IBM T41 - pád na beton a přejetí lanovkou

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
Rossano
občas něco napíše

IBM T41 - pád na beton a přejetí lanovkou

Příspěvekod Rossano » 05 zář 2009 14:24

Ahoj všem,

před několika dny jsem byl v Praze a vyjížděl jsem lanovkou na Petřín. V mezistanici se stalo to, že taška s notebookem byla stržena dveřmi a nešťastnou náhodou notebook vypadl a spadl do škvíry mezi soupravou a nástupištěm. Spadl na beton (asi 2-3 metry) a rovnou na kolej. Pod soupravu jsem vlézt nesměl, proto strojvedoucí rozjel soupravu co nejpomaleji, aby notebook ocelovým kolem "vyšprtl" z kolejí. Podařilo se. Pak jsem vlezl do kolejí a začal jsem sčítat škody: :)

- plastové rohy notebooku byly pochroumané, ty jsem slepil
- části z magnésia jsou nedotčené, problém se vyskytl pouze u jednoho pantu (viz. foto)
- zadní část je celkově jaksi prohnutá
- CD-ROMka se nevysouvá, asi se ulomil vyklapávací kolíček
- notebook po stránce funkční je naprosto v pořádku; vše nadále pracuje, jak má.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Ptám se vás:
- Co s tím pantem, abych ho dostal zpět do původní pozice? Mám rozebrat obrazovku a pokusit se urovnat ty káblíky tam?
- Co s CD-ROMkou? Mám se ji pokusit nějak opravovat? CD-ROMka funguje, vysouvání jsem vyřešil tím způsobem, že cuknu s notebookem a ona se odstředivou silou vysune.

Rád bych mého miláčka dostal zpět do původní podoby. :) Mám ho už od roku 2004 a od té doby jede pořád. Mám k němu vypěstovaný za tu dobu už určitý citový vztah; doprovází mě všude na cestách. A za tu dobu už ledacos zažil, to mi věřte. :D Nicméně tohle byla asi jeho největší zkouška, a přesto vydržel. IBM notebooky jsou opravdu nesmrtelné...

Takže... děkuji za jakékoliv rady!

Damianus
_-=*Open Source*=-_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Damianus » 05 zář 2009 14:47

sem rad ze si postnul fotky a vse popsal je to az neuveritelne co prezil :shock: jinak dle fotek soudim ze pant na tom spatne neni ale spise viko notebooku vypda ze se nejak spatne poskladalo asi zkus rozebrat a znovu sestavit. ALe pokud ti jde o plnou rekovalescenci sveho milacka pak servis :)
Jedinou pravdou je, že všichni lžou
Můj weboblogo něco about IT and something viz. tlačítko WWW Miláček Lenovo X220
MSI GX600 -> Lenovo T500 -> Lenovo X220 -> Asus Zenbook prime -> Lenovo X220

Rossano
občas něco napíše

Příspěvekod Rossano » 05 zář 2009 14:58

Díky za odpověď. Určitě to rozeberu; ten noťák jsem už měl jednou rozebraný jak stavebnici za účelem čistky. Teď to asi rozeberu znovu a zkusím si s tím pohrát. Ale musím uznat, že obrazovky se trochu bojím - je to přece jenom jemná elektronika. :)
PS: Tyhle notebooky jsou celé neuvěřitelné. S takovou nás ještě přežijí. Důkaz odolnosti: Crash test.

Damianus
_-=*Open Source*=-_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Damianus » 05 zář 2009 15:28

jeste bych urcite zkontroloval chlazeni zda spravne doleha :!:
Jedinou pravdou je, že všichni lžou

Můj weboblogo něco about IT and something viz. tlačítko WWW Miláček Lenovo X220

MSI GX600 -> Lenovo T500 -> Lenovo X220 -> Asus Zenbook prime -> Lenovo X220

j.matrix
píše často

Příspěvekod j.matrix » 05 zář 2009 18:15

tak to je pecka, si mal este nafilmovat ako ho presiel :D
Lenovo ThinkPad T500 , T9400, 6GB RAM, crucial m4 240GB ssd, 4500mhd+3650, LED podsvietenie, 320GB Ultrabay, Win8

Lenovo ThinkPad X201

Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“