Stala se mi smutná věc - začal mi zlobit display u notebooku. Bez příčiny - dříve utržel nějaké rány, ale teď delší dobu ležel v klidu a najednou začal zlobit.
Chyba vypadá jako "šum" pixelů - některé pixely jsou posunuté ze svého místa o kus do strany. Velikost posunutí se pořád mění, takže to připomíná opravdový šum.
Nejlépe to asi popíše obrázek:
http://www.zaryby.cz/DSC05377.jpeg
Potřebuji zjistit, jestli je to chyba grafiky, kabelu, nebo displaye.
Notebook je DELL Latitude D620, grafika nVidia Quadro NVS 110M, display 14" Wide XGA+ (1440x900).
Moje dosavadní pátrání:
Obraz z externího výstupu je v pořádku. Chyba se projevuje nezávisle na systému (třeba i v BIOSu), na rozlišení i na zobrazovacím módu (textový, 2d, 3d). Někdy chyba bez zjevné příčiny zmizí a po chvíli zase začne. Nezáleží na teplotě notebooku. Měl jsem notebook celý rozebraný a při manipulaci s kabelem se chyba nijak neměnila. Jelikož chyba vypadá jako rušení, zkoušel jsem, jestli má vliv připojený adaptér, vyjmutý disk, cd mechanika a paměti - žádná změna. Diagnostická utilita od Dellu říká, že veškeré spojení s displayem je v pořádku (stejne tak všechno ostatní).
Předpokládám (a doufám), že grafika je v pořádku..
Notebook už není v záruce a servis by vyšel draze, takže bych si nejraději objednal display nebo (ještě lépe) kabel a vyměnil ho sám. Bojím se ale, že problém bude jinde a budou to vyhozené peníze. Máte-li někdo zkušenost s takovou chybou, nebo názor co je rozbité nebo co bych mohl ještě zkusit, pište.

Michal Srb