Jazyk pribaleneho OS
Jazyk pribaleneho OS
Nevite kde se da koupit notebook s ANGLICKYM OS? Kdyz jsem si kdysi davno kupoval Acera, tak u nej byly windowsy v obou jazycich, a ted, kdekoliv se zeptam v jakym jazyce dodavaji OS, vzdcky dostanu odpoved "OS je pouze v cestine a nelze to zmenit". Nevite o nejakym obchode kde si muzu rict, v jakym jazyce to chci? Ja vim akorat o Dellu, ze tam maji ten konfigurator, kde se to da zvolit, ale asi pred mesicem tam menili design stranek a jaksi se jim to podelalo a najednou je to silene drahy (napr. 5300 korun za zaruku NBD ktera tam predtim byla zadarmo) a navic nevim proc zrusili inspirona s displejem 1680x1050. Nevite o nejakym v tomhle smeru serioznejsim prodejci? Dekuju
Re: Jazyk pribaleneho OS
V rámci EU, by jsi měl mít nárok na všechny jazykový mutace, takže i ENG. Nevím co je na tom pravdy, ale vím, že tohle řešil můj tatínek, když mu přišlo plno repasů s ENG softem, si zavolal na microsofty a hned to z nich lezlo jak z chlupatý deky Na ty seriová čísla stačí akorát hodit jiná wokna s jinou jazykovou mutací a nemusíš kupovat další licenci.
IBM/Lenovo Z61m 9450-HAG T7200 C2D 2GHz/320/3G RAM/Win 7, WSXGA+ TFT(1680x1050), ATI X1400 128MB Stále 24/7 online.
Re: Jazyk pribaleneho OS
gigadisk píše:Na ty seriová čísla stačí akorát hodit jiná wokna s jinou jazykovou mutací a nemusíš kupovat další licenci.
A jak to mam udelat? Koupit si teda cesky wokna, hodit je do kose, pak stahnout z nejakych p2p anglicky wokna a nainstalovat je s pouzitim kodu z tech ceskych? A budu mit pak vsechny ovladace a utilitky k tomu notebooku, co se dost casto instalujou zaroven s windowsama?
-
- Moderátor
-
- Moderátor
leon píše:pokud vim tak to ma i Acer a rek bych ze to bude mit i Lenovo a dalsi ... byva to u notebooku, kde je na disku Recovery ... jazyk jde vybrat jen pri prvni instalaci z disku ... ale pokud si např. u Aceru vypálíš Recovery DVD, jde tuším i z DVD později vybrat opět z obou jazykových mutací
Acer to ma, ten mne poprve dal na vyber, jestli to chci cesky nebo anglicky, to se mne na nem libilo. Ale jak zjistim treba u Lenova, jestli mne taky da na vyber? To nikde napsany neni a nerad bych si to koupil a pak zjistil, ze ne. Nevite nekdo kde se to da predem zjistit? (Ptat se na to techniku na Czechcomputer je asi docela zbytecny, protoze ti vetsinou neco odseknou aniz by si cetli, na co se jich vubec ptate, nemluve o tom, ze to nejspis ani nevedi.)
Lenovo N100 (IntelC2D 1.83, 1GB, GF7300, 120GB, 15.4"1680x1050,WVHP)
Zpět na „Jaký vybrat notebook“