ACER tm 5730 g
ACER tm 5730 g
zdravím ,jako většina zde si chci koupit notebook. budu na něm částečně kreslit v grafickém 3 D programu,částečně hrát hry (takové jednodušší něco jako závody rallye nebo střílet kachny nebo fašisty)nebo pouštět filmy
přenášet jen tak 1x týdně(práce na víkend,znáte to)
na základě pročtených příspěvků a požadavkem cena cca 15-16 000 jsem se rozhodl pro výše uvedený Acer,
tak se chci zeptat 1. jestli ty hry na tom spustím
2.je tam Linux -nechci ho,dá se to smáznout a dát XP profesional nebo to už nejde
díky
3.bucu chtít přídavnou myš a klávesnici ,(při práci) tak to snad půjde zapojit
4.nebo si mám připlatit a koupit třeba to MSI na hry,nevím jestli to využiju
(chtěl bych si zahrát nějaké formule nebo střílečku)
přenášet jen tak 1x týdně(práce na víkend,znáte to)
na základě pročtených příspěvků a požadavkem cena cca 15-16 000 jsem se rozhodl pro výše uvedený Acer,
tak se chci zeptat 1. jestli ty hry na tom spustím
2.je tam Linux -nechci ho,dá se to smáznout a dát XP profesional nebo to už nejde
díky
3.bucu chtít přídavnou myš a klávesnici ,(při práci) tak to snad půjde zapojit
4.nebo si mám připlatit a koupit třeba to MSI na hry,nevím jestli to využiju
(chtěl bych si zahrát nějaké formule nebo střílečku)
sám mám tento model.. diskuzi o něm vedu o několik postů níž, kdyby ses podíval:
http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... hp?t=20749
záleží na konfiguraci o které uvažuješ, tuším že se dělaj jak s dedikovanou grafickou kartou tak integrovanou..
ale za těch 15-16tis. už pude asi o dedikovanou na které si poměrně slušně zahraješ i novější hry.. takže tohodle bych se nebál
sám mám model s Vistama, ale předpokládám že i na model s Linuxem půjde dát jakýkoliv jiný OS
myš pochopitlně že lze připojit stejně tak předpokládám že de i klávesnice (nemám vyzkoušeno)
http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... hp?t=20749
záleží na konfiguraci o které uvažuješ, tuším že se dělaj jak s dedikovanou grafickou kartou tak integrovanou..
ale za těch 15-16tis. už pude asi o dedikovanou na které si poměrně slušně zahraješ i novější hry.. takže tohodle bych se nebál
sám mám model s Vistama, ale předpokládám že i na model s Linuxem půjde dát jakýkoliv jiný OS
myš pochopitlně že lze připojit stejně tak předpokládám že de i klávesnice (nemám vyzkoušeno)
no dedikovaná karta znamená že není integrovaná - což znamená i vyšší výkon..
jinak znova doporučuji si přečíst téma co jsem sám vytvořil o tomto modelu!! jsou tam reakce i o hrách!! takže zkus se na to podívat třeba..
mám přesně tuhle grafiku jak píšeš HD 3470, osobně jsem zatím hry nezkoušel, ale jak říkám ve tom vláknu je pár reakcí že spustili i třeba GTA4.. myslím že třeba i COD4 na tom poběží relativně obstojně..
jinak znova doporučuji si přečíst téma co jsem sám vytvořil o tomto modelu!! jsou tam reakce i o hrách!! takže zkus se na to podívat třeba..
mám přesně tuhle grafiku jak píšeš HD 3470, osobně jsem zatím hry nezkoušel, ale jak říkám ve tom vláknu je pár reakcí že spustili i třeba GTA4.. myslím že třeba i COD4 na tom poběží relativně obstojně..
díky všem za odpověd, teď se mi zase líbí lenovo sl 500 ,dá se sehnat za stejnou cenu jako acer a má grafickou kartu Ge force 9300,dle hodnocení v téma karty jedna z lepších .
a mělo by být i odolnější (to Lenovo) je tu o tom hodně článků
totiž ono to bude v budoucnosti asi tak že přes týden budu makat na zastaralém stolním pc a o víkendu trochu makat na nb a hrát si a internetit.takže chci něco co tak 5 let vydrží a nebude to zastaralé
vybírat si pc podle grafické karty asi není to pravé že? já to ale beru z pohledu laika tak ,že dobrá grafická karta musí mít dobrou pamět a procesor aby fungovala ,tudíž když bude dobra karta,tak bude dobrej celej počítač.
a mělo by být i odolnější (to Lenovo) je tu o tom hodně článků
totiž ono to bude v budoucnosti asi tak že přes týden budu makat na zastaralém stolním pc a o víkendu trochu makat na nb a hrát si a internetit.takže chci něco co tak 5 let vydrží a nebude to zastaralé
vybírat si pc podle grafické karty asi není to pravé že? já to ale beru z pohledu laika tak ,že dobrá grafická karta musí mít dobrou pamět a procesor aby fungovala ,tudíž když bude dobra karta,tak bude dobrej celej počítač.
méně euforie a více čtení to chce, SL500 pevnější nebude, pleteš si to s R500, taky ta grafika není nijak extrémně výkonná, no a co se týče hardwaru, ten bude zastaralý už za rok, ne za pět, ale s tím nic nenděláš.
Pokud chceš aby ti notebook vydržel alespoň tři roky, dokup si záruku
Pokud chceš aby ti notebook vydržel alespoň tři roky, dokup si záruku
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno
Acer TravelMate 5730G-6B3G32MN
zdravim, nasiel som tento notebook tu, a zda sa mi lacnejsi nez v inych obchodoch co som hladal, neni v tom nejaky hacik? okrem windowsu- ten nexcem cize mi to len vyhovuje, a co by ste povazovali za najvacsiu chybu tohto modelu?...pls popripade inu variantu do 20.000sk, vydrz baterie je prednost...ale mal by mat aj celkom slusnu grafiku....
Naposledy upravil(a) cheo dne 14 srp 2009 09:33, celkem upraveno 2 x.
Zpět na „Jaký vybrat notebook“