ta slice bateria ma naozaj 84Wh. bateriove clanky sa vyrabaju v roznych velkostiach a s roznymi kapacitami preto len ich pocet bez udania kapacity zas tak moc nehovori. ma to zmysel napriklad ked chces zmensit hrubku baterie tak pouzijes viac mensich clankov pri zachovani rovnakej kapacity a vysledna bateria bude tensia ale zas na ukor napr. dlzky alebo sirky. ta slice bateria je totiz tensia ako primarna 9cell bateria (hrubka 15mm vs 22mm
http://support.dell.com/support/edocs/s ... u0312D.pdf ). pokial robis bateriu pod notebook tak je zmysluplnejsie spravit ju co najtensiu skor ako to ci bude pod polkou notebooku alebo pod celym.
okrem poctu clankov a kapacity sa imho casto zabuda na to, ze tie baterie maju aj nejake rozmery a vahu. tie 12cell sekundarne baterie od Dellu alebo HP su sice vynikajuce na zvysenie vydrze ale casto sa zabuda, ze vyrazne zvacsia rozmery notebooku a vyrazne pridaju aj na jeho vahe. takato bateria napr. zdvyhne hmotnost 14" notebooku o tretinu na uroven tazsich 15,4" alebo lahkych 17". E6400 s primarnou 6cell a 12cell slice vazi 3kg oproti 2kg s najlahsou 4cell bateriou. osobne sa mi viac pacili 6cell sekundarne baterie miesto mechaniky na Latitude D serii, ktore sice mali polovicnu kapacitu ako 12cell slice (48Wh vs 84Wh) ale nezvacsili rozmery notebooku a nepridavali tolko na vahe (0,31kg vs 0,85kg).