doonio píše:Chtěl ybch vidět jak je třeba v posluchárně o 100 místech cca 60 zásuvek s noťasama.
OT: V naší učebně pro 313 lidí je minimálně 313 zásuvek. Není to ale obecně běžná záležitost.
Varianta 1: Osobně jsem zastánce notebooku pro studenta, který bydlí v jednom městě, ale studuje jinde (a bydlí tam na koleji/private/intru). V místě, kde ale trávím víc času (privát ve městě, kde studuju) mám dock, externím monitor, klávesnici. Stále mám, ale jen jedno zařízení (notebook), jeden systém, jednu verzi dat. To všechno si můžu vzít s sebou, když jedu domů na víkend. Sice nemám žádný náhradní počítač, ale toto riziko podstupuju. Zálohy jsou samozřejmostí. (pokud by někdo potřeboval opravdový spoleh na svůj notebook, NDB je dobrá volba). Takto se mi opravdu vyplatí provozovat i menší 14" notebook, který by jinak na velkou praci asi pořád nebyl sám o sobě moc pohodlný. Zase je ale lehčí, menší.
Varianta 2: pro někoho, kdo bydlí doma a studuje ve stejném městě je PC opravdu asi pohodlnější. Pokud chce něco vzít do školy, aby mu tam nebylo líto, že maj všechni notebooky, tak něco 10" s Atomem přijde vhod. IMHO stejně drahá varianta (PC, monitor, netbook) jako předcházející (notebook, dock, monitor, NDB-volitelně). Výkon na hry a náročnější programy je zde zajištěn asi lépe a levněji.
Varianta 3: prozatím něco s 15" a ucházejícím výkonem (cca R500) a za rok se rozhodnout:
- Výkon stačí -- pokračovat Variantou 1.
- Výkon nestačí -- prodat R500 a pokračovat Variantou 2.