Lenovo TP R500 neche naběhnout
Lenovo TP R500 neche naběhnout
Ahoj lidi sem úplně v háji. Měl sem svoje lenovo v servisu a měnili mi motherboard. Po výměně jsem neměl nainstalované Windows. Jelikož je to notebook který používáme v práci, tak ho provozní v Lenovu vyzvedla a po zapnutí zjistila, že jí nejde, tak ho zanesla za jedním známým a ten nějakým způsoben nainstaloval Win XP, ale pořád se objevovali nějaké chybové hlášky. Tak jsem zazálohoval disk na externí HDD a nainstaloval clean kopii WinXP Pro z cd co jsem měl origo doma. Poté jsem chtěl obnovit ovladače atd... ze zkrytého oddílu v Lenovu, ale nevěděl jsem jak tak jsem se dostal sem na fórum a tam bylo něco o restart and recovery což jsem tedy po stisknutí ThinPad tlačítka nenašel a tak jsem dal v BIOSu load setup defaults a od té doby mi notebook neche naběhnout. Vždy se objeví BSOD při bootu a konec. Prosím poraďte někdo. Dík moc, zoufalý Prochy
-
- občas něco napíše
Jestli jsem te spravne pochopil, tak chces nainstalovat Visty ze skryteho partition na pevnem disku. Vyresil bych to hdd managerem (napr. Gparted), ktery si vypalis na medium. Pote z media budes bootovat a nasledne uvidis seznam vsech rozdelenych casti na disku, tak u toho, ktery bere asi kolem 6GB (pokud jej tedy mas) nastavis boot a zkusit jestli se toto chytne.
Jinak promin, jestli odpovidam z cesty.
Jinak promin, jestli odpovidam z cesty.
Lenovo W500 T9600 (C2D 2,8GHz), 4GB DDR3 RAM, HDD 250GB, 15,4'' WUXGA, GPU ATI FireGL V5700 (512 MB)
3y NBD
TP Advanced Mini Dock
3y NBD
TP Advanced Mini Dock
Ok takže stáhnu si tohle http://downloads.sourceforge.net/projec ... mirror=dfn
Rozbalim a to co se mi rozbalilo vypálim na disk.
Rozbalim a to co se mi rozbalilo vypálim na disk.
Jestli to dobre chapu, tak byl v BIOSu nastaveny kompatibilni SATA mod, ty jsi ho prepnul na "ACPI" a proto ti nenastartuji ty XP, ktere jsi nainstaloval. Staci zmenit jedna polozka v BIOSu ("SATA mode" nebo neco podobneho) a pojede to.
Samozrejme jde podle toho navodu od Adama obnovit puvodni system (pokud je na HDD ta oblast).
Samozrejme jde podle toho navodu od Adama obnovit puvodni system (pokud je na HDD ta oblast).
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Tak XP už naběhli. Gparted už mam vypálený na DVD jako boot disk. Vyzkoušel sem na stoláku a jede to. Jen nevim jak se tam zadávaj příkazy. Právě, že jsem měl ten notebook s XPčkama a mohl sem upgradovat na Visty, ale to nechci. Jak jsem řekl, tak někdo z práce tam nainstaloval XP, nevim jaké a jak, ale objevovaly se chybové hlášky tak sem udělal ten clean install z vlastní kopie a potřebuji jen zjistit jak dostat do PC ovladače co tam byli když jsem Lenovo kupoval. Vim, že sou na netu, ale třeba v tomto počítači ve vlastnostech už nemam logo Lenova atd... Potřeboval bych zjistit jestli se to dá nějak vyřešit.
-
- občas něco napíše
Tak logo Lenovo u Windows nema zadny vliv, to je pouze kvuli OEM verzi Windows, ktere se po instalaci nemusi aktivovat zadavanim klice, ale tyto verze lze nainstalovat pouze na pc/notebooky znacky Lenovo. Takze, pokud mas na laptopu legalni Windows XP, tak to neni treba resit.
K tomu gparted, pri nabihani se to zepta na par veci (tusim rozlozeni klavesnice, apod..), neni treba zadavat a staci jen stisknout enter. Potom by melo nabehnou graficke uzivatelske rozhrani, kde ovladani je zcela intuitivni.
PC ovladace se daji stahnout primo ze stranek lenova, zde mas pro Win XP, R500 http://www-307.ibm.com/pc/support/site. ... idate=true
K tomu gparted, pri nabihani se to zepta na par veci (tusim rozlozeni klavesnice, apod..), neni treba zadavat a staci jen stisknout enter. Potom by melo nabehnou graficke uzivatelske rozhrani, kde ovladani je zcela intuitivni.
PC ovladace se daji stahnout primo ze stranek lenova, zde mas pro Win XP, R500 http://www-307.ibm.com/pc/support/site. ... idate=true
Lenovo W500 T9600 (C2D 2,8GHz), 4GB DDR3 RAM, HDD 250GB, 15,4'' WUXGA, GPU ATI FireGL V5700 (512 MB)
3y NBD
TP Advanced Mini Dock
3y NBD
TP Advanced Mini Dock
-
- občas něco napíše
-
- občas něco napíše
A nejsou u toho oddilu oznaceny i jine veci? Napr. hidden (skryty), atd. ? Pokud jo, zkus to vse dat pryc u vsech oddilu a u toho s Vistami dat boot. Jinak pokud by dalsi experimenty nevysly, tak by dle me bylo mozne si nechat poslat media 500 Kc + postovne, staci sdelit Part Number a Serial number zarizení, vice zde : http://lenovoshop.cz/proc-nejsou-instal ... -_w69.html
Jen nevim, zda-li se tato informace nevztahuje jen pro notebooky zakoupene u toho e-shopu.
Jen nevim, zda-li se tato informace nevztahuje jen pro notebooky zakoupene u toho e-shopu.
3y NBD
TP Advanced Mini Dock
3y NBD
TP Advanced Mini Dock
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“