Zdravím,
měl bych pár dotazů na uživatele, případně odborníky. Předem děkuji za pomoc.
NB bych si chtěl pořídit na celodení užívání, prostě ho mít pořád na dně v batohu kdykoliv bude třeba.
Hlavně na net, fotky, film, Office, ale potřeboval bych vědět jestli na tom funguje AutoCad, ArchiCad, Photoshop, Corel a další grafický programy..nemáte s tím nědko zkušenosti, nezkoušeli jste?
Nejde mi o praci, to nečekám, ale prohlížení, případně minimální úpravy a dodělávky, když např v copycentru přijdu na to, že tam mám někde chybu atd..jen aby ty programy fungovali, jakkoliv.
Děkuji za odpovědi!
P.S. Omlouvám se za duplikát (stejný dotaz jsem položil do již existujícího vlákna ve foru Acer), ale potřebuji se rozhodnout rychle.
ACER Aspire ONE 751h
Procesor:
* Typ procesoru: Intel Atom
* Frekvence procesoru [MHz]: 1330
Předinstalovaný OS:
* Předinstalovaný OS: Windows XP Home
Displej/Grafika:
* Typ displeje: WXGA
* Rozlišení displeje: 1366 x 768
* Grafická karta: Intel GMA 500
* Úhlopříčka displeje [palce]: 11,6
Optická mechanika/Pevný disk:
* Optická mechanika: bez mechaniky
* Velikost pevného disku [GB]: 160
* Počet pevných disků: 1
Operační paměť:
* Operační paměť: DDR2
* Velikost operační paměti [MB]: 1024
* Frekvence paměti [MHz]: 800
Komunikace:
* WLAN
* Typ síťové karty: 10/100
Rozhraní:
* USB
* LAN
* WLAN
* Bluetooth
* Webkamera
Hmotnost a výdrž na baterie:
* Předpokládaná doba výdrže (hodiny) "až": 8
* Hmotnost (může se lišit podle konfigurace) [kg]: 1,33
ACER Aspire ONE 751h - použitelnost?
ACER Aspire ONE 751h - použitelnost?
Clevo M570U +, C2D T7200 (2,0 GHz), 4GB RAM, WD 500Gb 5400 rpm, GF 7950 GTX(3DMARK06 - 5300+ b), Win 7 Prof.
pokud tam nebudes tlacit nove verze programu, tak ano
(treba autocad 2009 se spousti na mem ntb asi minutu, nehctel bych ho videt na netbooku)
kdyz tam das ale treba autocad 2000, tak no problem, ten naskakuje na strykove starem dellu s P3 600MHz temer okamzite. (i tak mi porad prijde jako nejlepsi verze acadu
)
co se tyce archicadu, PS, apod., tam to bude asi podobne. mozna by na dodatecne upravy byl lepsi Gimp, predpokladam, ze pojede na slabem HW lepe.
(treba autocad 2009 se spousti na mem ntb asi minutu, nehctel bych ho videt na netbooku)
kdyz tam das ale treba autocad 2000, tak no problem, ten naskakuje na strykove starem dellu s P3 600MHz temer okamzite. (i tak mi porad prijde jako nejlepsi verze acadu

co se tyce archicadu, PS, apod., tam to bude asi podobne. mozna by na dodatecne upravy byl lepsi Gimp, predpokladam, ze pojede na slabem HW lepe.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Nové verze programů tam tlačit potřebuji, pač v nich pracuji.
Ted už jsem začal vpracovat v AutoCADu 2010, který má svuj typ souboru a neotevřeš ho ve starším..a ukládání do starších typů to rozhazuje (i v AutoCadu kreslím ve 3D).
Ale jakoby neměl by nikde být problém s tím, že by program nešel sputit nebo naistalovat, prostě jen bude vše pomalé a dlouho se pouštět?
Můžu se zeptat, co je to Gimp?
Ted už jsem začal vpracovat v AutoCADu 2010, který má svuj typ souboru a neotevřeš ho ve starším..a ukládání do starších typů to rozhazuje (i v AutoCadu kreslím ve 3D).
Ale jakoby neměl by nikde být problém s tím, že by program nešel sputit nebo naistalovat, prostě jen bude vše pomalé a dlouho se pouštět?
Můžu se zeptat, co je to Gimp?
Clevo M570U +, C2D T7200 (2,0 GHz), 4GB RAM, WD 500Gb 5400 rpm, GF 7950 GTX(3DMARK06 - 5300+ b), Win 7 Prof.
-
- Moderátor
Gimp je jeden z nej free grafickych programu, daji se z nej dostat vysledky profesionalni urovne. (photoshop toho samo umi vice, ale gimp samotny umi taky hodne)
zabira par MB a neprijde mi ani nejak moc narocny.
S tim academ 2010 tezko rict. ja ve 2010 jeste nekreslil, nejnovejsi, kterou jsem pouzival byla 2009 + vyple ty nove listy a i tak jsem to pak downgradoval na 2008 (nabiha rychleji) a jelikoz mam acad jen na 2D vykresy (a ani ne nejak slozite), tak ukladani do straych verzi nebyl problem
s tim3D netusim, jak si gma500 povede.
jeste muzes mrknou na asus n10, coz je netbook, ale ma dedikovanou prepinatelnou (integrovanou/dedikovanou 9300gs) grafiku, ta by v 3D mohla pomoct. taky ma fajn zpracovani a klavesnici.
blby je, ze ten netbook stoji 15k.
a co se tyce toho atomu 1.6GHz, je to nekde vykonostne na urovni odhaduji Pentium 3
zabira par MB a neprijde mi ani nejak moc narocny.
S tim academ 2010 tezko rict. ja ve 2010 jeste nekreslil, nejnovejsi, kterou jsem pouzival byla 2009 + vyple ty nove listy a i tak jsem to pak downgradoval na 2008 (nabiha rychleji) a jelikoz mam acad jen na 2D vykresy (a ani ne nejak slozite), tak ukladani do straych verzi nebyl problem
s tim3D netusim, jak si gma500 povede.
jeste muzes mrknou na asus n10, coz je netbook, ale ma dedikovanou prepinatelnou (integrovanou/dedikovanou 9300gs) grafiku, ta by v 3D mohla pomoct. taky ma fajn zpracovani a klavesnici.
blby je, ze ten netbook stoji 15k.
a co se tyce toho atomu 1.6GHz, je to nekde vykonostne na urovni odhaduji Pentium 3
kazdy velky byk byl jednou tele
Zpět na „Jaký vybrat notebook“