![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
Teplota disku
Teplota disku
ve starším NB mi odešel IDE disk Hitachi 60GB 4200 rpm. Koupil jsem použitý disk Hitachi 100GB 5400 rpm (naštěstí se zárukou na odzkoušení). Disk sice v NB funguje, je samozřejmě výkonnější, ale už v klidu má dle HD Tune teplotu kolem 45-48 stupňů, pokud je více používán - kopírování, test povrchu, aplikace častěji pracující s HD, během 5-15 minut se teplota zvýší až k 55-60 stupňům, disk se přehřeje a NB spolehlivě vytuhne. Je to závada disku nebo normální, že disky s většíma otáčkama takto topí ? Nebo starší NB neumí disk 5400 rpm principielně uchladit a musím koupit něco horšího se 4200 rpm ? Nerad bych koupil jiný disk s vyššíma otáčkama s tím, že situace se bude opakovat.
není to normální,žádný disk skoro netopí,ohřívá se většinou jen od komponent co jsou kolem něj,můžu kopírovat,instalovat,nebo dělat cokoliv,HDD přes 40° nejde,to ale neznamená,že na jiných notesech nemůže,pokud ale jde přes 50°,je problém v chlazení,stejně bych ho ale vrátil,přeci jen záruka 2 roky je lepší
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno
-
- _-=*Open Source*=-_
- Kontaktovat uživatele:
no nevim nevim disk z lenova co jsem tahnul 5400 a tahal jsem na nem nekolik hodin data a pak mazal nekolik hodin mel taky hodne slusnou teplotu odhaduju kolem 45 a to byl mimo PC
Jedinou pravdou je, že všichni lžou
Můj weboblogo něco about IT and something viz. tlačítko WWW Miláček Lenovo X220
MSI GX600 -> Lenovo T500 -> Lenovo X220 -> Asus Zenbook prime -> Lenovo X220
no ja na svojom lenove mam v kľuďe asi 33 °C,teraz v týchto horúčkach je to niečo cez 37-38 °C v kľude,ale pri záťaži mi nepresiahne ani teraz 42 stupňov...určite to bude blbé chladenie,možno je to vo vnútri zanesené prachom a nedostatočne sa NTB chladi...
Lenovo ThinkPad R500(intelGMA) + Advanced MiniDock
HP EliteBook 8540p(3y NBD) + HP Advanced Docking Station
HP EliteBook 8540p(3y NBD) + HP Advanced Docking Station
-
- _-=*Open Source*=-_
- Kontaktovat uživatele:
to nevim jak to ma on ale po blizsim zkoumani jsme se solitarym dosly k zaveru ze to je okolni teplotou takze v lete je proste ten disk teplejsi no
To urcite ano, pri vcerejsich vedrech jsem mel standardne na CPU o 5°C vyssi teplotu. A ani disk moc chladny nebyl, ten po chvilkovem sroceni uz neslezl dolu z 44-45°C. Ted kdyz prsi a je chladno, tak ma disk 35°C, ale pomalinku dospeje do 38°C coz je cca jeho pracovni standard v mem notebooku. Ale pokud pomaly disk (4200rpm) ma pres 40°C tak je neco spatneho v notebooku, ne v okolni teplote.
-
- _-=*Open Source*=-_
- Kontaktovat uživatele:
no nevim zalezi hodne na ten kostrukci nekde mi tu nekdo fotil super napad kde dali vyfuk notesu vedle HDD takze ho krasne ohrival nebo minimalne drzel teplotu ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)