acer extensa 5235 s nainstalovaným OS vista home premium

notebooky Acer (Aspire, TravelMate) a vše kolem
moncicak1991
občas něco napíše

acer extensa 5235 s nainstalovaným OS vista home premium

Příspěvekod moncicak1991 » 21 srp 2009 14:28

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
zdarec mám notebook asi 3 tydny novy poprve sem ho přeinstalovala pač tam nebyl zřejmě OS i když udajně tam měl byt ale nic to nenašlo tak sem tam nainstalovala co mám original windows XP home a nefungoval ovladač na zvuk.po celém dni hledání se našel na cizí stránce ten co fungoval a problém byl vyřešen.Jenže mi začalo záhadně mizet místo na HDD z 250 Gb tam dnes mám 232 Gb tak sem hledala různé programy na smazání kompletně celého HDD.Žádný nefungoval až se mi podařilo najid jeden co se vypaluje na cd a spouští se v DOSU.HDD se po třech hodinách sice smazal ale pořád je kapacita 232 GB tak sem tam nainstalovala opět windows xp home vše bylo OK až na ovladač ke zvuku.Ten co se ztahl předtím nefunguje a všechny ostatní stažené ze stranky acer.cz jsou též nefunkční a z jiných stránek taky.Když se volao na linku aceru tak tam co poradili nefungovalo stahnout nejprve po instalaci OS nějakýho managera a pak instalovat ovladač ke zvukovce a když se tam volalo po druhé tak že s tím nedokáže jistá osoba co byla zrovna na telefonu pomoci.že kdyby tam byl OS Linux fungovalo by to bez problemu.tak sem ztahla nejdřív Limpus Linux lite měl byt v cz ale byl v aj a stal totalně za h.... .nešlo tam nic nainstalovat a prostě vůbec nic.tak se to zase přeinstalovalo na windows am mezitím se stahl Linux Mandriva sprind 2009 či tak nějak ten byl sice v cz ale bylo to to samé nic tam nešlo je sice pěkné že zvuk šel ale to je tak vše.tak se opět nainstaloval windows a uýž mě to vš tak sralo,že se stahl windows vista home premium.tam je vše OK až na to že ani za nic nefunguje INTERNET A NIC NA TO NEPOMÁHÁ ŽÁDNÝ NASTAVENÍ A NIC.MOHL BY NĚKDO PORADIT JAK ZPROVOZNIT INTERNET NA VISTĚ HOME PREMIUM????UŽ NEVÍM CO S TÍM DĚLAT. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: A NEBO FUNKČNÍ OVLADAČ NA ZVUKOVKU ACER EXTANSA 5235 NA WINDOWS XP HOME????TEN CO MÁM JE Z ROKU 2005.PROSÍM PORADTĚ NĚKDO.SPĚCHÁ.MOC DĚKUJU.PIŠTE.

Gogo
guru

Příspěvekod Gogo » 21 srp 2009 17:38

nemůžeš zavolat k tomu někoho, kdo tomu alespoň trochu rozumí? "Páč" silně pochybuji, že se ti to povede zprovoznit třeba jen na jeden celý den
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno

stavač
guru
Kontaktovat uživatele:

Re: acer extensa 5235 s nainstalovaným OS vista home premium

Příspěvekod stavač » 21 srp 2009 21:28

Načo su navody od notbuku?, načo stahuješ kde jaky pochybny os z warez stranok a možna je to ten problem z ovladačmi, ked maš na spodu notbuku štitok visti tak ten os je na skritej particii, a ani si nenpisala či je to tvoj notbuk od začiatku alebo si to kupila spod ruky od niekoho, na každom notbuku pokial su tam ovladače na system tak to musi fungovat, vydim že sa tomu vonkoncom nerozumieš tak si zavolaj niekoho skuseneho čo sa v tom dobre vyzna a ešte čo možeš skusit je že pri zapnuti notbuku ked sa začne zjavovat na spodu displeja pasik tak stlač ALT+F10 a malo by ti naskočit PQSERVCE a ak to nenaskoči tak si k tomu niekoho zavolaj

Gogo
guru

Příspěvekod Gogo » 21 srp 2009 21:49

nepůjde žádné PQ, protože tam už instaloval-a? XP, pak Linux, Acer MBR je přepsané, takže to bude trochu složitější

stavač
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stavač » 21 srp 2009 22:14

Gogo píše:nepůjde žádné PQ, protože tam už instaloval-a? XP, pak Linux, Acer MBR je přepsané, takže to bude trochu složitější

Ja som si to myslel že master boot record bude zrejme prepisane a preto som napisal aby skusila vyvolat PQSERVICE

Gogo
guru

Příspěvekod Gogo » 21 srp 2009 23:37

nebude fungovat, musí externím programem aktivovat skrytý oddíl, jen tak spustí reinstal

stavač
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stavač » 22 srp 2009 05:49

Gogo píše:nebude fungovat, musí externím programem aktivovat skrytý oddíl, jen tak spustí reinstal

Ano ja to viem že ked to nenabehne PQSEVICE je prepisane mbr

kituscha
občas něco napíše

Chci koupit Acer Extensa 5235 v jiném než černém provedení

Příspěvekod kituscha » 27 srp 2009 17:18

Nevíte někdo jestli se tento model neprodává v jiné barvě než černé? Dívala jsem se na Googlu sice jsem tam našla jen černá provedení ale pro jistotu se musím zeptat, jestli někdo nevíte. Budu vám vděčná kdyby existoval v jiné barvě!!!!!

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 27 srp 2009 18:51

kituscha:
no to nevim, tezko, kdyz ti google nic nenasel, mozna pak zkusit nalepku na viko (prodavaji se na plno strankach)

moncicak:
to, ze system ukazuje u 250GB disku kapacitu 232GB. je to zpusobeno tim, ze papirova kapacita HDD se uvadi s nasobicem 1000, realna je s nasobicem 1024, protoze data v pocitaci jsou v binarni soustave
takze HDD "250GB" ma 250 000 000 000 B, kdyz si 3x podelis 1024, dostanes se na 232.

(spravne by se nemelo psat 250GB, ale 250GiB, tzn. ne gigabyte, ale gibibyte, ono zalezi, podle jakeho standartu to oznaceni je napsane)

jinak s tim problemem ti asi nejvice pomuze leda nekdo, kdo tomu rozumi a prijde ti to opravit k tobe (nebo to vezmes k nemu), takhle na dalku to vzhledem k tvym znalostem v oboru (tim se nechci dotknout, kazdy je dobry na neco jineho) to bude velmi tezko proveditelne.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

michalins
občas něco napíše

zvuk už jede

Příspěvekod michalins » 29 srp 2009 17:58

Zdravim zvukuvé ovladače již fungují je třeba mít nainstalovany Windows XP SP3, pak jede tento notebook bez problému. :wink:

Zpět na „notebooky Acer“