Taktovani na booku je nesmysl zisk vykonu je mnohem nizsi nez riziko odpaleni booku(dlouhodobe grilovani gk a cpu)ktere je velmi vysoke, mam na booku moznost pretaktovat od vyrobce a NEPOUZIVAM to,jinak ten asus je hodnej dobrej...za 22k je to ekvivalent msi gx623,jen display u msi je lepsi...
K cene booku,je to investice na delsi dobu,cim vice usetris tim drive zastara,prihodil bych par k a koupil lepsi book...
ASUS K50AB
Toshiby se rozhodně neboj, je to kvalitní značka a má možnost dokoupení buď prodloužené nebo NBD záruky, taky poskytuje upgrade na Win 7. Jak říkám, za 16k moc lepšího nenajdeš (jestli vůbec něco). Chceš říci, co rozjede? Tak kolem 20-30fps to bude Crysis, GTA4, Stalker: Clear Sky vš na medium, Call of Juarez 2, Gothic 3, Fallout 3, GRID, CoD 4, 5, vše na medium - high. A Oblivion, Flatout 2, F.E.A.R. 2, Half life 2, CS:S, Left 4 dead na high. Starší hry na max.
MSI GX623, za tu cenu pěkné, ale lepší procesor by neuškodil, navíc hd4670 je jen přetaktovaná hd4650 a o tom display, mno na 1650x1080 je hd4670 slabá, takže na Asusu si zahreješ víc her v nativu. O kvalitě zvuku a zpracování nemluvě.
Edit: K tomu taktování, tak s tím bych nesouhlasil, samo, že taktovat CPU nemá smysl a ni bych do toho nešel. Ale s grafikou je to jiné (tedy krom 9700M GTS v Qosmiu F50, která už má v základu v zátěži 80°) ale u grafik ATi, které míň topí se při rozumném přetaktování nedostaneš nad 75° a výkon poznáš.
MSI GX623, za tu cenu pěkné, ale lepší procesor by neuškodil, navíc hd4670 je jen přetaktovaná hd4650 a o tom display, mno na 1650x1080 je hd4670 slabá, takže na Asusu si zahreješ víc her v nativu. O kvalitě zvuku a zpracování nemluvě.
Edit: K tomu taktování, tak s tím bych nesouhlasil, samo, že taktovat CPU nemá smysl a ni bych do toho nešel. Ale s grafikou je to jiné (tedy krom 9700M GTS v Qosmiu F50, která už má v základu v zátěži 80°) ale u grafik ATi, které míň topí se při rozumném přetaktování nedostaneš nad 75° a výkon poznáš.
Mno,vykon hd4670 je na 1680x1050 vice nez dostatecny(stejne tak u HD3850 v mem pripade),a jestli myslis ze chlazeni booku je navrzeno pro overclock at uz gpu nebo cpu,tak klobouk dolu,zvlastni ze vyrobci drzi takty na cca 60-70% jejich stolnich sestricek...ze by bezduvodne??Muzes nataktovat a zkusit 3dm06,ale jet permanentne na nataktovane gpu je sebevrazda...ale nebudu se hadat...nema to cenu..taktuj dle chuti..kazdemu co jeho jest
MSI GT735
Tak to si šťastný člověk ale stejne si tak trochu myslim, že na menší rozlišení není třeba tolik výkonu a na širokoůhlou 16ku (coz je hodne maly) je 1366x768 tak akorát (muj nazor). Nevím, co máš porád s tím taktováním, psal jsem ROZUMNÉ, to není to, že bych to hnal až těsně ke hranici, kde už budou artefakty, ale tak abych držel nějakou rozumnou teplotu (<80°). A hrát na Toshibě F50-125, kde má grafika v zátěži 80° není sebevražda?
A taky, proč permanentně? Zapnu, jen když budu chtít hrát hry, kde mi v daném nastavení chybí k plynulosti pár fps opravdu mi nesejde třeba na tom, jestli mám v CS:S 100 nebo 110 fps.
A taky, proč permanentně? Zapnu, jen když budu chtít hrát hry, kde mi v daném nastavení chybí k plynulosti pár fps opravdu mi nesejde třeba na tom, jestli mám v CS:S 100 nebo 110 fps.
Tziky píše:Ja jsem pochopitelne myslel porad a bez hranice s artefakty=pri hrani, navic ty teploty na gk co vidis po vypnuti hry jsou cca alespon o 10stupnu nizsi..nez jsou pri hre,takze si bud jistej tim ze pri hrani maji aspon 90....pokud po vypnuti hry jsou na 80
Tak promiň, ale používám program, který zobrazuje aktuální teploty GPU přímo ve hře (něco jako fraps), takže v klidu.
P.S. jestli měřili v recenzi na F50-108 teplotu gf těsně po hraní a měla 80° tak potěš pánbůh Ale zpět k tématu
MaRRwIN píše:ok, takže si pořídím tedy
TOSHIBA Satellite A300D-213
doufám, že bude spokojenost. . Byl bych vděčný za nějaké osobní zkušenosti s tím NB, kdyby někdo napsal, ....jinak vypadá opravdu v klidu, to by mi mělo stačit možná bych si max dokoupil Ramku, ať mám aspoň 4 GB.
Tak díky moc Javaku81Oi
Neni zač jen připomínám, že pokud si tam nehodláš dát 64bitový OS tak si další RAMku nekupuj, je to zbytečné, protože v ntbooku je 32bit OS a ten si nedokáže odresovat víc jak 3gb
Edit. A samozřejmě nezapomeň napsat první dojmy a nějaké zkušenosti a třeba jak ti na tom chodí hry.