obracím se halvně na uživatele notebooku hp elitebook 8730w s dreamcolor displejem; mě osobně zaujal s dostupných konfigurací model s p/n NN269EA#AKB, vizte např. http://www.alza.cz/hp-elitebook-8730w-d135534.htm. stroj by měl všestranné využití: sloužil by jednou jako psací stroj, jindy pro práci s grafikou, hlavně 2D z oblasti DTP (indesign, photoshop, illustrator) - tady jsou třeba - aspoň papírově (jak je to ve skutečnosti?) - relativně (tj. mezi ostatními notebooky) dobré barvy; občas i konverze videa nebo audia, žádné hry. zároveň by měla baterie vydržet ke třem hodinám (při malém zatížení - třeba psaní textu, typicky v parku na lavičce...).
napadá vás za cenu do 50000 Kč (maximálně 60000) nějaký podobný stroj třeba od dellu (kdybch si tam zavolal, myslíte, že by mi nabídli nějakou doboru cenu jakožto někomu z neobchodní sféry?)? ještě pár podmínek, které by měl notebook splňovat: dobré podání barev (tj. nejspíš led podsvícení displeje), nelesklý (17palcový) displej, numerická klávesnice, při nízkém zatížení co nejtižší chod (jak je na tom hp 8730w?), aspoň 4 GB RAM, dedikovaná grafika.
můj favorit je tedy hp elitebook 8730w s quad procesorem a nvidia quadro fx2700; lenovo w700, které bylo po určitou dobu "notebookem mých snů" - tablet, autokalibrace displeje, dobré barvy, kvalita, chlazení - jsem už jaski vyřadil, a to hlavně kvůli designu, který prostě nemůžu zkousnout, ať se snažím sebevíc. to samozřejmě není jediný argument; nicméně když jsem viděl hp nebo dell, které se dají sehnat za stejné peníze a které jsou podle mě oproti lenovu prostě krásné, tak to byl argument velmi silný. nicméně by mě zajímalo, jak by dopadlo srovnání displejů hp vs. lenovo z hlediska barevnosti.
hp elitebook 8730w nebo jiná alternativa kolem 50000 Kč?
pokial chces notebook s 17" lcd s RGB podsvietenim tak mas na vyber len dva notebooky - HP Elitebook 8730w a Dell Precision M6400. 8bitovy HP dreamcolor s RGB LED podsvietenim je na grafiku urcite vhodnejsi ako 6bitovy displej s CCFL na W700.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
monoid:
"myslíte, že by mi nabídli nějakou doboru cenu jakožto někomu z neobchodní sféry?"
proti cene z konfiguratoru urcite. aspon na cenu konkurentniho HP se dostanou (mozna niz, chce to zkusit)
"myslíte, že by mi nabídli nějakou doboru cenu jakožto někomu z neobchodní sféry?"
proti cene z konfiguratoru urcite. aspon na cenu konkurentniho HP se dostanou (mozna niz, chce to zkusit)
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Urcite je to vyborny nb, len male upozornenie. Ked tak citam, ze budes na nom v parku na lavicke pisat, atd...... Ako casto ho planujes prenasat? Moj nazor je, ze 17tky su vhodne len na ojedinele prenasanie. Porozmyslaj ci nie napr. aj 15,4ka. Napr. dell precision M4400 ma 15,4 LCD a tiez je mozne si zvolit WUXGA (1920X1200) Truelife with RGB LED. Tu ale si treba vyskusat, ci taketo rozlisenie by ti vyhovovalo na 15,4ke.
Inak na pracu s grafikou odporucam externe LCD. Aj lacne LCD su na tom s kvalitou lepsie zobrazenia lepsie ako displaye notebookov.
Inak na pracu s grafikou odporucam externe LCD. Aj lacne LCD su na tom s kvalitou lepsie zobrazenia lepsie ako displaye notebookov.
pro March:
díky za reakci. nepočítám s tím, že by mi tento notebook mohl nahradit externí monitor, a rozhodně na něm nebudu provádět nějaký proof barev apod. rozhodně si ale myslím, že barvy budou mnohem lepší než na mém současném aceru. sedmnáctku ale chci, jednak kvůli velikosti pracovní plochy, jednak potřebuju numerickou klávesnici. nebudu stroj přenášet, spíš ho občas někam přenesu a tam budu nějakou dobu pracovat a až dojde baterie, tak skončím a zase ho přenesu domů... ("práce na lavičce" měla jen poukzaovat na nenáročnou práci a malé zatížení).
díky za reakci. nepočítám s tím, že by mi tento notebook mohl nahradit externí monitor, a rozhodně na něm nebudu provádět nějaký proof barev apod. rozhodně si ale myslím, že barvy budou mnohem lepší než na mém současném aceru. sedmnáctku ale chci, jednak kvůli velikosti pracovní plochy, jednak potřebuju numerickou klávesnici. nebudu stroj přenášet, spíš ho občas někam přenesu a tam budu nějakou dobu pracovat a až dojde baterie, tak skončím a zase ho přenesu domů... ("práce na lavičce" měla jen poukzaovat na nenáročnou práci a malé zatížení).
hp elitebook 8730w RGB LED dream colour display/intel c2 quad q9000/4GB ddr2 ram/nvidia quadro 2700FX
acer aspire 5920g/intel c2d t7300/2GB ddr2 ram/nvidia geforce 8600m gt/ubuntu linux+win vista
acer aspire 5920g/intel c2d t7300/2GB ddr2 ram/nvidia geforce 8600m gt/ubuntu linux+win vista
tak jsem koupil to hp. dovolím si sem zařadit několik poznámek, kdyby v budoucnu někdo také uvažoval o koupi tohoto stroje:
hp eb 8730w je jen o 2 cm širší než můj současný acer, který má patnáctkový monitor, hmotnost snad úplně stejná, hp je možná i lehčí.
v balení byly instalační dvd na xp i vista, 32 i 64bitové verze a dvd s ovladači, při zapnutí počítače byly na disku uložené jen xp 32bit. v počítači byl už vytvořený diskový oddíl s nástroji hp (v podstatě ovladače).
větreák prakticky neslyšitelný, hlučnější je spíš pevný disk. reproduktory jsou umístěné vepředu, což mě ale nijak nevadí (narozdíl od autorů některých recenzí), zvuk je totiž moc pěkný a člověk má pocit, že vychází z celého počítače.
hp eb 8730w je jen o 2 cm širší než můj současný acer, který má patnáctkový monitor, hmotnost snad úplně stejná, hp je možná i lehčí.
v balení byly instalační dvd na xp i vista, 32 i 64bitové verze a dvd s ovladači, při zapnutí počítače byly na disku uložené jen xp 32bit. v počítači byl už vytvořený diskový oddíl s nástroji hp (v podstatě ovladače).
větreák prakticky neslyšitelný, hlučnější je spíš pevný disk. reproduktory jsou umístěné vepředu, což mě ale nijak nevadí (narozdíl od autorů některých recenzí), zvuk je totiž moc pěkný a člověk má pocit, že vychází z celého počítače.
hp elitebook 8730w RGB LED dream colour display/intel c2 quad q9000/4GB ddr2 ram/nvidia quadro 2700FX
jsem rád, že můž někomu uděla tradost...
ještě přidám nějakou chválu: notebook se skutečně moc nezahřívá a točení větráku je opravdu prakticky neslyšitelné. disk jede 7200 otáček za min a musím říct, že je to hned znát, všechno - třeba instalace nebo defragmentace - je rychlejší. výdrž baterie je také slušná - když se vypne wifi, bluetooth a ztlumí zvuk, tak se dá psát text minimálně okolo tří hodin, což jsem dnes prakticky vyzkoušel.
kdyby někdo sháněl batoh, kam se toto hp vejde, tak do crumpler belly xl se vejde - mám to vyzkoušené.
ještě přidám nějakou chválu: notebook se skutečně moc nezahřívá a točení větráku je opravdu prakticky neslyšitelné. disk jede 7200 otáček za min a musím říct, že je to hned znát, všechno - třeba instalace nebo defragmentace - je rychlejší. výdrž baterie je také slušná - když se vypne wifi, bluetooth a ztlumí zvuk, tak se dá psát text minimálně okolo tří hodin, což jsem dnes prakticky vyzkoušel.
kdyby někdo sháněl batoh, kam se toto hp vejde, tak do crumpler belly xl se vejde - mám to vyzkoušené.
Zpět na „Jaký vybrat notebook“