Ahoj,
v letošní roce nastupuji na VŠ a rád bych si pořídil nový notebook. Nyní vlastní Toshibu Satellite A210, už mi ale zcela nestačí, jako jeho hlavním mínus považuji integrovanou grafiku bez Shaderu 3.0, jelikož si rád občas zahraju i nějakou hru (nejsem žádný herní gurmán, takže Crysis a spol. nehraju ale nějaký ten zápas PROeva či NHL si rád dám, někdy třeba i NFS. Bohužel se mi však na Toshibě nerozjede Shawn White snowboarding a např. novější NFS, mohl bych pokračovat dál, ale o to tady nejde, teď zpět k samotné konfiguraci.:
Procesor:
Jednoznačně volím intel core 2 duo.
Grafická karta
V nich se příliš nevyznám, takže jediným mým požadavkem může být shader 3.0 a samozřejmě aby nebyla integrovaná.
HDD
Víceméně se spokojím i s 200GB, kdykoli můžu příkoupit větší a navíc vlastním externí HDD
RAM
Jako minimum bych volil asi 3GB, popřípadě bych se mohl spokojit i s 2GB, časem přikoupím větší.
Uhlopříčka displaye
15.4/15.6
To by byly asi hlavní hardwarové požadavky, zdůraznil bych ještě skutečnost častého cestovaní s NB, takže očekávám i pevnější šasy.
Posledním faktem a velice důležitým jsou samozřejmě cenový strop. Je bohužel velice nízký, nemůžu si dovolit žádný rozšup.. takže 18000kč
Celkem očekávám návrhy typu HP 4510s či IBM Lenovo SL500, takže za každý jiný budu ještě raději. Velice mi pomůžou osobní zkušenosti, ty mi asi chybí nejvíce, konfiguraci si může každý přečíst na webu...
Předem děkuji za všechny odpovědi.
pomoc s výběrem NB pro studenta VŠ do 18000
pomoc s výběrem NB pro studenta VŠ do 18000
Naposledy upravil(a) fabo dne 29 srp 2009 20:59, celkem upraveno 1 x.
acer travelmate 5730g s HD3470 a 8clankovou baterkou.
je to takovy kompromis mezi tvymi pozadavky.
telo pomerne slusne (nejake vyztuhy to ma)
8clankova baterka da i pres grafickou kartu solidni vydrz
a na HD3470 si i zahrajes, krom nejnarocnejsich her
(i kdyz grafiocke orgie necekej)
vic me v teto cenove relaci nenapada, pak uz snad jen trochu slevit z nekterych pozadavku nebo navysit rozpocet
je to takovy kompromis mezi tvymi pozadavky.
telo pomerne slusne (nejake vyztuhy to ma)
8clankova baterka da i pres grafickou kartu solidni vydrz
a na HD3470 si i zahrajes, krom nejnarocnejsich her
(i kdyz grafiocke orgie necekej)
vic me v teto cenove relaci nenapada, pak uz snad jen trochu slevit z nekterych pozadavku nebo navysit rozpocet
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Zpět na „Jaký vybrat notebook“