Stálý problém s režimem spánku a hibernace

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
Rorry
občas něco napíše
Příspěvky: 18
Registrován: 27 úno 2009 21:38
Bydliště: Havířov

Stálý problém s režimem spánku a hibernace

Příspěvekod Rorry » 06 črc 2009 12:13

Ahoj
Mám stálý problém (už tomu je asi čtvrt roku) co mi nefunguje režim spánku.
Zkoušel jsem pár věcí ale pořád nic. Je to problém, který docela zneřijemnuje život. Pokusím se to trošku rozepsat snad někdo bude vědět co s tím.

Mám notas SL500 na začátku bylo vše ok, ale asi tak po 2 měsících mi přestal fungovat režim spánku (vypadalo to tak že jsem ho uspal a když jsem ho chtěl vzbudit tak nic, černá obrazovka a žádná reakce na jakoukoliv klávesnici, přestože jsem slyšel jak se notas rozjíždi, ale potom zase utichá, jedině co šlo udělat bylo vypnou notas a pak zapnout - po načtení winu bylo opět vše ok).
Také se mi stalo že jsem pracoval a uplně zapoměl že notas jede na baterku, takže jsem ji vybyl na tolik, že se komp automaticky hodlal jit do systemu hibernace, ale vše skončilo u typické vista plochy a hlaškou že se notas zamyka(nic nešlo udělat jako by byl zamrzlej, ale jak je to kolecko misto hodin vedle sipky tak se porad tocilo...) ac hned jsem zapojil do elektřiny nic se nezmenilo cekal jsem asi jeste 15 minut ,ale nic se nestalo.
Zkoušel jsem update ale +,- vše pořád stejné. Po čase zkoušení se i občas stalo, že z černé obrazovky se počítač dostal až do vstupní části winu a pak se po par vteřinách sekl a opět pomohlo jen vypnutí.
Zase jsem zkoušel a dostal jsem se jednou až k tomu že jsem vložil heslo a dostal jsem se na hlavní plochu, ale hned potom se stalo to že se mi počítač spomalil tak že to vypadalo jako by se sekl (odezva pohnuti myši až cca po pul minute) opět a zase jen restart.
Když jsem projížděl forum narazil jsem na téma kde se popisovalo, že toto můžou dělat dva programy (uterrent a nod32) oba dva jsem měl nahrané a oba používal. Tak jsem na radu oba odstranil. Po uspání a probuzení vše vypadalo bezproblému (stav se zlepšil nic se nekousalo notas jel ),
ale jen do te chvile dokud jsem neco chtel otevrit (slozku treba)
nereagovalo vzhled se mnenil na základni a po čase mi to hodilo tuhle hlašku : http://img268.imageshack.us/img268/5052/dsc01469u.jpg

po dalsim zkouseni ( ted uz nevim ceho je to nejakej ten tejden davno) vybehlo dalsi okno : http://img200.imageshack.us/img200/1669/dsc01463z.jpg

A po nekoika pokusech se obevilo toto : http://img268.imageshack.us/img268/8430/dsc01470w.jpg ( tato obrazovka mi nabehla za cele to ctvrtletni zkouseni odstranit tento problem asi tak 3x)
Pak budto retart vlastni nebo po case se komp restartoval sam.

Po te jsem už více nezkoušel a radši píšu. Notas je muj prvni take moc velke zkušenosti nemam, využivam ho na normalni veci prace zabava atd

Jinych problemu jsem si nevšim jede uplně normalne ( podle mne). Jen ten režim spanku.
Notas mam ted nastaveny tak aby do spanku nebo hibernace nesel skoro vubec coz me nekdy omezuje takze rad bych to mel z krku :)

Děkuji za pomoc snad nekdo bude vedet co s tim a jak na to.
Jestli si časem vzomenu na nějake problémy tak je tady eště připíšu.
A kdyby někdo se chtěl ještě na něco zeptat tak napište a ja se pokusim odpovědět pokud budu vědět.
PS: omlouvám se za nekvalitní fotky je to narychlo focene přes mobil. :roll:
a ještě tady odkaz na tu problematiku noda a torrentu http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... 829#196829

honzyk2
píše často
Příspěvky: 114
Registrován: 22 čer 2009 21:34
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod honzyk2 » 06 črc 2009 14:02

osobne bych zkusil udelat cistou instalaci z Recovery DVD. A pokud by to jelo OK, tak si vzdy pohlidat aktualizace, po ktery se to pripadne objevi (Windows i Lenovo aktualizace). Pred aktualizaci udelat vzdy zalohu pres Rescue and Recovery, aby ses vzdy mohl vratit o krok zpet.
Pokud to po reinstalaci nebude OK, pak bych to asi dal i servisnimu partnerovi.

@NUB!5
občas něco napíše
Příspěvky: 14
Registrován: 19 kvě 2009 16:32

Příspěvekod @NUB!5 » 09 črc 2009 19:09

Vypadá to, že se tam stále neshodnou nějaké programy či aplikace. Pokud tento problém nemáte od začátku, pravděpodobně to vzniklo po nějaké aktualizaci systému nebo ovladače a teď se mezi sebou či ještě s nějakým programem neshodnou. Již jsem i od svých známých slyšel stížnosti na režim spánku a hibernace. Já osobně neznám nikoho kdo by s tím někdy neměl u Windows nějaký problém.

Můj problém se zamrzáváním systému po probuzení ze stavu spánku či hibernace vyřešilo nahrazení antivirového programu NOD32 programem AVG 8.5.

Asi bych také doporučil postup co zde psal "honzyk2". Zazálohovat důležitá data a kompletně celý systém přeinstalovat. Nejdříve si však předem stáhnout a na nějaké médium vypálit nejnovější verze ovladačů. Nebo LENOVEM doporučené ovladače pro Váš notebook přímo z jejich stránek:

http://www-307.ibm.com/pc/support/site. ... idate=true

Po nainstalování všech ovladačů a uživatelských programů si vytvořit bod obnovení a také po každé nové aktualizaci systému, již zmíněných ovladačů a ostatních programů či aplikací. Mezi jednotlivými aktualizacemi bych raději odzkoušel jestli se problém nevyskytne znovu. Jinak by celý tento postup byl zbytečný a v případě opětovného výskytu problému by jste nevěděl při které aktualizaci se problém opět objevil.

Aspoň já bych takto nejprve postupoval. Problém bude zřejmě softwarový a i v servise by takto nejdříve postupovali.

Rorry
občas něco napíše
Příspěvky: 18
Registrován: 27 úno 2009 21:38
Bydliště: Havířov

Příspěvekod Rorry » 31 črc 2009 13:58

Ahoj
Takze na to obnoveni uz se pomalu chystam, pak uz to snad bude vse ok jen jeste par veci bych se chtel zeptat, ponevadz nechci to zdupat jeste vic :D
Tohle budu delat poprve, takze jestliby byl nekdo tak hodny :) a trosku mi poradil jak na to, co udelat abych neco neudelal spatne a vse bylo ok(takovy mensi navod by byl fajn :D).

Dale to zálohování dat. Ma se to tak ze mam muj 320 GB hard rozlozen na dva C a D- z toho na C jsou programy, windows, par her a dalsi funkce. a na druhem D disku mam vsechny me soubory (dokumenty, hudbu, serial, filmy,fotky atd). Takze co se stane (mam zkusenosti z windows xp na starem stolnim pocitace ze pri preinstalovavani se preinstaluje jen C a na ostatni disky se nesahne) bude to stejne? Predela se jen C a D se necha tak jak je ? nebo se komplet cely harddisk(ac rozdelen) obnovi?
Nerad bych totiz predelaval z meho D disku vsecky soubory na vedlejsi komp.

A na konec kdyz preinstaluju tak v jakem stavu bude notas co bude mit? windows a vsecky zakladni lenovo programky? (otisk prstu, system update atd).

Dekuju uz predem a kdybych si jeste na neco vzpomel tak to tady hned pripisu :wink:

Gogo
guru
Příspěvky: 3904
Registrován: 17 kvě 2007 20:59
Bydliště: Brno

Příspěvekod Gogo » 31 črc 2009 16:01

ano, po reinstalu budeš mít všechno tak, jako po prvním spuštění + ty programy a aplikace, resp. soubory a složky co máš na "D", formátovat se bude jen oddíl na který instaluješ, pokud sám neurčíš jinak. Lenovo Care, nebo co tam máš a recovery
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno

Rorry
občas něco napíše
Příspěvky: 18
Registrován: 27 úno 2009 21:38
Bydliště: Havířov

Příspěvekod Rorry » 05 srp 2009 16:16

Ok tak snad se to D nevymaze a mohl by jeste nekdo vysvetlit jak to udelat ? :wink:

Gogo
guru
Příspěvky: 3904
Registrován: 17 kvě 2007 20:59
Bydliště: Brno

Příspěvekod Gogo » 05 srp 2009 16:24

nemáš založené dva posty? Člověk pak neví co kde napsal :lol:
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno


Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 26 hostů