Problém s novou baterií T6 power pro Asus A9T

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
Katie
občas něco napíše

Problém s novou baterií T6 power pro Asus A9T

Příspěvekod Katie » 14 srp 2009 22:33

Ahoj všem. Rozhodla jsem se koupit novou baterii do notebooku Asus A9T series. Vybrala jsem baterii T6 power s těmito parametry

typ Li-ion
kapacita 7800 mAh mAh
napětí 11,1 V
barva černá
kompatibilní s produktovým číslem A32-Z94
(což se shoduje s původní baterií až na kapacitu).

Notes se ale chová s touto baterkou poněkud "divně". Když jsem ji koupila, dala jsem ji nabíjet. Během nabíjení mi standardně svítí oranžová kontrolka, ale u této baterky najednou čas od času blikala (což mi dosud signalizovalo pouze vybití). Po nějakých šesti hodinách nabíjení, které ne a ne skončit, jsem zkusila pustit pc na baterii. Během půl hodiny mi notes přešel režim spánku. Tak jsem ho zapla. Poté notes na baterii jel asi dvě hodiny (oranžová kontrolka stále blikala, jakože je baterka vybitá). A najednou se vypnul. Bez varování.
Problém vidím v tom (nevyznám se, jen tipuju), že notes (windows XP) o té nové baterce nemá moc "informací". Ty pro mě dostupné z možností napájení se vztahují k té původní (totiž že tam není, ikonka baterie č. 1 je přeskrtnutá, baterie 2 tam není uvedena). Pro jistotu mi ale možnosti napájení neustále tvrdí, že ta nová baterie je na 100%, aniž bych se o ní mohla dočíst nějaké podrobnosti.
Takže problém spočívá v tom, že nemám ponětí stavu baterie, jejím nabití či vybití... A že notes (windows) o tom možná ponětí nemá taky, protože se vypíná poměrně "nahodile". Taky mě dost rozčiluje to blikání kontrolky :lol: Co s tím? (V tuto chvíli mě pouze napadá zkusit pustit kalibraci baterie z Biosu, bude-li to mít nějaký vliv.) Je tohle u nových baterií normální?

Díky předem za jakýkoliv konstruktivní názor :wink:

polo

Příspěvekod polo » 15 srp 2009 00:59

Nieje to normalni (kalibraci skusit mozes ale pochybujem , ze pomoze )

Je to originalna bateria ASUS ? (urcena pre tento notebook ? )Pokial hej skus update BIOSU pokial nemas aktualni(kedze povodna bola ina mozno s touto ma daky problem ale to je velmi malo pravdepodobne)

Aky presne problem mala povodna bateria ?

Katie
občas něco napíše

Příspěvekod Katie » 15 srp 2009 11:23

Bios mám aktuální. Baterie by měla být kompatibilní s mým typem notebooku, není to ale od AsusTeku. Zkoumala jsem údaje na baterce - je tam, že má být kompatibilní s A9 series, jsou tam ale vypsaná jiná čísla produktu, než to měli na netu (A32-Z94 - což má na sobě uvedeno původní baterka tam není, na netu na stránkách e-shopu to napsáno bylo).
Nejspíš baterku zkusím vrátit v rámci 14 dnů bez udání důvodu, pokud nepřijdu na to, co s tím.
Stará baterka je stará (mám ji skoro 3 roky)...:-D Z ní už mnoho nedostanu a dostat ani nemůžu:)
Jak by se standardně měla chovat nová baterie?:) Abych věděla pro případ, že se odvážím ještě někdy nějakou koupit :lol:

swarm
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 16 srp 2009 13:23

Jde pravděpodobně o chybu elektroniky v baterii. Řeší se reklamací baterie. Je to holt riziko nákupu neznačkové baterie.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)

Zpět na „Hardware“