ACER ASPIRE ONE
hmm tak to mě fakt nic nenapada, nejspíš nějaká chyba v systému, mš se to ještě nestalo
live linux je distribuce linuxu spustitelná z cd/dvd/flashky postup na vytvoření najdeš pomocí googlu já jej udělal (flashku) pomocí linuxu na druhém booku a pak z té fleshky nainstaloval na acera
win7 jsem ještě nezkoušel, nejspíš ani nebudu (zatím) protože 1. nemám mechaniku (i když si ji můžu půjčit v práci) a za 2. mám dojem, že recovery partition je na prvním oddílu a z mých zkušeností s win7 vím, že chce být vždy nainstalovaný prvě na 1. oddíl. recovery cd jsem zkoušel, ale neuspěch (neměl jsem mechaniku a v práci je jen dvd/cd-rw) win7 mám na druhém booku a docela pohoda.
k těm winXP by mě zajímalo, jestli náhodou kdybych smazal tu recovery patition a z netu stáhl pirate xp a nainstaloval s mým licenčním číslem, jestli by byl systém legální nebo ne
live linux je distribuce linuxu spustitelná z cd/dvd/flashky postup na vytvoření najdeš pomocí googlu já jej udělal (flashku) pomocí linuxu na druhém booku a pak z té fleshky nainstaloval na acera
win7 jsem ještě nezkoušel, nejspíš ani nebudu (zatím) protože 1. nemám mechaniku (i když si ji můžu půjčit v práci) a za 2. mám dojem, že recovery partition je na prvním oddílu a z mých zkušeností s win7 vím, že chce být vždy nainstalovaný prvě na 1. oddíl. recovery cd jsem zkoušel, ale neuspěch (neměl jsem mechaniku a v práci je jen dvd/cd-rw) win7 mám na druhém booku a docela pohoda.
k těm winXP by mě zajímalo, jestli náhodou kdybych smazal tu recovery patition a z netu stáhl pirate xp a nainstaloval s mým licenčním číslem, jestli by byl systém legální nebo ne
Acer Aspire One d150
HP Pav DV6655EC s 2.5gb ram, 320gb hdd, gf 8400gs
jo to už se někde řešilo a myslím, že se hodně lidí shodlo na tom, že by to mělo být legální, protože máš své licenční číslo... ale těžko říct...
Jinak já bych ty 7 rád zkusil, jen tak pro zajímavost, dost lidí, co jsem četl, tak si je chválí...
Jinak já bych ty 7 rád zkusil, jen tak pro zajímavost, dost lidí, co jsem četl, tak si je chválí...
Acer Aspire One D150, 10", Intel Atom 1,66 GHz, 1 GB, 160GB HDD, Win XP
microsoft mi odeslal odpověď
dekujeme Vam, ze jste kontaktoval Zakaznicke centrum spolecnosti Microsoft.
Postup ktery popisujete neni licencne vporadku. Jakoukoliv preinstalaci Vam musi zabezpecit spolecnost Acer jakozto poskytovatel technicke podpory. Dekujeme za pochopeni.
S pozdravem,
Martin Matula
Microsoft s.r.o.
Zakaznicke centrum
BB Centrum, budova Alpha
Vyskočilova 1461/2a
140 00 Praha 4
dekujeme Vam, ze jste kontaktoval Zakaznicke centrum spolecnosti Microsoft.
Postup ktery popisujete neni licencne vporadku. Jakoukoliv preinstalaci Vam musi zabezpecit spolecnost Acer jakozto poskytovatel technicke podpory. Dekujeme za pochopeni.
S pozdravem,
Martin Matula
Microsoft s.r.o.
Zakaznicke centrum
BB Centrum, budova Alpha
Vyskočilova 1461/2a
140 00 Praha 4
Acer Aspire One d150
kiposukjange píše:http://notebook.cz/clanky/recenze-notebook/2008/acer-aspire-one Tady je recenze. Verze s Windows XP mají klasický disk, verze s Linuxem pak SD variantu. Windows XP na této SD variantě něběží nic moc, spíš dost pomalu. Raději bych se tomu vyhnul a později, až budou SD disky dostupnější (myslím ty nové, rychlé), pořídil nový.
Tady je patch pro SSD disky pod WinXP
http://rapidsh***.com/files/254973753/SSD.rar
O 100% narust vykonu
acer aspire one D150 - stále ho musím přeinstalovávat
Ahoj, notebook mám asi 1 měsíc a za tu dobu jsem ho musel nejméně 6x přeinstalovat, přitom jsem tam neměl nějak extra věci který by ntb neutáhnul. nainstaloval jsem to z rekovery disku, a vždycky všechno funguje. jsem na ntb vypnu ho a za 5minut ho zase zapnu, a napíše nebyl nalezen windows - knihovna hal.dll... a to píše pořád, nevíte čím to může být ? máte s tím někdo zkušenosti ?
pojede relativně v pohodě, já to zkoušel
http://extra.blog.zive.cz/2009/07/insta ... -one-d150/
to jsem napsal v závalu šílenosti (návod)
http://extra.blog.zive.cz/2009/07/insta ... -one-d150/
to jsem napsal v závalu šílenosti (návod)
Acer Aspire One d150
co říkáte na ten nápad? udělat dvě partition, nabootovat a nainstalovat z jedné na druhou? já jsem tak totiž hledal jak nainstalovat, flashku jsem neměl, externi mechaniku taky ne, tak jsem si to udělal takhle a pak jsem to sepsal, je to dost srozumitelné?
Acer Aspire One d150