Amilo PA 1538, Turion 64X2, GeForce Go 7400
CD s Vista
V balení je přímo přiložené recovery DVD od FS. Narozdíl od Aceru ho tedy nemusíš vytvářet sám při první instalaci
Celkový výkon
Připojím ještě jeden postřeh. Po výměně 2x 512 MB RAM za 2x1GB RAM DDR 2 667 MHZ A-data je notebook neporovnatelně svižnější, odezva daleko rychlejší ať již při práci s dokumenty nebo videem a foto. Notebook se zpomalý jen při plném vytížení - nap. vypalování NERO, foto v Zoner a otevřených několik oken s dokumenty a internetem.
Grafika je v pohodě, není to samozřejmě extra síla ale pro moje potřeby - to jest závodní simulátory je naprosto ok. - např. GTR2 jezdím na plné detaily a žádný problém.
Jediné co mě překvapuje je chybějících cca 18 GB prostoru na disku - to má Vista tak velký záložní prostor???
Takže všem kteří mají o tento notes zájem mohu doporučit s klidným svědomím, že je rozhodně nezklame - jen je dobré popřemýšlet o investici cca 1000,- do zvětšení RAM (cena platí po odprodání původních v notebooku nové 2x1G jsem kupoval za cca 1600,- vc. DPH)
Grafika je v pohodě, není to samozřejmě extra síla ale pro moje potřeby - to jest závodní simulátory je naprosto ok. - např. GTR2 jezdím na plné detaily a žádný problém.
Jediné co mě překvapuje je chybějících cca 18 GB prostoru na disku - to má Vista tak velký záložní prostor???
Takže všem kteří mají o tento notes zájem mohu doporučit s klidným svědomím, že je rozhodně nezklame - jen je dobré popřemýšlet o investici cca 1000,- do zvětšení RAM (cena platí po odprodání původních v notebooku nové 2x1G jsem kupoval za cca 1600,- vc. DPH)
Re: Celkový výkon
hanýsek píše:Jediné co mě překvapuje je chybějících cca 18 GB prostoru na disku - to má Vista tak velký záložní prostor???
no chybi 12GB, ja jsem dneska preinstaloval Visty, zrusil ty 3 disky, rozdelil na 2x55,8 a tech nevyuzitych 12 GB je zpět, netusim, k cemu to bylo urceny.
Panty
Zdravím. Dovolím si vložit odpověď k pantům. Je pravda, že konstrukčně vypadají slabší, ovšem technické provedení je v pohodě. V porovnání s Acerem Aspire který jsem používal v minulosti je to krok v před, stejně jako celá konstrukce šasi a jeho materiál.
Panty jsou dostatečně tuhé - z počátku snad až příliš ale po 14 dnech používání je vše ok.
Panty jsou dostatečně tuhé - z počátku snad až příliš ale po 14 dnech používání je vše ok.
Tak se mi ntb vratil z opravy (vim ze je to OT) ale treba to nekoho bude zajimat:
- HDD vymemen - skutecne obsahoval vadne clustery
- pri prvnim spusteni po vymene nenastartoval (jeste v servise) takze si ho tam znovu nechali, po tydnu opraveno - vymenen motherboard ...
Ted uz slape jak ma, mam tam XPcka a zda se mi i rychlejsi, nez byl predtim (nevim, mozna subjektivni pocit). Jinak servis (Getronics) funguje celkem dobre, akorat mi tam zapomneli vratit 2 sroubky zespoda, tak tam musim skaknout jeste jednou ... no, to se stane ...
K pantum - neboj, jsou OK.
HDD u Vist - taky jsem tam mel o 18GB min mista a v servise mi sami rekli, ze je to nesmysl, tudiz originalni rozdeleni disku tam je skutecne asi jako odkladaci prostor pro Visty ... zatim tfuj OS ...
- HDD vymemen - skutecne obsahoval vadne clustery
- pri prvnim spusteni po vymene nenastartoval (jeste v servise) takze si ho tam znovu nechali, po tydnu opraveno - vymenen motherboard ...
Ted uz slape jak ma, mam tam XPcka a zda se mi i rychlejsi, nez byl predtim (nevim, mozna subjektivni pocit). Jinak servis (Getronics) funguje celkem dobre, akorat mi tam zapomneli vratit 2 sroubky zespoda, tak tam musim skaknout jeste jednou ... no, to se stane ...
K pantum - neboj, jsou OK.
HDD u Vist - taky jsem tam mel o 18GB min mista a v servise mi sami rekli, ze je to nesmysl, tudiz originalni rozdeleni disku tam je skutecne asi jako odkladaci prostor pro Visty ... zatim tfuj OS ...
Lenovo 3000 N200 - Celeron M530 (1,73Ghz/533FSB/1MB), 2*1024 DDR2 667, 120GB SATA, X3100
AHoj všichni, díky za několik dobrých rad, uvažuji o koupi nějakého takového notebooku, původně jsem tohoto výrobce měl za né tak kvalitního a upřednostňoval jsem jiné jako Acer a Asus, nyní po přečtení několi foru jsem musel změniz názor, někdo tady píše o notebooku od Aceru 510x... o kterém jsem uvažoval a nyní si zakoupil tento tip notebooku tak by mě zajímolo zda to může trošičku porovnat. Příznám se že mám také trochu strach z té intgrované grafiky. Tak nějak se na to dívám jako vážnou úvahu o koupi tak bych se rád o tomto tipu ještě dozvěděl co nejvíce a důležité je také srovnání s Acerem nebo jinou značkou jak jsem již popisoval. Moc díky za info
-
- občas něco napíše
-
- občas něco napíše
zdaravím všechny, chci si pořizovat svůj první notas.
Rozhoduju se mezi těmato dvěma modeli:
<http://www.obchodnet.cz/inshop/zbozi/(id-203351)-amilo-pa-1538-tl52-15-4-quot-1gb-160gb-nv7400-1.html>
<http://www.obchodnet.cz/inshop/zbozi/(id-203464)-amilo-pa-2510-tl56-15-4-quot-2x1024gb.html>
Nevím, je to otázka jestli dat přednost 2xvětší ramce a nebo lepší grafice, a asi du do té grafily.
Mám jen pár dotazů:
1)opravdu teda vpohodě vydrží 2,5 hodiny nebo spíš mín?
2)rozjel tam někdo z vás COD2 po netu na gameparku??
3)přidávám se k dotazu jestli je lepší tam mít XPp nebo nechat Visty
4)Chcu to na hudbu,filmy,fota,net a hlavně COD2 a další hry podobné náročnosti. Myslíte že je to to pravé??
5) jeden tady říkal že rozjede NFS Caron, a další že nerozjede COD, tak co to teda rozjede?
6)Neznáte nějaký podobný notas ale s případně větší výdrží?? Nebo to stojí za to oželit výdrž a jít do parádního notasu za tu cenu? Je tam vůbec normálně za chodu vyměnitelná baterka??
Rozhoduju se mezi těmato dvěma modeli:
<http://www.obchodnet.cz/inshop/zbozi/(id-203351)-amilo-pa-1538-tl52-15-4-quot-1gb-160gb-nv7400-1.html>
<http://www.obchodnet.cz/inshop/zbozi/(id-203464)-amilo-pa-2510-tl56-15-4-quot-2x1024gb.html>
Nevím, je to otázka jestli dat přednost 2xvětší ramce a nebo lepší grafice, a asi du do té grafily.
Mám jen pár dotazů:
1)opravdu teda vpohodě vydrží 2,5 hodiny nebo spíš mín?
2)rozjel tam někdo z vás COD2 po netu na gameparku??
3)přidávám se k dotazu jestli je lepší tam mít XPp nebo nechat Visty
4)Chcu to na hudbu,filmy,fota,net a hlavně COD2 a další hry podobné náročnosti. Myslíte že je to to pravé??
5) jeden tady říkal že rozjede NFS Caron, a další že nerozjede COD, tak co to teda rozjede?
6)Neznáte nějaký podobný notas ale s případně větší výdrží?? Nebo to stojí za to oželit výdrž a jít do parádního notasu za tu cenu? Je tam vůbec normálně za chodu vyměnitelná baterka??
Zpět na „notebooky Fujitsu (dříve Fujitsu Siemens)“