MSI GX620X (Notebook - Boot problém)
MSI GX620X (Notebook - Boot problém)
Dobrý den,
mám notebook msi gx620x pár měsícu,
všechno jelo bez problému.
Ovšem nyní jsem narazil na problém,
z ničeho nic mi jel pomaleji.
Po restartu stále načítal Windows XP,
ani po půl hodině nic nenačetl.
Proto jsem ho přeinstaloval.
Fungoval opět jako předtím,
jenomže radost nevydržela dlouho a z ničeho nic jel pomalu.
Zkusil jsem opět restart, nyní se dokonce i povedlo notebook restartovat, ovšem načetl se pouze disk C, nikoliv D.
Opět jsem restartoval, jenomže nyní ne že mi nenačte disk D, dokonce už ani některý systémový soubor z disku C. Marně jsem zkoušel reinstalovat Windows, vždy v případě psalo "ať čekám", že načítá nějaké soubory. Ale ani po hodně hodinách, se nic nezměnilo.
Dokázal by mi někdo s tímto problémem zkusit poradit,
nerad bych přišel o data na disku. Dát notebook do reklamace, je podle mě ta poslední možnost.
Edit:
Chtěl bych ještě dodat, nějak jsem nenarazil na MS-Dos, jediný který jsem tam nalezl byl Nozový režim s podporou MS-DOS, ovšem do něj se nedostanu.
S pozdravem a přáním pěkného zbytku dne.
mám notebook msi gx620x pár měsícu,
všechno jelo bez problému.
Ovšem nyní jsem narazil na problém,
z ničeho nic mi jel pomaleji.
Po restartu stále načítal Windows XP,
ani po půl hodině nic nenačetl.
Proto jsem ho přeinstaloval.
Fungoval opět jako předtím,
jenomže radost nevydržela dlouho a z ničeho nic jel pomalu.
Zkusil jsem opět restart, nyní se dokonce i povedlo notebook restartovat, ovšem načetl se pouze disk C, nikoliv D.
Opět jsem restartoval, jenomže nyní ne že mi nenačte disk D, dokonce už ani některý systémový soubor z disku C. Marně jsem zkoušel reinstalovat Windows, vždy v případě psalo "ať čekám", že načítá nějaké soubory. Ale ani po hodně hodinách, se nic nezměnilo.
Dokázal by mi někdo s tímto problémem zkusit poradit,
nerad bych přišel o data na disku. Dát notebook do reklamace, je podle mě ta poslední možnost.
Edit:
Chtěl bych ještě dodat, nějak jsem nenarazil na MS-Dos, jediný který jsem tam nalezl byl Nozový režim s podporou MS-DOS, ovšem do něj se nedostanu.
S pozdravem a přáním pěkného zbytku dne.
-
- _-=*Open Source*=-_
- Kontaktovat uživatele:
to vidim bud na nejakou zavaznou chybu a nebo fajn virus Pokud system nevidel disk D tak je s nejvetsi pravdepodobnosti po datech. Pokud mas moznost dat disk do jineho pocitace tak ho tam dej a data se pokus zkopirovat. Nasledne disk naformatuj a nainstaluj nejaky poradny system
Jedinou pravdou je, že všichni lžou
Můj weboblogo něco about IT and something viz. tlačítko WWW Miláček Lenovo X220
MSI GX600 -> Lenovo T500 -> Lenovo X220 -> Asus Zenbook prime -> Lenovo X220
Pochopíte že mi píše něco v tom smyslu "Načítání systému WindowsXP" stím logem. Nedostanu se nikde, ani odebrat oddíl se mi pomocí instalačního CD nedaří, prostě nic nenačte. Na jiném foru píšou "chybný hdd, jedině reklamace", co vy na to ? Jak jste zde několikrát psali, servis není zrovna příjemný tak nevím.
Edit: Tak to píšu ještě jednou přesněji.
V prvním případě, nenačetl ovšem mohl jsem spustit bootování z CD, kde se mi následně zobrazily disky, odebral jsem oddíl C, vytvořil nový naformátoval a nainstaloval Windows.
V druhém případě, nenačetl, při vložení CD to zkopíruje soubory a poté jen načítá a načítá a nic nenačte ani po 6 hodinách. (tedy nezobrazí výběr Oddílu)
Edit 2: Neexistuje něco, co by spustilo MS-DOS ?
Edit: Tak to píšu ještě jednou přesněji.
V prvním případě, nenačetl ovšem mohl jsem spustit bootování z CD, kde se mi následně zobrazily disky, odebral jsem oddíl C, vytvořil nový naformátoval a nainstaloval Windows.
V druhém případě, nenačetl, při vložení CD to zkopíruje soubory a poté jen načítá a načítá a nic nenačte ani po 6 hodinách. (tedy nezobrazí výběr Oddílu)
Edit 2: Neexistuje něco, co by spustilo MS-DOS ?
- Chlebovnik
- guru
-
- _-=*Open Source*=-_
- Kontaktovat uživatele:
ctu ale vubec nechapu... Je ten windows vubec originalni a nebo to je zase nejake super nLite verze co je napraska buhvi cim???
Jednoduse proste si v biosu zkontroluj boot rezim a poradi bootovacich zarizeni.
Nasledne vloz ORIGINAL windows a pokus se nainstalovat
pripadne jak sem psal pokud to vubec ctes tak vytahni HDD z ntb a data si prekopiruj na jiny PC a potom znovu naformatuju a nainstaluj
Jednoduse proste si v biosu zkontroluj boot rezim a poradi bootovacich zarizeni.
Nasledne vloz ORIGINAL windows a pokus se nainstalovat
pripadne jak sem psal pokud to vubec ctes tak vytahni HDD z ntb a data si prekopiruj na jiny PC a potom znovu naformatuju a nainstaluj
-
- _-=*Open Source*=-_
- Kontaktovat uživatele:
radeji nic radeji nic radeji by ses mohl treba zeptat zda ho muzes vytahnout a odpoved je ANO uzivetel ma v ramci zaruky moznost zasahovat na HDD a RAM pameti takze mas moznost ten HDD vytahnout a zachranit si dataiksdefm píše:Raději nic vytahovat nebudu v rámci záruky.
A ptam se uz 2x ten Windows je original?
http://www.alza.sk/pevne-disky/externi- ... 3369.htm|2
Externe boxi mas na vyber ,ake len chces.
Externe boxi mas na vyber ,ake len chces.
-
- _-=*Open Source*=-_
- Kontaktovat uživatele:
boze ty jsi hlupak naco externi box?? Hrablo ti? Co je na tom chytrejsiho nez vzit a strcit ten HDD ntb do normalniho stolniho PC a zjistit jak na tom je... Pak naformatovat rychle a obnovit dataiksdefm píše:Jak si zachránim data, když mi ten HDD nenačítá ? To už i na druhém foru byli chytřejší pomocí externího disku si zjistit, co a jak.
Ahoj všem nejprve ! Damianus má pravdu, ten hdd můžeš z notebooku vyndat a o záruku nepříjdeš ! Mám podezření ,že ti v noťasu odešla deska. Neboj se a ten hdd z noťasu vyndej,připoj ho k nějakýmu Pc, naformátuj a pak ho tam zase dej zpátky. Jen opatrně . Když to nepojede ani pak, tak jedině reklamace. Budeš mít tak jistotu, že nejde o softwarový problém. Jen dodávám, že když jsem pak posílal svuj noťas Msi na reklamaci, tak jsem to Hurskýmu normálně řekl a nic se nedělo. Jiné řešení nemáš.
Neoprávněná reklamace jinak stojí 800.- Mám ten pocit.
Hurský ti na lince Msi k tomuhle řekne - F11 do biosu a navolit správně v boot menu a mit v mechanice dvd se systémem a to jen origoš nejlépe od Billa. To řekl i mě a nakonec se zjistilo,že odešla deska.
Neoprávněná reklamace jinak stojí 800.- Mám ten pocit.
Hurský ti na lince Msi k tomuhle řekne - F11 do biosu a navolit správně v boot menu a mit v mechanice dvd se systémem a to jen origoš nejlépe od Billa. To řekl i mě a nakonec se zjistilo,že odešla deska.