Zdravím,
je to tak zhruba dva týdny co jsem zakoupil od Asusu F3JP-AP098. Celkově sem s notebookem spokojený a je opravdu nadupaný (trošku slabší baterie, většinou tak 2:15) a jedná se o můj první notebook.
Má ovšem jednu takovou zvláštní vadu.
Poprvé sem si toho všimnul při instalaci XPček (systém nebyl dodáván k počítači, instaloval jsem XP SP1 a poté nástavbu na SP2). Objevili se takové zvláštní glitche, takový proužky přes obrazovku. Říkal jsem si, že to bude pravděpodobně ovladačema, které nainstaluji později. Doinstaloval sem XP, nainstaloval ovladače (notebook má grafiku Ati mobility radeon X1700 s 256mb vlastní paměti, tudíž používá ovladače Ati Catalyst), hodilo mě to do normálního rozlišení (1280x800) a všechno v pohodě. Ovšem o dva dny později se problém objevil znovu, trošku jinak.
Probíhá to asi takhle:
1, při zapnutí počítače vyjede logo Asus, už při něm vidím červené vertikální pruhy a jemně deformované zobrazení
2, win xp načítají, rovněž se zvláštními pruhy
3, když se mám přihlásit do systému, resp. má dojít k přepnutí do vyššího rozlišení, tak displej zhasne (ale počítač stále běží)
Tento problém vyřeším tak, že počítač vypnu a znovu zapnu. Zatím mě to vždy fungovalo, pruhy se neobjeví a normálně můžu s počítačem pracovat, jen jednou sem to musel vypnou a zapnout asi 2x. Problém se neobjevuje moc často. Třeba teď se to celý týden nestalo, takže sem to neřešil. Teď však uvažuji nad reklamací.
Předpokládám, že se bude jednat o vadu hardware, jelikož ta chyba se objeví hned na začátku při startu. Ovladače sem ještě nezkoušel přeinstalovat.
Tak bych rád poprosil o vaši radu. Díky
Asus F3JP-AP098 - problém s displejem?