Lenovo vs. Dell

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
blues
občas něco napíše

Lenovo vs. Dell

Příspěvekod blues » 26 kvě 2007 23:21

Rozhoduji se mezi Dell Inspiron 1501 a Lenovo N100 (s Celeronem). Cenově příznivější je Lenovo, výkonnější pak Dell... Ale zajímá mne především mechanické zpracování, odolnost, ergonomie, výkon takovou roli nehraje - NB chci používat na kancelářskou práci + multimédia. Takže Dell nebo Lenovo? Máte někdo osobní zkušenost - buď s konkrétním produktem nebo obecně se značkou Dell nebo Lenovo???

alkaba
občas něco napíše

Příspěvekod alkaba » 26 kvě 2007 23:52

Proc zakladas 3 stejne temata? :roll:

maxxz
guru

Příspěvekod maxxz » 27 kvě 2007 08:26

Lenovo v téhle cenové kategorii bude asi na tom stejně jako ten Dell šel bych do Dellu. Hlavně kvůli tomu Celeronu nedá se podtaktovat takže nižší výdrž baterie. Dell je celkem solidní značka zpracování v téhle cenové kategorii bude taky asi stejný a navíc má Dell dobrej servis.
tento účet již není aktivní.

blues
občas něco napíše

Příspěvekod blues » 27 kvě 2007 23:40

Díky za názor... na druhou stranu teď zjišťuju, že například náhradní baterka 9-cells na Dell stojí 5.500 vč. dph a dopravy, na druhou stranu Lenovo 9-cells lze koupit v prvním obchodě za 2.700,- vč. dph... tzn. s náhradními díly to bude asi obdobné. Ale pravdou je, že nemám představu, jak dlouho taková baterka v notebooku vydrží - jestli rok nebo déle... No jsem student, takže každá koruna dobrá - ale zároveň je mi jasné, že za kvalitu se platí, já jen nechci zbytečně přeplácet... Ale pokud je dell opravdu taková špička, tak bych do toho šel, ale neznám nikoho, kdo Dell vlastní, bohužel ani recenze na 1501 jsem nesehnal, tak kdo ví...

blues
občas něco napíše

Příspěvekod blues » 27 kvě 2007 23:42

BTW. to téma jsem založil vícekrát, protože počítám s tím, že vlastníci stroje Dell chodí do sekce Dell, Lenováci pak do Lenova... ale možná se mýlím - jen jsem chtěl slyšet názor někoho, kdo má zkušenosti s daným strojem - ale pokud to někomu vadí, tak se omlouvám!!!

mata80
píše často

Příspěvekod mata80 » 28 kvě 2007 00:47

Dell špička určitě bude ale u levněho nb to zase taková sláva nebude spíš jde o to že s tím máš spojený kvalitní servis..

Spíš jde o přehlednost, kdo se o nb zajímá a účastní se fóra tak si myslim že čte vše co ho zajímá nebo k čemu má co říct.. mimo jiné je to v pravidlech..

Baterka podle používání tak ty dva roky.. takže budeš kupovat jednu pak už bude nb stejně nedostačující..

martinz
občas něco napíše

Příspěvekod martinz » 28 kvě 2007 11:36

Řeším teď podobné dilema jestli Dell Inspiron 6400 nebo Thinkpad Z61m. Pořád se nějak nemůžu rozhoupat. Dell je levnější i při "lepší" hw výbavě, ale zase jsem četl, že ta kvalita zpracování není nějak úžasná.

Tak nevim, asi si udělám výlet do Prahy a pojedu se na ně podívat.

Zpět na „Jaký vybrat notebook“