkni na xa3530,na svoji cenu ma luxusni vybavu,2xhdd 320gb,zm82,4gb ram,hd3650 512mb
Mno tak je to pěkné, ale za tu cenu už seženeš i lepší booky. Např. http://www.itage.cz/p121981-asus-m60vp- ... g-w-b-vhp/ ten má hdd se 7200ot.
Naposledy upravil(a) javak810i dne 15 črc 2009 21:52, celkem upraveno 1 x.
MaRRwIN píše:no mám výhodu v jedný věci -> kávu nepiju. Takže by mohl zůstat bílej delší dobu, než bych to zašpinil něčím jiným : ))
Máš pravdu, že vypadá o dost líp, jak ten Asus, i CPU je výkonější. . Ale zase ta grafika.. no jsem zvědavej, zda bych tam něco rozběhl na nejvyšší detaily : ))
Těch her je, ale jak říkám, když si to přetaktuješ tak uvidíš. Prakticky vše (snad krom Army 2) jde rozběhat na nejnižší detaily plynule. Musíš si ujasnit co chceš, ale jestli převažuje mobilita tak jedině FS, ten alespoň něco vydrží. Kdyžak mi řekni max. co si za ntb ochoten dát a já ti něco najdu
Edit: jestli je hranice 17k tak se mrkni na tohle http://eshop.pocitacenaprajzske.cz/?Mod ... tiId=86854
kvalita za super cenu, navíc s grafikou, která je lepší jak hd4570 tak gd 9300m gs