Downgrade z Vista Business/Ultimate na XP Pro
Re: Lenovo 3000 N500 downgrade
@NUB!5 píše:Dobrý den,
Mám notebook Lenovo 3000 N500 a potřeboval bych poradit s downgradem z Vist na XP Professional. Mám v notobooku předinstalovaný operační systém Windows Vista Home Premium 32 bit verzi, ale chtěl bych tam teď dát Windows XP Professional SP3. Downgradovací DVD na Windows XP nemám a ani v krabici nebylo. Měl jsem již z dřívějška legální verzi Windows XP Professional SP3 32 bit verzi, ale když vložím DVD do optické mechaniky a resetuji systém začne nabíhat instalace Windows XP a začnou se načítat potřebné aplikace a řadiče. Vše je dosud v pořádku, ale ale hned poté se objeví modrá obrazovka, která varuje, že byla instalace systému Windows přerušena aby se nepoškodil počítač. Zároveň to radí pomocí nějakého programu zkontrolvat disk a resetovat počítač.
Zkoušel jsem to několikrát a ze dvou různých zdrojů a pokaždé instalace zkrachuje na stejném místě instalace a pokaždé stejně.
Nevíte prosím někdo proč se toto děje, popř. co bych s tím mohl udělat ? Předem díky za jakoukoliv radu.
Opět zdravím, tak problém jsem již vyřešil... Windows XP vyžadují instalaci speciálních ovladačů SATA/AHCI i v případě, že řadič rozhraní AHCI podporují.
Ahoj mám zakoupené r500, ale jsou tam visty.
Mám k tomu dvě cd Resouce and recovery a Product recovery disk.
Zapl jsem NB vyběhlo mi něaké nastavení okolo vist a teď koukám na visty.
Teď k tématu potřebuji to předělat na xpčka, důvodů je hodně hlavně pracovní, ale návod je v aj a to mi nedělá dobře. Už přes čtyři hodiny hledám tady na foru, googlim, ale nikde jsem nenašel česky žádnej postup krok po kroku jak to předělat.
Nevíte o nějakém návodu?
díky moc
Mám k tomu dvě cd Resouce and recovery a Product recovery disk.
Zapl jsem NB vyběhlo mi něaké nastavení okolo vist a teď koukám na visty.
Teď k tématu potřebuji to předělat na xpčka, důvodů je hodně hlavně pracovní, ale návod je v aj a to mi nedělá dobře. Už přes čtyři hodiny hledám tady na foru, googlim, ale nikde jsem nenašel česky žádnej postup krok po kroku jak to předělat.
Nevíte o nějakém návodu?
díky moc
Myslím, že na tohle postup snad ani není potřeba. Předně si vypal instalační media pro Win Vista (jeden nikdy neví), at nedopadneš jako já
Poté vlož do mechaniky "Product Recovery disc" XPček. Teď si po ránu nemůžu vzpomenout jestli to je tohle, nebo to druhé. Pak už to je téměř automat, kde nemáš prakticky žádné možnosti.
Poté vlož do mechaniky "Product Recovery disc" XPček. Teď si po ránu nemůžu vzpomenout jestli to je tohle, nebo to druhé. Pak už to je téměř automat, kde nemáš prakticky žádné možnosti.
Tak já si při downgradu na XP vytvořil zálohu na Visty, ale asi jsem udělal něco špatně, jelikož mi to vytvořilo jen jedno DVD . Takže to už mám smůlu a Visty tam už nedostanu?
Nejde to nainstalovat třebas jen z normální instalačky, pak stáhnout system update, tam stáhnout vše potřebné a pak vytvořit již správná DVD?
Nejde to nainstalovat třebas jen z normální instalačky, pak stáhnout system update, tam stáhnout vše potřebné a pak vytvořit již správná DVD?
ThinkPad T400 & R61, Dell XPS M1330
Ctu tu jak na downgrade z vist na xp, ale nevi nekdo, jak naopak upgradovat z xp na vista, kdyz mam product key ? Momentalne to vypada takto: http://img35.imageshack.us/img35/6969/l ... covery.jpg
Lze nejak OS vratit do puvodni podoby jak jsem notebook koupil (Win Vista Business ) bez nutnosti kupovat za 500,- DVD ?
Diky
P.S. omlouvam se, jestli to tu uz bylo resene, cele vlakno jsem neprochazel
Lze nejak OS vratit do puvodni podoby jak jsem notebook koupil (Win Vista Business ) bez nutnosti kupovat za 500,- DVD ?
Diky
P.S. omlouvam se, jestli to tu uz bylo resene, cele vlakno jsem neprochazel
Pokud myslis tuto: http://img299.imageshack.us/img299/7412/17423716.jpg nabidku, tak po klinuti na Restore>Full restore a BackUp location mam na vyber odkud mam backup loadovat... bohuzel mi to zadny nenabizi, ani po zvoleni moznosti "All", ktera by mela brat v uvahu cele pc vcetne cd, usb apod. Prakticky tedy nemam z ceho system nahrad, ackoliv je viz. minuly screenshot skryty oddil na hdd. Napada me, jestli by nebyla moznost do toho skryteho oddilu nejak vlezt a vypalit cely obsah na dvd, ci nahrat na usb - nevim ale jestli je to mozne.
Je tedy mozne, ze je neco spatne ?
Je tedy mozne, ze je neco spatne ?
mělo by to fungovat stejně jako na Aceru, pokud po restartu nemáš možnost stlačit nějakou klávesu která by vyvolala reinstal, stáhni si utilitu "Cute Partition Manager", v něm vypal zaváděcí CD, nabootuj z něj a v té jedné tabulce co na tebe vyběhne označ "boot flag" u service oddílu na "yes", aby byl prostě aktivní, pak "save" a restart, po restartu by měla začít instalace ze skrytého oddílu /nezapomeň v průběhu restartu vyndat to CD z mechaniky, chtělo by to zas bootovat z něj
čtu tam něco o klávese F11, nejde máčknout po restartu? Nevyvolá celkovou obnovu systému?
čtu tam něco o klávese F11, nejde máčknout po restartu? Nevyvolá celkovou obnovu systému?
Naposledy upravil(a) Gogo dne 05 zář 2009 13:03, celkem upraveno 1 x.
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno
Chtěl bych vytvořit Rescue and Recovery DVD, ale nevím, jak toho docílit. Pročítal jsem snad celý topic, ale ve ThinkVantage nemám možnost Create Recovery Media. Zde zasílám pro upřesnění screen...
http://resize.like.cz/images/1252426552DSC00573.JPG
http://resize.like.cz/images/1252426552DSC00573.JPG
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“